Echipa Literatura pe tocuri a participat și anul acesta la târgul Gaudeamus, a încercat să le fie alături autorilor români, să-i susțină, să le ridice moralul prin simpla-i prezența.

   Câteva lansări de excepție ale Librex Publishing în cadrul târgului Gaudeamus

   Echipa Literatura pe tocuri a  participat și anul acesta la târgul Gaudeamus, a încercat să le fie alături autorilor români, să-i susțină, să le ridice moralul prin simpla-i prezență. A încercat din răsputeri să fie prezentă la cât mai multe lansări și să ia parte la evenimente incredibile, alături de oameni de excepție. Editura Librex a fost cea care ne-a atras atenția în mod special, așa că nu le-am putut rata standul. Vom prezenta, rând pe rând, câteva din lansările la care am reușit să luăm parte cu multă bucurie. Ne-ar fi plăcut să nu pierdem nici măcar una, însă cu siguranță timpul nu ne este cel mai bun prieten 🙂echipa-lpt-1

Dublă lansare ,,Micuța balerină” și ,,Măști și secrete” de Corina Cîndea (Alina)corina-cindea

   Cea de-a 23-a ediție a Târgului internațional de carte Gaudeamus a fost una specială, prin simplul fapt că de această dată la Editura Librex au avut loc lansări de carte ale unor autoare pe care le îndrăgesc tare mult – Corina Cîndea, Nicoleta Tudor, Rodica Mijaiche – trei ființe foarte talentate care mi-au pătruns în suflet și de unde nu vor pleca nicicând. Datorită scrierilor lor sunt eu astăzi mai optimistă, mai plină de viață și atât de visătoare.

   Ziua de sâmbătă a fost pentru mine una memorabilă, emoționantă, dar și copleșitoare. Nici acum nu știu cum de am reușit să îmi stăpânesc emoțiile. Cu cât mă apropiam de standul Librex, cu atât simțeam că mi se înmoaie picioarele. Am ajuns exact când avea loc dubla lansare a Corinei Cîndea și abia am putut-o zări prin mulțimea de oameni care au venit să o vadă. Era practic înconjurată din toate părțile de nenumărații săi fani.

  Se știe că foarte multă lume i-a citit postările de pe wattpad și că între timp a câștigat o imensă popularitate o dată cu apariția cărții Triplu H (pot spune că este un fenomen literar), însă pe mine m-a bucurat faptul că la târg au venit foarte multe persoane dornice să achiziționeze cele două apariții „Micuța balerină” și „Măști și secrete”.

   Cred că la lansare toată lumea a avut emoții, nu numai autoarea, și trebuie să vă mărturisesc că îmi cam tremurau mâinile când am ajuns în fața ei pentru un autograf. M-a copleșit gândul că mă aflu în fața unei autoare care mi-a oferit atâtea și atâtea motive de bucurie.

  Mă bucur tare mult că am întâlnit-o pe Corina. Nu o știam decât din mediul online și prin intermediul scrierilor sale și nu mi-a venit să cred că poate fi atât de tonică, zâmbitoare, optimistă și plină de voie bună.

    Mulțumesc, Corina! Felicitări pentru dubla lansare! Îți urez multă inspirație în continuare și câți mai mulți fani!

   Mulţumim şi noi Mili şi Iasmy, ne-a făcut mare plăcere să te cunoaştem.

Lansare ,,Dincolo de timp” de Oana G. Arion (Cosmin)oana-arion1

    Am avut norocul de a lua parte la lansarea celui de-al treilea volum din seria Nemuritor, al unei autoare extrem de talentate și simpatice. La Oana Arion mă refer, bineînțeles. M-am bucurat că la un an de la lansarea primului volum, am reușit să pun mâna și pe cel de-al treilea, frumos intitulat ,,Dincolo de timp”. Nu cred că mai e nevoie de cuvinte pentru a descrie o asemenea poveste fascinantă, dar și o autoare atât de volubilă, vorbăreață, în compania căreia nu ai cum să nu te simți bine. Ca de obicei, am avut parte de o lansare neconvențională, o lansare altfel, în care nici nu ai timp să te plictisești. Singurul lucru rămas neschimbat îl reprezintă numeroșii oameni prezenți la standul editurii Librex, toți frumoși la chip și la suflet, pasionați de lectură și îndrăgostiți de frumoasele rânduri așternute de Oana. Un lucru e sigur: aștept cu nerăbdare ultimele două volume ale seriei și inclusiv să le citesc. Sper să ne putem bucura de multe astfel de evenimente și de acum încolo! Mult succes îți doresc, Cici! Și jos pălăria!

    P.S.: Ador designul seriei și moneda vikingă!

     Oana, ne bucurăm că ne-am revăzut şi de data aceasta 🙂 Mili şi Iasmy!15094883_642094675973507_3014556696635219172_n

Dublă lansare de carte ,,Nopți la Monaco” și ,,Lupii trecutului. Sofia” de Natașa Alina Culea (Vero)vero

   Am avut norocul să pot asista la o lansare de la care, desigur, nu puteam lipsi. Am avut ocazia s-o cunosc personal pe minunata autoare Natașa, pe care o știam doar de pe Facebook. M-am bucurat să descopăr aceeași persoană frumoasă, sociabilă, pe care o îndrăgești garantat. I-am citit primele trei cărți și așteptam cu nerăbdare să mă pot delecta cu cea din urmă, ,,Nopți la Monaco”, ce presimt că-mi va plăcea nespus. Pentru mine Natașa e Paulo Coelho al României, căci reușește să transmită mesaje nelipsite de profunzime și măiestrie.

