Amor la Sausalito de Alice Alice Clayton - Editura Paralela 45

Amor la Sausalito, de Alice Clayton – Editura Paralela 45 – recenzie

Amor la Sausalito
Autor: Alice Clayton
Titlu original: Rusy Nailed
Traducere: Adriana Ciorbaru
Editura Paralela 45 
Număr pagini: 288
  Alice Clayton, născută pe 10 ianuarie 1950, Statele Unite ale Americii, Nominalizată la Goodreads Choice Awards Best Humor şi Goodreads Choice Awards Best Goodreads Author.

     Alice Clayton a lucrat în industria cosmetică timp de peste un deceniu înainte de a pune mâna pe un stilou. Îi place să grădinărească, dar să nu se murdărească, îi place să coacă, dar să nu curețe și, în cele din urmă, și-a convins iubitul să se căsătorească cu ea. Cartea Bocănilă, face parte din seria Cocktail, o serie spumoasă, cu momente comice şi replici îndrăzneţe.

  Caroline şi motanul ei Clive se mută în noul apartament, liniştea pare să-i binedispună, asta până când vecinul său Simon se întoarce acasă. Din nopțile liniştite şi calme, acestea devin un frenetic de gemete, mormăieli, bocăneli ale patului în perete şi frustrarea tot mai mare a motanului la zarva din jurul lui. De aici şi până la ceea ce va urma este doar un pas. Cei doi vecini devin repede atraşi unul de celălalt, se enervează reciproc, îşi adresează replici spumoase, şi colac peste pupăză, motanul Clive se îndrăgostește de sunetele pe care le scoate partenera de dormitor a lui Simon. La această parte şi mie îmi vine să râd, chiar şi după ce am terminat cartea, fazele respective îţi rămân întipărite în minte, fără să vrei. Aşa cum spunea cineva ,,Dansează pentru a trăi şi … pentru distracție” ceva de genul  acesta este primul volum din Bocanila.
VOL 2
  ”Simon și Caroline, eroii din Bocănilă, se întorc!
   Din cauza distanței, pasiunea dintre Simon și Caroline a cam pălit: Caroline e prinsă cu serviciul, în timp ce meseria de fotograf a lui Simon îl poartă prin toată lumea. Acaparată complet de restaurarea unui superb hotel vechi, tânăra se simte depășită de situație și îi e foarte greu să treacă peste această etapă. Între conflicte și compromisuri, Simon decide să reaprindă flacăra pasiunii și să petreacă mai mult timp împreună cu Caroline. Pregătit să facă orice pentru a o recuceri, mizează pe talentele lui de seducător fără pereche.

Alice Clayton oferă încă un roman delicios, senzual și plin de umor, pe gustul cititoarelor.”

   Primul volum a fost spumos, plin de situați hilare și de relația și mai comică dintre Simon și Caroline. Volumul doi este mult mai liniștit. Autoarea se va axa pe cele trei cupluri și unul destrămat: Gilian și Benjamin, Simon și Caroline, Mimi și Ryan și cuplul problematic – Sophia și Neill.

Gilian, șefa lui Caroline, cea devotată agenției sale până la extrem, se va căsători cu logodnicul său sexi, Benjamin, și vor pleca într-o lungă lună de miere. Asistăm la pregătirile stresante pentru nuntă, dar și la pregătirea lui Caroline ca și înlocuitoare la conducerea agenției.
Descrierea nunții este ceva real în fiecare cuplu, ceea ce autoarea a vrut să sublinieze sunt sentimentele care îi unesc pe cei doi miri.

,,Oaspeții zâmbeau – fetele emoționate s-au întors către culoarul central. Și cum înaintam pe culoar în fața miresei, l-am văzut pe Benjamin în capătul lui, radiind.
 Iar lângă el? Colțișorul meu de paradis. Am zâmbit când l-am zărit, splendid în francul croit parcă pentru a-i accentua statura înaltă și puternică. Ochii îi sclipeau azurii în lumina focului pe chipul superb. Pe față i-a înflorit un zâmbet când m-am apropiat. Mi-a făcut cu ochiul și eu m-am topit.
 Eu și mai toate femeile din capelă.
Mi-am ocupat locul în rând și muzica s-a schimbat – urmă să între mireasa. M-am întors să-l privesc pe Benjamin.
Ați urmărit vreodată un mire care așteaptă să-i apară mireasă? Toți ochii sunt pe ea, dar adevărata vraja este acolo unde este mirele. Să vezi cum i se luminează fața, cum îi cuprind emoțiile chipul.Cum se luptă să-și păstreze stăpânirea, așa cum se așteaptă de la un bărbat în situația lui. Dar în acele prime secunde,vezi adevărul.Poți să înțelegi tot ce simte când o vede pentru prima oară.
Am știut că Jillian a intrat în capelă fără să o văd. Pentru că am citit totul pe chipul lui Benjamin în clipă în care a văzut-o.”

