Salată de boeuf – Rondele de dovlecei la cuptor – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt
Salată de boeuf – Rondele de dovlecei la cuptor – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt
1.Aperitiv: Salată de boeuf (Vero )
- 1 kg cartofi, 500 gr morcovi, un borcan mazăre, 1 borcan castraveți murați, 4 ouă, muștar, ulei, carnea din supă
- maioneză – se pun gălbenușurile cu 2 linguri muștar, adăugăm treptat ulei în timp ce mixăm.
- se fierb cartofii și morcovii, se mărunțesc toate legumele, după ce se răcesc se amestecă toate, condimentăm după gust.
2.Supă de pui (Vero)
- se pune spatele sau gâtul de la un pui de casă, într-o oală cu apă care fierbe, se adaugă 2 morcovi, un pătrunjel/păstârnac rădăcină, o felie de țelină, o ceapă, o felie de ardei, un cartof și se fierbe la foc mic.
- se pune o linguriță Delikat de la Knor după 15 minute de fierbere .
- când toate sunt fierte strecurăm supa.
- eu tăi morcovul rondele și îl pun înapoi în supă.
- separat se fac găluștele
- eu fac din 4 ouă de casă la o oală de 5 litri de supă.
- se bat bine ouăle și se adaugă în ploaie griș.
- eu pun la ochi, dar măsura ar fi cam 3 linguri de griș la un ou.
- depinde mult și de dimensiunea oului .
- se uniformizează bine și se lasă la odihnit cam 30 de minute.
- adăugăm cu o lingură galustele în supă și se fierb la foc mic încă 5 minute.
- se adaugă leuștean sau pătrunjel și se acoperă.
- după gust mai adugam și delicat sau piper
3.Rondele de dovlecei la cuptor:
- 3-4 dovlecei se curăță și se taie rondele de grosimea unui deget
- tăiem fin pătrunjel și mărar
- pregătim un amestec din pastă de ardei +pastă de roșii + sare, piper+usturoi răzuit (sau usturoi granulat)
- ungem o tavă cu ulei (untură sau unt), punem un strat de rondele de dovleac , ungem cu pasta preparată și presăram verdeață
- procedăm așa cu fiecare strat
- acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor
- lăsăm 10 minute, luăm folia jos și lăsăm tava până sunt gata dovleceii
- puteți servi așa sau înainte de-a fi gata scoateți tava, presărați cașcaval sau brânză rasă și mai dați puțin la cuptor
- puteți face același lucru cu roșii feliate (în loc de pastă) și cu amestec de condimente presărate
4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt (Iliuţa)
- gălbenușurile de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
- adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făină albă și un pliculeț praf de copt.
- amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider. -albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
- tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
- aluatul îl împărțim în două.
- întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
- lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Superb
Mulțumesc pentru rețete!