Meniu:(ruladă, dovlecei pane, tort de biscuiți cu cremă de cafea)

Meniu:(ruladă, dovlecei pane, tort de biscuiți cu cremă de cafea)

by -
4

Meniu:(ruladă, dovlecei pane, tort de biscuiți cu cremă de cafea)

1. Aperitiv: ruladă

-300 gr șuncă măcinată și frecată cu 100 gr unt, 1-2 lingurițe de muștar, piper, sare după gust

-300 gr brânză dulce mixată cu 100 gr unt, piper, sare, mărar ff fin tăiat,

-5 ouă fierte tari, date pe răzătoare și mixate cu 100 gr unt, piper, sare după gust

-udăm o foaie de celofan, așezăm pasta de șuncă (ca o foaie de prăjitură), pasta de brânză deasupra și peste ea pasta de ouă

-la mijloc putem pune gogoșari sau ardei copți murați

-rulăm cu celofan și punem câteva ore la frigider

-când serviți tăiați cu celofan cu tot felii de un deget

 

2. Supă cremă de broccoli:

-punem broccoli curățat la fiert cu 1 morcov și 1 pătrunjel în apă cu sare

-mixam legumele în blender, le punem  în oală și adăugăm apa în care au fiert (cât credem că e nevoie)

-punem să mai dea un clocot, potrivim de sare, piper multicolor, praf de cury și chimen

-când servim dregem cu smântână și presăram deasupra verdeață tăiată fff mărunt

3.Dovlecei pane

-2 dovlecei îi curățați și-i tăiați (puțin mai gros) rondele sau felii pe lung

-sărați dovlecelul și-l lăsăți să stea puțin, apoi scurgeți apa

-pregătiți ingredientele, dați feliile de dovleac prin făină, ou bătut, făină de mălai sau pesmet și le prăjiți

– se poate servi cu garnitură de cartofi, orez și cu murătură

4.Tort de biscuiți cu cremă de cafea:

-un pachet de biscuiți (Petit Beurre)

-un sirop făcut din cafea (sau cacao) cu puțină esență de rom

crema: 5 ouă întregi, 10 linguri de zahăr, 2-3 linguri de nes praf sau 8-10 linguri de cafea  fiartă (espresso tare), se fierb pe aburi până se întărește

-când s-a răcit puțin amestecăm cu 1 pachet de unt și punem la rece 1 oră

-pe o tavă așezăm un strat de biscuiți muiati în sirop+un strat de crema+biscuiți+cremă până terminăm, deasupra trebuie să fie crema

-îmbrăcați și lateralele și presărați deasupra ciocolată rasă sau nucă măcinată sau nucă de cocos

Poftă Bună!
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Arci, a trecut mai bine de o oră de când am citit meniul tău, dar n-am avut timp să las comentariu… și, tot învârtindu-mă prin casă, mă bântuia expresia „presărați deasupra ciocolată”! Așadar, trebuie neapărat să încerc și eu tortul! Dovlecei pane am mai făcut și eu, dar acum o să încerc și varianta ta! Mulțumim din suflet pentru meniu! Mie, mi-a lăsat gura apă… cum se zice în popor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.