Ape limpezi de Rodica Mijaiche

Ape limpezi, de Rodica Mijaiche – Editura Librex – recenzie

Ape limpezi

Autor: Rodica Mijaiche

Editura Librex 

An apariție 2020

Număr pagini: 325

Ape limpezi de Rodica Mijaiche romantic.

  “Autoarea, Rodica Mijaiche, născută în Reșița, absolventă a Facultății de Științe Economice și Administrative, specializarea Administrație Publică, în anul 2004, și cu un Master, specializarea Marketing și Management în Afaceri, în anul 2008, din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, pasionată de muzică și dans, a publicat până în prezent cinci romane.

   A debutat cu romanul ‘Anotimpul iubirii” la editura Smart Publishing, roman ce a fost reeditat sub egida editurii Librex Media Internațional, unde au mai apărut romanul “Secrete” și primele trei volume din “Seria Pasiuni”: “New York. Pasiuni ascunse”; “Roma. Pasiuni întunecate” și “Londra. Pasiuni dezlănțuite”.

  “Peony, la doar 18 ani, pleacă la New York să studieze canto, lăsându-și în urmă familia și prietenii dragi din orașul natal Eau-Claire, Wisconsin. Cu susținerea și încurajările familiei, dar și a iubitului ei, Thomas (Tom) Sheldon al III lea, ajunge pe culmile succesului.

Peony devine Claire King: starul pop al noii generații.

„Trăiește fără regrete” este deviza ei.

  Dar asta nu înseamnă să-i uiți pe cei care ți-au fost alături. Astfel, la apariția unui eveniment nefericit în familia ei, nu stă deloc pe gânduri și anulează ultimul concert din turneul de promovare al albumului, făcându-l pe managerul și logodnicul ei, Tom, să o ia razna.

  În ochii tuturor, Claire și Tom sunt un cuplu de invidiat, iar tabloidele confirmă, bineînțeles, acest fapt. Însă, nimeni nu știe ce secrete de neimaginat ascunde acesta în spatele zambetului șarmant… nici măcar Claire.”

  Văzând prezentarea de pe copertă îți spui în prima fază “o poveste de dragoste” ca atâtea altele, dar citind cartea rămâi surprins/ă.

  “Ape Limpezi“ este o poveste despre “viață” și “vieți”, este despre realizarea visurilor, despre încredere, iubire, prietenie, amintiri, dar și despre trădare, lăcomie, răutate, ură.

   Prin povestea personajului principal care interferează cu poveștile de viață ale celorlalţi protagoniști, Rodica Mijaiche cuprinde toată gama de sentimente și trăiri.

  “Ape Limpezi” are toate ingredientele unei povești de succes: tinerețe, dragoste,vise, trădări, dar și un pic de suspans.

Dar hai să vedem puțin personajele principale.

  Povestea lui Claire Peony King a început în Wisconsin, alături de părinți iubitori și dedicaţi fiicei lor și prieteni buni din școală și din vecini. Povestea e cu și despre adolescenți, despre prietenie puternică și mai ales despre  dragoste.

  Încă de mică Claire își dorește sa cânte și acceptarea la Universitatea din New York îi deschide o poartă. Urmează cursurile de canto, cântă, își compune singură cântecele și textul și muzica.

  Plecarea la universitate determină și despărțirea de Adam prietenul ei cel mai bun și iubitul ei în ultimii ani de liceu.

   La facultate, la o petrecere îl cunoaște pe Tom, un băiat dintr-o familie bogată, student și el. Se îndrăgostesc și el o încurajează și o susţine în cariera ei. Devine managerul ei, se logodesc și Claire îl prezintă părinților.

  Dar asta este doar aparență pentru că evenimentele ulterioare îi vor arăta adevărata față.

  Înainte de ultimul concert din turneu Claire află că tatăl ei este în spital, așa că anulează tot și hotărăște să meargă acasă. Dar Tom nu este de acord și-i dă un ultimatum, amenințând-o cu încheierea relației lor:

“”Vorbele lui îmi smulg și ultima fărâmă de control, și după ce închide ușa în urma lui, arunc cu primul obiect ce-mi pică în mână. Cad în genunchi și-mi plâng dorul, Dorul de familia mea. Dorul de viața liniștită de dinainte. Dorul de iubirea pe care o credeam veșnică. Dorul de mine.”

