Bruschete cu pastă de avocado - Ciorbă de fasole verde - Piept de pui

Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem

1.Aperitiv: bruschete cu pastă de avocado

  • un avocado copt îl zdrobim, îl mixăm cu lămâie şi ulei (ca la maioneză) să fie o pastă
  • potrivim de sare, piper
  • servim pe feliuţe de pâine prăjită
  • Ciorbă de fasole verde:

  • 1 morcov+1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
  • curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
  • călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
  • când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
  • servim simplu sau cu smântână sau iaurt

3.Piept de pui umplut:

  • tăiem feliile de piept mai groase, apoi facem la fiecare felie un buzunar
  • facem un amestec de: ardei roșu, ceapă verde, ciuperci, dovlecel toate tăiate foarte mărunt
  • adăugăm în amestec mărar (sau pătrunjel) tăiat ff mărunt, piper, sare și 1-2 ouă întregi bătute
  • cu amestecul respectiv umplem bucățile de piept (prindem marginile taieturii cu scobitori), așezăm bucățile în tavă, condimentam, punem un pahar de vin și apă și punem tava la cuptor
  • întoarcem bucățile să se frigă pe ambele părți
  • când carnea este gata presăram pe fiecare bucată cașcaval ras și mai punem la cuptor câteva minute
  • serviți cu garnitură de cartofi piure sau natur

4.Prăjitură cu nucă și gem:

  • 1/2 kg făină+2 linguri untură (sau 100  gr unt)+3-5 linguri zahăr+ 5 gălbenușuri+2 pliculețe zahăr vaniliat și 1plic praf de copt stins cu lămâie = frământăm cu smântână (sau apă nu lapte) să avem un aluat sfărmos
  • întindem aluatul în tava mare unsă și tapetata (să fie cam de grosimea unui deget), punem deasupra uniform un borcan de gem de caise sau piersici și punem la cuptor
  • batem cele 5 albușuri cu 200 gr zahăr  să fie o spumă tare,adăugăm 200-300 gr nucă măcinată să fie ca o cremă
  • când prăjitura e coaptă scoatem tava punem crema uniform și mai punem la cuptor până se coace (10-15 minute)
  • o tăiem în tavă când se răcește

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.