Clătite finlandeze – un desert fin şi rafinat

Ingrediente:

-2 ouă;

-100 ml. lapte;

-25 g. zahăr pudră;

-1 linguriţă coajă de lămâie;

-80 g. făină albă;

-1 varf cuţit sare;

-30 g unt.

Mod de preparare:

1) Într-un bol spargem ouăle, adăugăm laptele, zahărul pudră, lămâia şi sarea. Amestecăm bine.

 

2) Turnăm treptat făina albă cernută şi omogenizăm, având grijă să nu existe cocoloaşe.

 

3) Încingem cuptorul şi punem o tigaie de fontă să se încălzească.

 

4) Scoatem tigaia din cuptor, punem untul şi turnăm jumătate din compozitia de clătite finlandeze.

 

5) Dăm la cuptor tigaia şi aşteptăm până ce se coace clătita. Atenţie! Nu trebuie întoarsă. Coacerea ei va dura circa 15 minute.

 

6) Procedăm  la fel până terminăm tot aluatul.

 

7) Servim cu fructe şi puţină miere.

 

Poftă Bună!

Review overview
5
Robert Bădică (Robertt)-Colaborator special/ Numele meu e Robert şi îţi propun să devenim prieteni. Eu sunt o fire curiosă şi pasionată de lectură. Îmi plac mult călătoriile şi să gătesc. Îmi place să cred că pe unde calc, las o urmă. Acum, sunt în clasa a X-a şi iubesc limba franceză. O ador pe Celine Dion şi pe Rebeca Ferguson. Nu prea mă uit la filme, dar îmi plac. Autoarea mea preferată e Parinoush Saniee şi filmul meu preferat este „The book thief”. Îmi place, de asemenea să citesc cărţi de Agatha Christie şi de Khaled Hosseini. Zâmbesc foarte des. Cu fiecare carte citită, descoper o nouă viaţă, un nou ţinut şi noi prieteni. Sper să ne înţelegem frumos.

19 COMMENTS

  1. Wow!! Super reteta 🙂 . Am sa o incerc. Totusi eu nu inteleg ceva: turnam jumate din compozitie, asta inseamna ca ies doar 2 clatite ….???!!!

  2. arata bine robertt si sunt sigura ca e si buna!cred ca am sa vin la tine sa-mi faci!glumesc,dar sincer urasc sa fac clatite(na ca m-am dat de gol).felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply