Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept...

Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem

by -
0
Bruschete cu pastă de avocado - Ciorbă de fasole verde - Piept de pui

Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem

1.Aperitiv: bruschete cu pastă de avocado

  • un avocado copt îl zdrobim, îl mixăm cu lămâie şi ulei (ca la maioneză) să fie o pastă
  • potrivim de sare, piper
  • servim pe feliuţe de pâine prăjită
  • Ciorbă de fasole verde:

  • 1 morcov+1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
  • curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
  • călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
  • când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
  • servim simplu sau cu smântână sau iaurt

3.Piept de pui umplut:

  • tăiem feliile de piept mai groase, apoi facem la fiecare felie un buzunar
  • facem un amestec de: ardei roșu, ceapă verde, ciuperci, dovlecel toate tăiate foarte mărunt
  • adăugăm în amestec mărar (sau pătrunjel) tăiat ff mărunt, piper, sare și 1-2 ouă întregi bătute
  • cu amestecul respectiv umplem bucățile de piept (prindem marginile taieturii cu scobitori), așezăm bucățile în tavă, condimentam, punem un pahar de vin și apă și punem tava la cuptor
  • întoarcem bucățile să se frigă pe ambele părți
  • când carnea este gata presăram pe fiecare bucată cașcaval ras și mai punem la cuptor câteva minute
  • serviți cu garnitură de cartofi piure sau natur

4.Prăjitură cu nucă și gem:

  • 1/2 kg făină+2 linguri untură (sau 100  gr unt)+3-5 linguri zahăr+ 5 gălbenușuri+2 pliculețe zahăr vaniliat și 1plic praf de copt stins cu lămâie = frământăm cu smântână (sau apă nu lapte) să avem un aluat sfărmos
  • întindem aluatul în tava mare unsă și tapetata (să fie cam de grosimea unui deget), punem deasupra uniform un borcan de gem de caise sau piersici și punem la cuptor
  • batem cele 5 albușuri cu 200 gr zahăr  să fie o spumă tare,adăugăm 200-300 gr nucă măcinată să fie ca o cremă
  • când prăjitura e coaptă scoatem tava punem crema uniform și mai punem la cuptor până se coace (10-15 minute)
  • o tăiem în tavă când se răcește
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.