60 de minute despre fericire: Hedi Hoka în dialog cu Florentina FântânaruIubesc sa fiu femeie Carturesti 2

În ultima seară a lunii martie, în fața publicului cochet de la Librăria Cărturești Verona, psihologa Hedi Hoka, autoare a bestsellerului Iubesc să fiu femeie, și moderatoarea TV Florentina Fântânaru au purtat un dialog emoționant, presărat cu zâmbete și mărturisiri, în cadrul evenimentului organizat de Sian Books, parte a Editurilor ALL.

Mesajul cheie este acela că fiecare femeie poate descoperi știința fericirii, singură sau căsătorită, cu sau fără copii, indiferent de vârstă, de cariera pe care o are și de valoarea genții pe care o poartă. Dacă tot a venit vorba, știați că bărbații nu apreciază senzualitatea unei femei după accesorii, oricât de valoroase ar fi? Pur și simplu nu le văd! Așa că poșeta de 1.000 de dolari nu îți va garanta o invitație la cafea. Perfect accesorizată, vei atrage privirea multor femei, dar nu și pe a bărbaților.

Iubesc sa fiu femeie Carturesti 3Ghidul femeii de nota 10 întocmit de Hedi Hoka reunește o serie de sfaturi practice, sclipiri de umor și informații inedite. Printre ele, și aceea care le-a atras în mod special atenția femeilor prezente la eveniment: există o genă a infidelității! Se numește DRD4, este prezentă atât la femei, cât și la bărbați, și odată activată de noua experiență, eliberează o mare cantitate de dopamină în creier, oferindu-i infidelului senzații puternice de plăcere.

Cel mai emoționant moment al întâlnirii a fost acela în care Hedi a răspuns întrebărilor despre viața personală, descriind cea mai dureroasă experiență din viața ei. Boala autoimună care a luat-o pe nepregătite la 34 de ani, forțând-o să se confrunte cu probleme de tegument, căderea părului sau creșterea inexplicabilă a greutății, a contribuit la consolidarea sinelui de astăzi, învățând-o disciplina și acceptarea necondiționată a propriei persoane. Momentele dificile nu ne ocolesc pe niciunul dintre noi, iar de la Hedi Hoka am învățat să permitem greutăților să ne îmbogățească, alimentând noi și noi resurse ale sinelui. Cu alte cuvinte, „Lucrurile în sine nu au nicio valoare. Felul în care le interpretăm dă semnificație lucrurilor”. În contrapunct, trebuie să recunoaștem că există și momente în viață când totul arată, se simte și se desfășoară perfect 🙂 În mod neașteptat, Hedi ne sfătuiește ca atunci când toate lucrurile par bine așezate la locul lor, să schimbăm ceva, să învățăm ceva nou, să ne punem în situații noi, chiar mai puțin confortabile, ca să stimulăm permanenta evoluție a sinelui.

După cele 60 de minute, intrăm în prelungiriIubesc sa fiu femeie Carturesti 4Exerciții pentru acasă

Împrietenește-te cu corpul tău!

Pune alarma să sune peste 20 de minute. Stai goală în fața oglinzii și uită-te la tine fără să te judeci sau să te critici. Bucură-te că ești în viață și fii gata să descoperi persoana care ai putea deveni. Acesta este cel mai greu exercițiu! Pentru că în momentul în care te vei vedea goală în fața oglinzii o serie de gânduri negative îți vor năvăli în minte. Nu le judeca, lasă-le să vină. Cum vin, așa și pleacă. Lasă-le să plece. Iar tu gândește doar că a-ți iubi corpul este un vot câștigat pentru ființa ta.

Trăiește în prezent!

Conștientizarea deplină a stării tale prezente se numește mindfulness.

Ce trebuie să faci pentru a intra în această stare? Este foarte simplu : trebuie să stai liniștit, pur și simplu, cel puțin zece minute fără să te gândești la nimic. Iar în cazul în care gândurile hoinăresc prin mintea ta, trebuie să le lași să plece, fără să le judeci. În tot acest timp, îți concentrezi atenția pe respirație. Respirația este foarte importantă, pentru că ea face legătura dintre minte și corp. Spre deosebire de alte tehnici de respirație, în mindfulness nu există o tehnică anume. Pur și simplu ești atent la felul în care inspiri și expiri.

Practic, ce se întâmplă: prin conștientizarea stării tale poți influența sistemul nervos autonom, iar starea de stres scade. Cu cât înveți mai mult să trăiești în prezent, cu atât vei fi o persoană mai echilibrată, plină de energie și resurse.

Sursa: Editura ALLIubesc sa fiu femeie Carturesti 1

Despre autoare

Hedi Hoka are un doctorat în psihologie, este specialistă în dezvoltare personală și scrie cărţi inspiraţionale dintr-o perspectivă modernă și realistă. Are experienţă academică în Olanda, Finlanda, Austria și Germania și este membră a Society for Coaching Psychology din Marea Britanie, a Colegiului Psihologilor din România, a International Leadership Association din SUA și a Mindfulness Association din Marea Britanie. Iubesc să fiu femeie este prima ei carte publicată în România.

www.hedihoka.ro

 

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.