Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem
Bruschete cu pastă de avocado – Ciorbă de fasole verde – Piept de pui umplut – Prăjitură cu nucă și gem
1.Aperitiv: bruschete cu pastă de avocado
- un avocado copt îl zdrobim, îl mixăm cu lămâie şi ulei (ca la maioneză) să fie o pastă
- potrivim de sare, piper
- servim pe feliuţe de pâine prăjită
-
Ciorbă de fasole verde:
- 1 morcov+1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
- curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
- călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
- potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
- când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
- servim simplu sau cu smântână sau iaurt
3.Piept de pui umplut:
- tăiem feliile de piept mai groase, apoi facem la fiecare felie un buzunar
- facem un amestec de: ardei roșu, ceapă verde, ciuperci, dovlecel toate tăiate foarte mărunt
- adăugăm în amestec mărar (sau pătrunjel) tăiat ff mărunt, piper, sare și 1-2 ouă întregi bătute
- cu amestecul respectiv umplem bucățile de piept (prindem marginile taieturii cu scobitori), așezăm bucățile în tavă, condimentam, punem un pahar de vin și apă și punem tava la cuptor
- întoarcem bucățile să se frigă pe ambele părți
- când carnea este gata presăram pe fiecare bucată cașcaval ras și mai punem la cuptor câteva minute
- serviți cu garnitură de cartofi piure sau natur
4.Prăjitură cu nucă și gem:
- 1/2 kg făină+2 linguri untură (sau 100 gr unt)+3-5 linguri zahăr+ 5 gălbenușuri+2 pliculețe zahăr vaniliat și 1plic praf de copt stins cu lămâie = frământăm cu smântână (sau apă nu lapte) să avem un aluat sfărmos
- întindem aluatul în tava mare unsă și tapetata (să fie cam de grosimea unui deget), punem deasupra uniform un borcan de gem de caise sau piersici și punem la cuptor
- batem cele 5 albușuri cu 200 gr zahăr să fie o spumă tare,adăugăm 200-300 gr nucă măcinată să fie ca o cremă
- când prăjitura e coaptă scoatem tava punem crema uniform și mai punem la cuptor până se coace (10-15 minute)
- o tăiem în tavă când se răcește
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri