Blestemul mării - Shea Ernshaw
Literaturapetocuri.ro Noutăţi Corint

Blestemul mării, de Shea Ernshaw – Leda Edge – prezentare

Blestemul mării

Shea Ernshaw

Editura Corint – Leda Edge

Traducere: Iordana Ferent – Ştefan Ferent

Număr pagini: 320

An apariţie: 2019

   Blestemul mării fantasy young adult.

Un oraș ascuns în ceață. O fată cu multe secrete. Un port în care moartea lovește fără greș.

   Cu două sute de ani în urmă, trei surori au fost condamnate la moarte pentru vrăjitorie. Cu pietre legate de glezne, fetele au fost aruncate în ocean și lăsate să se înece. Acum, în fiecare vară, Marguerite, Aurora și Hazel Swan se întorc în oraș și ucid fără milă. An de an, trei băieți își găsesc pieirea în adâncuri, atrași de farmecul răvășitor al misterioaselor surori.

   Penny Talbot locuiește împreună cu mama ei pe o insulă din apropiere de Sparrow și are în grijă bătrânul far. În mod surprinzător, adolescenta cuminte și retrasă știe o mulțime de lucruri despre năpasta care s-a abătut asupra micii așezări în urmă cu două secole și a descoperit chiar și metoda prin care Marguerite, Aurora și Hazel pot fi oprite.

   Totul se complică atunci când în orașul blestemat sosește ca din întâmplare Bo Carter, un tânăr fermecător, dar plin de secrete, pe care însă nu e gata să le dezvăluie. Încetul cu încetul, băiatul va cădea în mrejele surorilor Swan, iar Penny va fi silită să facă o alegere cumplită: să se salveze sau să îl salveze pe Bo?

„Cititorii se vor cufunda cu plăcere în această carte de atmosferă minunat meșteșugită.”  Kirkus Reviews

,,De multe ori, mi‑am întrezărit viitorul în acele ceaiuri: un băiat care naufragiază pe insulă. Inima îi bătea nebunește în piept, pielea îi era acoperită de nisip și bătută de vânt. Și inima mea, incapabilă să reziste. Este același viitor pe care l‑am văzut în fiecare ceașcă cu ceai de când aveam cinci ani, când mama m‑a
învățat să descifrez tainele ascunse în frunze. Soarta ta se află pe fundul unei cești de ceai, îmi șoptise ea adeseori înainte să mă alunge la culcare. Și ideea acestui viitor se trezește în mine ori de câte ori mă gândesc să părăsesc orașul Sparrow – e ca și cum insula mă trage înapoi, iar soarta mea a prins rădăcini aici.”

,,-— Nu se consideră că te las baltă dacă nici n‑am spus că voi merge! îi răspund lui Rose.
— Nu te las să ratezi încă o petrecere Swan, spune ea și își mișcă șoldurile într‑o parte, înfășurând cureaua genții cu cărți pe degetul mare drept. Anul trecut am fost nevoită să stau de vorbă cu Hannah Potts până la răsăritul soarelui și n‑am de gând să repet experiența.
— Mă mai gândesc!
Petrecerea Swan a avut întotdeauna un dublu scop: să marcheze începutul sezonului Swan și sfârșitul anului școlar. Este o petrecere stropită din belșug cu băutură, adică este un amestec ciudat de entuziasm că scapi de ore, de profesori și de extemporale, combinat cu teama iminentă de sezonul Swan. De obicei,oamenii se îmbată criță și nu‑și mai amintesc nimic.
— Nu te mai gândi, fă‑o! Când te gândești prea mult la ceva, ajungi doar să o lași baltă.
Rose are dreptate. Îmi doresc să vreau să merg – îmi doresc să fiu interesată de petrecerile de pe plajă. Dar nu m‑am simțit niciodată în largul meu la evenimente de felul ăsta. Eu sunt fata care locuiește pe Lumiere Island, fata a cărei mamă a înnebunit și al cărei tată a dispărut, fata care nu și‑a pierdut niciodată vremea prin oraș după orele de școală, fata care ar prefera să‑și petreacă seara citind harta mareelor și urmărind bărcile înaintând cu greu în port în loc să bea bere după bere cu oameni pe care nici nu‑i cunoaște prea bine.”

,,Sezonul turistic începe mâine. Și odată cu el sosește un număr mare de străini și se dă startul unei tradiții sinistre și ucigătoare care a năpăstuit Sparrow din 1823, de când cele trei surori Swan au fost înecate în port. Petrecerea de diseară reprezintă debutul unui sezon care va aduce ceva mai mult decât banii turiștilor – va aduce legende, ipoteze și îndoieli privind istoria orașului. Și, ca întotdeauna, în fiecare an, fără greș sau îndoială, va aduce și moartea.”

Leda Edge Corint

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Apariţii cărţi

recenzii cărţi

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.