Salată de boeuf - Rondele de dovlecei la cuptor - Plăcintă cu aluat răzuit

Salată de boeuf – Rondele de dovlecei la cuptor – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

1.Aperitiv: Salată de boeuf (Vero )

  • 1 kg cartofi, 500  gr morcovi, un borcan mazăre, 1 borcan castraveți murați, 4 ouă, muștar, ulei, carnea din supă
  • maioneză – se pun gălbenușurile cu  2 linguri muștar, adăugăm treptat ulei în timp ce mixăm.
  • se fierb cartofii și morcovii, se mărunțesc toate legumele, după ce se răcesc se amestecă toate, condimentăm după gust.

2.Supă de pui (Vero)

  • se pune spatele sau gâtul de la un pui de casă, într-o oală cu apă care fierbe, se adaugă 2 morcovi, un pătrunjel/păstârnac rădăcină, o felie de țelină, o ceapă, o felie de ardei, un cartof și se fierbe la foc mic.
  • se pune o linguriță Delikat de la Knor după 15 minute de fierbere .
  • când toate sunt fierte strecurăm supa.
  • eu tăi morcovul rondele și îl pun înapoi în supă.
  • separat se fac găluștele
  • eu fac din 4 ouă de casă la o oală de 5 litri de supă.
  • se bat bine ouăle și se adaugă în ploaie griș.
  • eu pun la ochi, dar măsura ar fi cam 3 linguri de griș la un ou.
  • depinde mult și de dimensiunea oului .
  • se uniformizează bine și se lasă la odihnit cam 30 de minute.
  • adăugăm cu o lingură galustele în supă și se fierb la foc mic încă 5 minute.
  • se adaugă leuștean sau pătrunjel și se acoperă.
  • după gust mai adugam și delicat sau piper

3.Rondele de dovlecei la cuptor:

  • 3-4 dovlecei se curăță și se taie rondele de grosimea unui deget
  • tăiem fin pătrunjel și mărar
  • pregătim un amestec din pastă de ardei +pastă de roșii + sare, piper+usturoi răzuit (sau usturoi granulat)
  • ungem o tavă cu ulei (untură sau unt),  punem un strat de rondele de dovleac , ungem cu pasta preparată și presăram verdeață
  • procedăm așa cu fiecare strat
  • acoperim tava cu folie de aluminiu  și dăm la cuptor
  • lăsăm 10 minute, luăm folia jos și lăsăm tava până sunt gata dovleceii
  • puteți servi așa sau înainte de-a fi gata scoateți tava, presărați cașcaval sau brânză rasă și mai dați puțin la cuptor
  • puteți face același lucru cu roșii feliate (în loc de pastă) și cu amestec de condimente presărate

4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt (Iliuţa)

  • gălbenușurile  de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
  • adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făină albă și un pliculeț praf de copt.
  • amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider. -albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
  • tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
  • aluatul îl împărțim în două.
  • întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
  • lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.