   Cei doi miri sunt foarte îndrăgostiți, iar luna lor de miere se va prelungi la câteva luni, lăsând-o pe Carolin să preia din ce în ce mai multe atribuții în firma de design interior.
  De data aceasta sarea și piperul a fost contribuția celor doi foști iubiți – Sophia și Neill. Cei doi s-au despărțit. Neill, un comentator sexi și cunoscut la tv. se va întâlni cu o fostă iubită, iar acesta ar fi sărutat-o. Mărturisind Sophiei, aceasta a rupt relația cu Neill, în ciuda sentimentelor care îi leagă. De aici încolo se va forma tabăra bărbaților (Simon și Ryan) care îi va lua partea lui Neill. Nu vor nega că prietenul lor nu a greșit, dar și că Sophia prea exagerează.Tabăra fetelor (Caroline și Mimi) vor exagera importanta acestui sărut și îi vor ține partea Sophiei. Întâlnirile și petrecerile vor fi tot timpul ca un ceas cu bombă. Fetele nu vor să o excludă pe Sophia de la petreceri, iar băieții nu îl refuză pe Neill. Cei doi se vor certa întotdeauna cu prima ocazie, iar găsirea unor parteneri sexi de moment care să îi însoțească ocazional, sporesc certurile și gelozia. Petrecerile se vor transforma întotdeauna într-un câmp de bătaie și un deliciu pentru cititori.

‘-Sophia, haide, iubito, chiar ai de gând să mă ignori toată noaptea?
-Iubito? Mi-ai spus ”iubito”? a șuierat Sophia, răsucindu-se pe călcâie.
Care erau așezate pe niște tocuri hai-să-mi-o-tragi, trebuie să adaug. Părul i se unduia în bucle perfecte, machiajul era impecabil, silueta, trăznet în rochia neagră mulată. Iar sânii? Dumnezeule! Până și eu eram puțin curioasă.
Neil era uluit. Ziceai că-i lovit de trăznet. Se holba la violoncelistă, cu ochii cât farfuriile. Niște farfurii flamande-omul era îndrăgostit până peste cap.
Dar Sophia era atât de furioasă. Și n-o puteam învinovăți. Pentru că nimeni nu te poate răni la fel de tare ca acela care zice că te iubește.
-Nu-mi spune mie ,,iubito” s-a răstit, cu mâinile în sold, cu pieptul împins înainte.
Înșfăcându-l pe Barry de cravată, l-a dus către parcare…
Neil etalându-și blonda în fața Sophiei și a lui Barry cel Sexy. Sophia pocnindu-l pe Barry cel Sexi când a avut tupeu să se uite la blondă.Fața împietrită a lui Neill urmărind dansul foarte, foarte intim al Sophiei cu Barry. Benjamin amuzat când Barry cel Sexi a încercat să-i vândă o asigurare de viață suplimentară.”

   Cel mai liniștit cuplu e Mimi și Ryan. Cei doi își vor vedea de relația lor, ocazional având dispute din cauza cuplului destrămat.
  Caroline și Simon, deși formează un cuplu drăguț, el fiind mai mult plecat prin diverse colțuri ale lumii, iar Caroline lucrează foarte mult, relația lor este frumoasă. Simon este cel care va încerca să pretindă mai mult de la această relație. Dacă la început a fost o relație foarte comodă, fără așteptări din nicio parte, de data aceasta Simon vrea mai mult.
  Caroline este foarte ocupată cu firma șefei sale, cu noi proiecte de restaurat, muncind foarte mult. Deși este bucuroasă că Simon este prin preajma sa cu diferite atenții, asta o și îngrijorează. Rând pe rând iubitul său va renunța la contractele din locațiile de vis, doar pentru a rămâne alături de iubita sa. Caroline va dori din ce în ce mai mult să revină la viața sa,  uneori singuratică. Ar vrea să se răsfețe singură uneori, să ocupe tot patul noaptea, să aștepte vacanțele promise de Simon, dar pe care le anulează rând pe rând.
  Oare ce se întâmplă cu iubitul ei? Oare va reuși ea să îi dea mai multă atenție relației de cuplu? Oare oferta greu de refuzat din partea lui Jillian va reuși să o convingă pe Caroline să renunțe la ce are până acum?
  Va reuși Simon să realizeze alături de Caroline ce și-a propus?
  Ce se va întâmplă cu năzdrăvanul motan al Carolinei când va reuși să fugă din casă cumpărată de iubitul fetei?
   Dacă doriți să aflați ce se întâmplă cu fiecare cuplu citiți această carte.
   O carte super relaxantă, stropită cu situații comice, mult romantism, dar și cu adevărate probleme care se ivesc în orice cuplu din zilele noastre. Unele probleme sunt dureros de reale, dar autoarea știe să îmbine perfect prin aceste cupluri, diferitele situații.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Paralela 45

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Amor la Sausalito de Alice Alice Clayton – Editura Paralela 45

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.