Listă cărţi scrise de Scott Turow

Listă cărţi scrise de Scott Turow

   Scott Frederick Turow (n. 12 aprilie 1949) este un avocat american, cunoscut ca scriitor de thriller. A scris nouă cărți de ficțiune și două non-ficțiune, traduse în peste 40 de limbi și vândute în mai mult de 30 de milioane de volume. De asemenea, au fost realizate unele producții cinematografice bazate pe câteva dintre lucrările lui. Filme de lungmetraj și două miniserii de televiziune. El contribuie frecvent cu eseuri și piese op-ed la publicații, cum ar fi New York Times, Washington Post, Vanity Fair, The New Yorker, Playboy şi The Atlantic.

  Cărți ficțiune

 Presumed Innocent, 1987 (Film) The Burden of Proof, 1990 (Film) Pleading Guilty, 1993 The Laws of Our Fathers, 1996 Guilty As Charged, 1996 (ca editor) Personal Injuries, 1999 Reversible Errors, 2002 (Film) Ordinary Heroes, 2005 Limitations, 2006 The Best American Mystery Stories, 2006 (ca editor) Innocent, 2010 (Program TV pe canalul TNT) Identical, 2013 Non-ficțiune
One L, 1977 Ultimate Punishment: A Lawyer’s Reflections on Dealing with the Death Penalty, 2003 Hard Listening, co-autor în iulie 2013, o carte digitală ebook interactivă cu participarea lui Turow la o formație de muzică, the Rock Bottom Remainders, lucrare publicată de Coliloquy, LLC.

   Despre cartea: Identical (Gemenii)
,,Un thriller care își are acțiunea în anul 2008 și face mereu trimiteri la mitologie este un roman care stârnește curiozitatea. Și pe măsură ce în această schimbare de dimensiuni temporare, trecut-prezent, trecut mitologic-prezent contemporan, sunt intercalate clasicele subiecte care țin mereu prima pagină, crime, sex, obsesii, trădări și acțiune, romanul captează atenția și, mai ales, suscită întrebări. Răspunsurile vin citind cartea Gemenii.”

  Good Housekeeping

Noul roman al lui Scott Turow este versiunea fiction consacrată a mitului El Dorado: o dramă a sălilor de ședințe de tribunal, plină de suspans, sub umbrela sintagmei crimă-mister, cât și o comoară literară scrisă într-un limbaj care scânteiază de claritate și rezonează prin intermediul unor  personaje sincere. M-am simțit uimit și mai împlinit, la fel ca atunci când citim romancieri la înălțimea capacităților lor. Puneți acest roman pe lista «Nu trebuie să lipsească!».“

Descriere cartea Gemenii:

,,Senatorul Paul Giannis este un candidat la funcţia de primar al Districtului Kindle. Fratele lui geamăn, Cass, este eliberat recent din închisoare, după ce în urmă cu 25 de ani pledase vinovat de uciderea prietenei lui, Aphrodita Kronon. Când Evon Miller, un fost agent CIA, şi fostul detectiv omucideri Tim Brodie reîncep o nouă investigaţie în cazul morţii Aphroditei, iese la iveală un păienjeniş complicat şi dramatic, incluzând crime, sex şi trădări, pe care numai Scott Turow îl putea descâlci în final şi adevărul tăios este dezvăluit: oamenii cred doar ceea ce vor să creadă.”
Sursa Wikipedia

LISTĂ CĂRŢI

Seria Kindle County

1. Presumed Innocent (1986)-Presupus nevinovat
2. The Burden of Proof (1990)-Vinovăţie dovedită
3. Pleading Guilty (1993)-Vina mărturisită
4. The Laws Of Our Fathers (1996)
5. Personal Injuries (1999)-Prejudicii morale
6. Reversible Errors (2002)-Erori judiciare
7. Limitations (2006)
8. Innocent (2010)-Nevinovat
9. Identical (2013)-Gemenii

Nuvele

Ordinary Heroes (2005)-Eroi obişnuiţi

Serii la care a contribuit

Best American Mystery Stories (împreună cu  Otto Penzler)
The Best American Mystery Stories 2006 (2006)

Antologii editate

Guilty as Charged (1996)

Non fiction

One L (1977)
Ultimate Punishment (2003)
Hard Listening (2014) (împreună cu Mitch Albom, Dave Barry, Sam Barry, Matt Groening, Roy Blount Jr., Stephen King, James McBride, Ridley Pearson şi Amy Tan)

Site: http://www.scottturow.com/

7 COMMENTS

  1. Nici eu n-am citit nimic de la acest scriitor… nu sunt pasionata de thrillere, desi din cand in cand, mai ma „racoresc” cu cate unul. Daca-l recomanda Arci, il bag pe lista sa-l testez cand o fi..

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.