Tiramisu – cum sa nu-ti placa?
Tiramisù – cum să nu-ţi placă?
Tiramisu este un desert tradițional Italian.
Ingrediente:
1 pachet cu pişcoturi (cu patru rânduri);
500 g. smântână;
500 ml. frişcă lichidă Hulala;
250 g. mascarpone;
200 g. zahăr;
5 linguri ness;
Decor:
cacao pudră.
Mod de preparare tiramisu:
1) Într-un bol, punem brânza mascarpone şi zahărul. Cu ajutorul unui mixer amestecăm până ce zahărul se încorporează bine, circa 5 minute.
2) Separat se bate frişca.
3) Se adaugă peste frişca bătută, smântâna şi se mai amestecă din nou. Adăugăm şi crema de brânză frecată cu zahărul. Amestecăm.
4) Ness-ul se amestecă cu câteva linguri de apă. Puteţi pune şi esenţă de rom.
5) Într-o tavă se pune mai întâi un strat de pişcoturi înmuiate în ness-ul dizolvat în apă, aveţi grijă, deoarece dacă le ţineţi prea mult în ness se rup. Peste stratul de pişcoturi se adaugă un strat de cremă, apoi iarăşi un strat de pişcoturi si după, crema rămasă.
6) Se dă la rece 12 ore şi apoi se pudrează cu cacao.
Poftă Bună!
Multumesc pentru reteta Robertt. Mie insa nu imi place tiramisu. Totusi este prajitura preferata a sotului meu 🙂 . Asta e, nu ne potrivim la gusturi 😉 ….aici 😛
🙂
Yamy arata bine!
Multumesc!
Multumesc mult pentru reteta!Mi-ai facut poftă de prăjitură!
Cu drag!
Si desertul este mereu prezent. 😀
Asa esteeee
arată bine 🙂
multumesc!
Mie imi place tiramisu, dar sunt diverse retete, si nu orice tiramisu e pe placul meu.
Robert, mie îmi place Tiramisu și îți mulțumesc pentru rețetă. O voi încerca, cu siguranță!
Cu drag!
[…] Tiramisu-cum să nu-ţi placă? […]