Clatite finlandeze – un desert fin si rafinat
Clătite finlandeze – un desert fin şi rafinat
Ingrediente:
-2 ouă;
-100 ml. lapte;
-25 g. zahăr pudră;
-1 linguriţă coajă de lămâie;
-80 g. făină albă;
-1 varf cuţit sare;
-30 g unt.
Mod de preparare:
1) Într-un bol spargem ouăle, adăugăm laptele, zahărul pudră, lămâia şi sarea. Amestecăm bine.
2) Turnăm treptat făina albă cernută şi omogenizăm, având grijă să nu existe cocoloaşe.
3) Încingem cuptorul şi punem o tigaie de fontă să se încălzească.
4) Scoatem tigaia din cuptor, punem untul şi turnăm jumătate din compozitia de clătite finlandeze.
5) Dăm la cuptor tigaia şi aşteptăm până ce se coace clătita. Atenţie! Nu trebuie întoarsă. Coacerea ei va dura circa 15 minute.
6) Procedăm la fel până terminăm tot aluatul.
7) Servim cu fructe şi puţină miere.
Poftă Bună!
Wow!! Super reteta 🙂 . Am sa o incerc. Totusi eu nu inteleg ceva: turnam jumate din compozitie, asta inseamna ca ies doar 2 clatite ….???!!!
Mulţumesc! Da, 2 ies. Puteţi dubla ingredientele 😉
Super preparatul si foarte usoara reteta!
🙂
Arata foarte bine. Iar combinatia de fructe si miere mi se pare ceva divin!
Mulţumesc, Eva!
Sună bine 😀
😉
arata bine robertt si sunt sigura ca e si buna!cred ca am sa vin la tine sa-mi faci!glumesc,dar sincer urasc sa fac clatite(na ca m-am dat de gol).felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10
Multumesc, Arci!
Arată foarte bine!
multumesc!
Mi-ati facut pofta! Arata foarte bine. 🙂
multumesc!
Mulțumim, Robert! Voi încerca și eu această rețetă!
Cu drag!
Vaii, cât de bine arată! <3 Mulțumim pentru rețetă!
locco_smiley_37
Vai ce bine arată!