  Încearcă totuşi să-l sune din mașină, crezând că a fost doar un moment de rătăcire, dar la telefonul lui Tom îi răspunde o femeie:

“Ne gândim vreodată că lucrurile se pot schimba într-o clipă? Da. Dar niciodată nu ne gândim că viața ni se poate schimba în urma unor tragedii. Nu nouă. Altora”

“ Dacă dau timpul înapoi, realizez că au fost lucruri cărora nu le-am acordat atenția cuvenită. Am luat totul așa cum a venit și m-am bucurat pentru ceea ce ni se întâmplă. Mie și lui Tom. Și formației.”

  Nora, persoana care a avut grijă de ea în turnee și în viața de zi cu zi merge cu ea în Wisconsin. Pe drum, după poveștile Norei, Claire este de-a dreptul surprinsă de părerea proastă pe care o au toți despre Tom, inclusiv membrii formației.

  Acasă găsește o mulțime de lucruri schimbate, afacerea părinților ei extinsă, Adam și sora lui Cindy alături de ai ei și toate amintirile și dragostea ei reizbucnesc.

  Apoi întâlnirea cu Ljerka, fata accidentată grav, întâlnirea urâtă cu Tom în care află nu numai că a înșelat-o, dar că a și furat din banii ei, amenințările lui o fac să-și dea seama că de fapt nu l-a cunoscut niciodată cu adevărat:

Din ochii mei nu mai curg lacrimi, dar inima mea este încă o rană deschisă. O rană pe care doar timpul o va cicatriza. L-am iubit pe  Tom cu adevărat și chiar dacă acum mă simt trădată nu pot să nu simt că am pierdut timp prețios iubind un om pe care acum aflu că de fapt nu-l cunoșteam. Tom a ales să-mi arate o față a lui, dar nu era cea adevărată.”

  Acum va înțelege de ce a părut că Adam a renunțat la ea, de ce n-a fost căutată mai mult de prieteni și familie.

  Sigur, pe lângă povestea lui Claire mai sunt poveștile de viață ale lui Adam și Cindy, Nora și alți prieteni și colegi. Apoi povestea și mărturisirile Ljerkai.

Toate se  adună ca un întreg deși par răsfirate ca o pânză de păianjen.

  Ce hotărâri va lua Claire? Ce se întâmplă cu Tom? Cine este Ljerka și ce caută în orășelul lor? De ce stau Adam și Cindy la părinții ei? Care este povestea lor? Ce vor face membrii formației lui Claire?

  Trebuie să  citiți cartea pentru că este plină de evenimente, de povești, de sentimente care vă fac să așteptați cu sufletul la gură să vedeți ce se întâmplă și mai ales s-o înțelegeți pe Claire:

“–   O femeie puternică, pentru care familia și prietenii sunt mai presus de orice.

Cuvintele ei îmi aduc aminte de unele alegeri pe care le-am făcut în trecut. O rază de lumina își face loc în sufletul meu. Pentru că, deși am întors spatele unei iubiri adolescentine și unei prietenii sincere, acei oameni tot și-au deschis brațele, primindu-mă înapoi în viețile lor.”

  Mi-a plăcut și felul cum este conturat romanul: povestea din prezent intercalată cu poveștile din trecut, povești de viață care îți rămân în suflet.

Felicitări Rodica pentru un roman intens și cuceritor.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Librex

Autori români

Ape limpezi de Rodica Mijaiche – Editura Librex – recenzie – autori români

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Se pare că apele acestei povești sunt mai degrabă învolburate, decât limpezi. Din descrierea ta, Arci, îmi dau seama că e o carte foarte interesantă, pe care aș citi-o, cu siguranță. Felicitări pentru recenzie! Mi-a plăcut foarte mult!
    Felicitări, Rodica, pentru talent și perseverență!

    • Mi-a placut Ro si sunt sigura ca ai citi-o cu placere.Imi plac cartile cu si despre tineri si cartea Rodicai este foarte atractiva.

  2. Un roman interesant prezentat frumos ! O autoare dragă ale cărei romane le citesc cu placere ! Felicitări și mult succes în continuare !

  3. O!!!! Multumesc pentru imensa tentatie, Arci! Abia astept sa iau si eu cartea, sa o devorez intr-o veselie. Rodica scrie tare frumos! Felicitari pentru recenzie! Felicitari si Rodicai!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.