8 ani de literaturapetocuri.ro – o experiență inedită

8 ani de literaturapetocuri.ro – o experiență inedită

by -
10
8 ani de literaturapetocuri.ro - o experiență inedită

8 ani de literaturapetocuri.ro – o experiență inedită

   Au trecut deja 8 ani de literaturapetocuri.ro și totuși parcă a fost ieri. Mulți dintre voi ne-ați urmărit de pe vremea când ne formam și făceam experimente după cum ne fulgera gândul. Deși păream răvășite, nici măcar o clipă n-am uitat ce înseamnă să te bucuri de această experiență inedită.

   N-a fost ușor, însă acest drum a fost presărat cu oameni minunați, idei trăznite și miliarde de cuvinte aruncate în mediul online. Pasiunea pentru lectură ne-a bântuit mereu, dar atunci când ne așteptam mai puțin am bătut palma prin telefon. Am făcut ceea ce știa fiecare cel mai bine – să fim o echipă, un tot unitar.

    Deși nu ne place să fim vocale zilnic în mediul online, sufletul acestui proiect se află împărțit între Mili și Iasmy  – două femei diametral opuse și totuși pe aceeași undă.

   Dacă cineva ne-ar fi spus că există chimie între o vărsător și un geamăn cu certitudine am fi zis: „Zboară de aici”. Și totuși a funcționat. De ce? Pentru că nu există eu, ci numai noi, atunci când una este sus, cealaltă poate fi jos fără probleme. Noi știm ce înseamnă munca în echipă, prietenia, respectul și corectitudinea. Fix ce le lipseste multora.

Dincolo de cuvinte!

   Și totuși în acești ani nu s-au învârtit între noi două, ci a însemnat o întreagă echipă. Acești oameni dragi s-au simțit acasă alături de noi și Literatură pe tocuri i-a completat. Deși nu au câștigat bani, au primit mult mai mult. Cărțile au venit la pachet cu prieteni și alte colaborări interesante, ajutându-i să înțeleagă ce-și doresc cu adevărat.

    În arhiva noastră se regăsesc o multitudine de recenzii, interviuri, dueluri și provocări literare menite să vină în sprijinul autorului român. Acest proiect născut aproape din nimic a ajutat numeroși oameni să înflorească și a adus bucurie de fiecare dată când a fost nevoie. Ne-am propus să #promovamliteratura și am reușit cu brio.

    Indiferent că au fost lansări în cerc restrâns, o reuniune la un club de lectură sau o șuetă între prieteni, toate aceste evenimente literare au fost un strop de fericire, multe zâmbete și cărți infinite.

   Este minunat să știm că am pus cărămida unui proiect longeviv, însă trebuie să fim realiste, nu totul este colorat. Sunt momente când ne vine să închidem ușa și să ne izolăm de bârfe și răutăți. Chiar și așa, ne încărcăm bateriile și după o vreme revenim cu forțe noi. De ce? Merităm să adunăm laurii, să tragem linie și să spunem lumii: mulțumim.

    Dacă vă doriți să cuceriți mediul online, gândiți-vă de două ori, pare incitant și deja vă vedeți în topul piramidei. Din păcate nu toți bloggerii au și puterea să reziste. Noi am reușit pentru că n-am fost singure, ne-am echilibrat balanța și puterile le-am reîncărcat în sânul familiei. Am lăsat de multe ori în urmă toxicitatea, răutățile din online și ne-am reinventat pentru a nu ne plictisi.

 Literaturapetocuri.ro înseamnă respect față de oameni, pasiune, motivație, curaj nebun, feminism și o șansă pentru fiecare.

   Întotdeauna ne-am respectat și am avut curajul să ne asumăm cuvintele scrise, nu ne-am construit succesul pe lacrimile altora. Am ripostat dacă nu ne-a plăcut ceva, însă întotdeauna ne-am exprimat cu eleganță. Am învățat să fim selective și să citim cu plăcere, nu ne-am dorit maratoane de cărți încărcate cu stres și cărți ce nu ne sunt pe plac. Știți și voi că după o vreme, poate fi obositor, însă noi abordăm o altă tehnică ce este menită să păstreze flacăra vie.

   Nu ne-am propus să devenim cunoscute la nivel global, însă în România am reușit să stârnim interesul prin inițiativele noastre. Este grozav să știm că am avut ocazia să discutăm cu reprezentanți de la edituri mici/mari sau să îmbrățișăm autori atunci când aveau nevoie de prieteni aproape. A fost benefic să păstrăm legătura chiar și atunci când nu ne simțeam în siguranță, izolați acasă. Tocmai puterea unui hobby și pasiunea pentru lectură ne-a ținut aproape.

   În acești 8 ani de literaturapetocuri.ro am adunat sute de fotografii și am stârnit curiozitatea a mii de oameni. Facem un recensământ sentimental al lucrurilor bune, să ne aducă forță pentru a vă impresiona și cu alte idei năstrușnice.

  Dacă nu v-ați ales încă drumul, aveți timp să o faceți. Nu uitați, atunci când există pasiune și perseverență, drumul pare pavat cu aur.

   Construiți-vă propriul tărâm și cu puțin noroc, în timp veți avea parte de o experiență inedită.

  Dacă vă face plăcere și timpul vă permite, puteți arunca o privire și către celelalte proiecte născute din pasiune. 

Rânduri cu dichis – blog și revistă online gratuită

Doi fără rost – blog

Editura Literpress Publishing – Literpress.ro

  Sursă imagine: Depositphotos.com

10 COMMENTS

  • Sentimentul este reciproc. Sa avem parte de cat mai multe aventuri, sa ne putem bucura de fiecare reusita.

 1. La multi ani!
  Felicitari doamnelor si multumesc pentru anii astia frumosi petrecuti alaturi de voi!!!!
  Sa mai aveti parte de multe reusite!

  • Multumim Arci pentru prietenia ta, dar mai ales pentru sustinere. Inseamna foarte mult pentru noi.

  • Multumim Nicol, atat de multe lucruri am impartasit, nici nu ne vine sa credem ca avem 8 ani de online. Au trecut prea repede si tu tot alaturi de noi esti.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.