Hotel Aurora Mamaia

  Aurora – un fascinant loc care-ți șoptește povești

  Stau ascunsă bine în geaca mea subţire de vară, pe terasa unde-mi petrec dimineţile de concediu. Un sentiment de déjà-vu mă cuprinde; eu, o terasă rece, ploaie, un concediu ratat. Atunci am semnat actele de divorţ de litoralul românesc, dar acum devin melancolică. Ce-ar fi, chiar… ce-ar fi să mă întorc la fosta iubire, numită Mamaia? Îmi sun prietenii şi-i invit la o ceaşcă de planuri despre cel mai potrivit hotel la mare.

    Sub arcul Aurorei

   Din compartimentul de tren, relieful e mai surprinzător, decât privit pe fugă din spatele volanului, şi pare că se joacă. Colinele ţâşnesc când şi când, căutând să pună la încercare vigilenţa mea de călător spre mare. Am lăsat în urmă oraşul prăfuit şi încins de început de iulie, visând la o briză uşoară.

   Vom sta la Hotel Aurora, un simbol al staţiunii-vedetă Mamaia, recent renovat şi asortat cu tot fastul pe care-l presupune o locaţie ideală. Numele lui mă trimite cu gândul departe, spre poveşti cu zâna zorilor şi uriaşi şi străluciri intense pe cerul nocturn al zonelor nordice extreme: Aurora borealis. Ce frumos sună!

aurora 1

   În sudul staţiunii ne întâmpină un hotel cu o arhitectură impresionantă, ca o arcă pe 10 niveluri, purtând pe umeri lumina solară, atât de aproape de mare, încât parcă-i înfruntă valurile. Celelalte clădiri din zonă îl privesc timid, neîndrăznind să-i stea în cale. Mă aflu într-o mare de albastru senin: hotelul, cele două piscine, cerul, marea… .

   Nu irosim mult timp cu formalităţile şi iată-ne cazaţi în camere duble cochete, cu vedere spre mare. De la Hotel Aurora Mamaia, oriunde ai întoarce privirea, observi libertatea: fiecare cameră are balcon propriu, cu vedere spre Mare sau spre Lacul Siutghiol. Decorate în nuanţe de albastru, alb şi gri, camerele oferă facilităţi specifice unui hotel de 2̽(stele) SUPERIOR: acces pe bază de cartelă magnetică, aer condiţionat, tâmplărie PVC, mochetă de trafic, frigider cu congelator, televizor, cablu TV, baie modernă cu duş, internet wireless. E deja seară şi foamea ne grăbeşte să vizităm restaurantul amplasat în imediata vecinătate a hotelului. Elegant şi aerisit, dispus într-un spaţiu generos, acesta răspunde cerinţelor celui mai pretenţios turist: mâncare gustoasă, în sistem de „autoservire” sau „à la carte”, personal amabil, dotări moderne ale spaţiului, cu o terasă cu privire spre mare.

Aurora 2

   Aici, în acest furnicar de oameni fericiţi, îţi trăieşti fiecare concediu într-un boem abandon. Plimbarea lungă de după cină întăreşte această senzaţie şi mă face să recunosc că alegerea hotelului a fost una fericită. A trecut de mult de miezul nopţii. Pe străzile staţiunii, paşi de oameni relaxaţi, voci declarându-şi fericirea sau iubirea. Vocile nu au somn, nu se grăbesc să-şi îndeplinească rutina.

Răsăritul

   Nisipul e la picioarele mele, iar în faţă, nesfârşitele poveşti ale apelor marii, niciodată rostite cu voce tare. Sunt singură; ceilalţi încă plutesc legănaţi de braţele lui Morfeu. E atâta linişte, încât simt în creştet apăsarea Zenitului. În depărtări, nuanţe de albastru se amestecă mereu; cerul şi marea – elementele primordiale ale universului. Noaptea începe să se risipească şi mă trezesc din visare înfăşurată de lumina caldă a zorilor. Linia orizontului, pleoapa ce ţine închis ochiul de foc, se ridică timid, împroşcând lumea cu viaţă. În acelaşi moment, o săgeată cu glas de pescăruş despică aerul sărat şi rece, anunţând o nouă zi, iar discul roşu ce colorează acum apele şi cerul ţâşneşte brusc şi odată cu el, simt involuntar dorinţa de verticalitate. Trăiesc! În acest timp, Hotelul Aurora, aflat de 25 de metri în spate, se pregăteşte tenace, firesc, să mă întâmpine.

Acasă la Zeus

   Dimineaţa este rezervată pentru distracţie la piscină, tolăniţi la soare, pe şezlong, cu un cocktail în mână. Suprafaţă luciului apei este de 200 mp şi adâncimea variabilă, de la 1,1 la 1,8 metri. Copiii se răsfaţă şi ei în piscina dedicată lor, de 40 mp şi o adâncime constantă de 0,7 m, pentru a se evita pericolul de accidentare, dar şi pentru a lăsa spaţiu adulţilor. Am citit undeva că o zi la piscină face cât o şedinţă de Yoga, iar cea de la Hotel Aurora întăreşte afirmaţia.

Aurora

   Undeva, lângă spaţiul de joacă, Albă-ca-Zăpada se joacă nu cu 7, ci cu mult mai mulţi pitici voinici – micii turişti veniţi la Aurora. În piscina mare, se dansează zumba… Centrul distracţiei s-a mutat aici!

aquagym

   Există pentru fiecare un loc parcă anume făcut să ofere sentimentul că se află în biografia unui artist. Aşa e pentru mine plaja, cu simfonia sa cromatică dulce-ameţitoare, în care uitasem cât e de plăcut să mă pierd. Acum se lasă soarele către geana apusului. Razele stau pironite în geamurile de PVC ale hotelului, ca şi cum şi-ar fi pus în gând să arate cu degetul amintirile grozave pe care le-am adunat aici, să le desconspire, să le fixeze pe retină, să se izbăvească în scurgerea zilelor şi a nopţilor ce vor urma. Ceea ce am trăit la Hotel Aurora mă face să mă înclin cu respect şi să păşesc în vârful picioarelor, spre a nu supără Marea…

sigla-logo-aurora-300x131Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 8

Sursa foto>hotelaurora.ro

8 COMMENTS

  1. Fix în vacanță aș pleca acum. Și orice loc, orice mare și orice hotel de lângă marea cea albastră este..perfect! Am să merg la hotel Aurora să-mi șoptească și mie o poveste cu final fericit 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.