Friptură împletită – Salată de crudități – Salată de fructe de iarnă...

Friptură împletită – Salată de crudități – Salată de fructe de iarnă cu înghețată – Meniu

by -
2
Friptură împletită

Friptură împletită – Salată de crudități – Salată de fructe de iarnă cu înghețată – Meniu

   Friptură împletită fragedă și gustoasă.

1. Aperitiv: salată de crudități

-2 morcovi dați pe răzătoarea fină îi punem în bol și presăram un pic de zahăr

-o țelină o dăm pe răzătoarea fină și o frecăm cu puţina sare

-1 măr îl dăm pe răzătoarea fină adăugăm morcovii (cu tot cu zeamă) și țelina stoarsă,amestecăm

-potrivim de sare, piper, zeamă de lămâie și amestecăm bine, apoi punem la rece

2. Ciorbă de legume

-2 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac = dați pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică tăiată mărunt

-2 cartofi tăiați cubulețe mici,1 dovlecel tăiat mărunt, codițe de ciuperci tăiate feliuțe subțiri (cele congelate)

-punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul dat pe răzătoare le călim puțin, adăugăm restul de legume și apă

-potrivim de sare, piper, curry, boia-opțional și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață și lăsăm până e gata

-se poate servi așa sau dreasă cu iaurt sau smântână

3. Friptură împletită (Iliuța)

-Mușchiulețul de porc se taie în două bucăți egale pe lugime, mai puțin capătul, îl condimentăm după gust, eu folosesc piper, cimbru, rozmarin, busuioc și sare. -Cârnatul îl tăiem în două bucăți egale, puțin mai lungi decât mușchiulețul de porc.

-Împletim fiecare fâșie de carne cu un cârnat și punem căței de usturoi între acestea.

-Friptură astfel obținută o tapetăm cu unt și verdeață, o punem în tavă cu puțină apă ( să acopere jumătate din înălțimea acesteia) și o lăsăm în cuptorul preîncălzit aproximativ 90 minute.

-Este fragedă, gustoasă, un deliciu.

4. Salată de fructe de iarnă cu înghețată

-1 pomelo curățat îl tăiem bucățele și-l punem în castron, presăram puțin zahăr și-l lăsăm să stea

-curățăm 2 portocale și 2 kivi și le tăiem bucățele

-2-3 banane le tăiem felii și le stropim cu zeamă de lămâie

-într-un castron amestecăm toate ingredientele adăugăm după gust zahăr praf,1-2 pliculețe de zahăr vaniliat,1 păhărel de coniac sau rom

-amestecăm bine și dăm la rece

-când servim punem salată în cupe sau boluri adăugăm deasupra o cupa de înghețată și frișcă

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Mi-ați făcut o poftă de înghețată!!!!!
    Astăzi am răscolit rubrica aceasta, pentru că eram complet lipsită de idei.
    Mulțumim pentru sugestii!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.