Viață de vânzare de Yukio Mishima-Humanitas

Viață de vânzare, de Yukio Mishima-Humanitas-prezentare

Traducere și note de Andreea Sion

   Roman-cult, apărut inițial în foileton în revista Shukan Playboy, în 1968, Viață de vânzare a fost relansat în 2015, în timpul evenimentelor dedicate împlinirii a 90 de ani de la nașterea lui Yukio Mishima. Noua ediție, publicată în volum, a cunoscut un mare succes, în nici două luni ajungând pe primul loc în topurile vânzărilor de carte, iar în ianuarie 2018 postul de televiziune BS Japan a început difuzarea unui serial inspirat de roman. În colecția „Raftul Denisei“ apare prima traducere din lume a acestei capodopere recent redescoperite.

   Într-o bună zi, tânărul Hanio are o halucinație care-l afectează atât de puternic, încât se hotărăște să-și pună capăt zilelor. Tentativa sa de sinucidere eșuează, de aceea caută altă cale pentru a-și atinge scopul: publică un anunț în ziar, oferindu-și viața spre vânzare oricui ar avea nevoie de ea. Clienții nu întârzie să apară, transformându-l pe Hanio în eroul unor aventuri ieșite din comun, de multe ori la limita fantasticului.

Sursa: Editura Humanitas Fiction

Viață de vânzare de Yukio Mishima-HumanitasKimitake Hiraoka, pe numele său adevărat, s-a născut în 1925 la Tokyo într-o familie de samurai şi începe să scrie încă de la vârsta de doisprezece ani. La şaisprezece debutează în prestigioasa revistă literară Bungei-Bunka. Pentru a-şi ascunde identitatea faţă de tatăl său, adept al unei educaţii stricte, în conformitate cu cerinţele tradiţiei, adoptă pseudonimul Yukio Mishima.

    Mishima made use of contemporary events in many of his works. The Temple of the Golden Pavilion published in 1956 is a fictionalization of the burning of the famous temple in Kyoto. Utage no ato („After the Banquet”), published in 1960, so closely followed the events surrounding politician Hachirō Arita’s campaign to become governor of Tokyo that Mishima was sued for invasion of privacy. In 1962, Mishima’s most avant-garde work, Utsukushii hoshi („Beautiful Star”), which at times comes close to science fiction, was published to mixed critical response.-Wikipedia

Sursa foto: Goodreads

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Apariţii cărţi
Cărţi Editura Humanitas

Viață de vânzare de Yukio Mishima-Humanitas

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.