  La dubla lansare au participat foarte muți fani, autori (colegi de-ai Natașei de la editură), s-a interacționat cu publicul. Și, bineînțeles, mi-a plăcut mult răspunsul ei la o întrebare pusă de cineva din auditoriu:

„ – Ai emoții?

– Nu, suntem între prieteni.”

  S-au oferit câțiva trandafiri negri, perfecți pentru a fi puși în păr, dar și masca superbă de pe coperta cărții (sau una asemănătoare).

   Lansarea a fost foarte bine organizată, datorită editurii Librex, sunt sigură că vor avea parte de mult succes. După prezentarea cărții, interacțiunea cu persoanele prezente, a urmat o sesiune de fotografii și una de autografe.

   Felicit autoarea pentru ușurința de a comunica cu cititori, pentru incredibila lansare! Succes, Natașa!

     Mi-a făcut plăcere să te revăd Nataşa! Succes! -Iasmy

Dublă lansare de carte ,,Cercurile mistice” și ,,Orașul de deasupra”de Nicoleta Tudor (Sorina)nicoleta-tudor

   La lansarea cărților Nicoletei Tudor, „Cercurile mistice” și „Orașul de deasupra”, am ajuns pe fugă la propriu! Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, în cea mai aglomerată zi a Gaudeamusului, puteai vedea două zuze alergând prin mulțimea de oameni: eu și colega mea de la Literatura pe Tocuri, Alina. Cu plasele ticsite de cărți după noi, Alina cu un ghiozdan plin până la refuz, cu paltoanele în brațe, încercam să ne strecurăm (și nu era deloc ușor în asemenea aglomerație!), ne ciocneam de oameni, dar deja nu ne mai păsa. Dacă am fi fost mai puțin grăbite, poate le-am fi cerut scuze, dar se scurgeau secunde importante, era deja ora la care Nicoleta Tudor își lansa cărțile.

   Când am ajuns la standul Editurii Librex, respiram ca după Maraton. Era și excesiv de cald, înăbușeală, fiind prezenți foarte mulți oameni într-un spațiu închis. Oameni veniți să se uite la cărți, să cumpere, dar și pentru a asista la numeroasele lansări. Muream de sete, așa că am înșfăcat o cutie de café-latte, oferită de către generoasa editură. Bun gustul, dar în loc s-o savurez, am băut-o de sete 🙂

  Lansarea a fost scurtă și la obiect, cuprinzând esențialul. Mi-au plăcut foarte mult cuvintele autoarei despre magie, asemuind-o cu iubirea: nu există magie albă și magie neagră, există magie și atât. Ca și iubirea, motivul ce stă la baza multor fapte, atât bune, cât și rele. Pentru a-i înțelege remarcile mai bine, citiți-i cărțile! Veți regăsi în ele multă magie.

   Momentul de glorie al echipei Literatura pe Tocuri la această lansare a avut loc datorită colegei noastre, Alina Geambașu, o admiratoare înfocată a cărților scrise de Nicoleta. Autoarea a menționat-o în discurs, mulțumindu-i pentru susținere. Așa cum a lăudat, de altfel, toată echipa Literatura pe Tocuri, prezentă în păr la eveniment.

  Ca de fiecare dată, Nicoleta Tudor ne-a impresionat prin modestie, amabilitate și căldură. Mereu o vedeai stând de vorbă cu câte cineva, semnând autografe, făcând poze cu cititorii.

   Mulțumim, Nicoleta!

   Mare, mare plăcere să ne vedem. Succes! Mili şi Iasmy! 

Rodica Mijaiche şi Gabriélle Güvenel, doi oameni minunaţi- (Iasmy)

    Eria. Dezvaluiri vol1/Eria. Perspective vol2. Gabriélle Güvenel pe langă faptul că este autoare, este şi un bun fotograf, ea fiind cea care a surprins toate momentele lansărilor Editurii Librex. Într-un singur cuvânt pot să spun -un om ,,mişto”, cu care îmi face plăcere să mă revăd de fiecare dată. O lansare de carte ,,altfel” caracteristică autoarei, îi place să fie ieşită din tipare. Vă place să trageţi la ţintă? Atunci aţi ratat o lansare cu săgeţi.  🙂 Poate data viitoare, dar cine ştie ce ne mai pregăteşte autoarea. Succes, Gabriélle! gabrielesageti

   Secrete-Rodica Mijaiche. Prima întâlnire a fost bestială pentru mine, în special pentru ca m-am simţit precum ,,Alice în ţara minunilor” lângă tine. Sincer, am simţit ceea ce ai transmis: bunătate, generozitate şi căldură sufletească, chiar dacă aveai emoţii mari fiind la prima ta lansare. Mulţumesc că am avut ocazia să te cunosc! Succes, Rodica!rodica-mijaichie

   Și alți autori și-au lansat cărțile în week-end-ul ce tocmai a trecut, fără îndoială, niște evenimente la fel de incredibile ca cele prezentate. Gândurile noastre se îndreaptă, de asemenea, spre Lina Moacă, Davine M. Vesco & Lexi B. Newman, Andreea Blându, Cornel Bîrsan, Cristian Moșneanu, pe care-i felicităm și cărora le dorim tot succesul. Îl meritați, oameni buni! Și să nu-i uităm pe reprezentanții editurii Librex, fără de care niciunul din aceste evenimente nu ar fi avut loc. Sunt niște profesionaliști, o echipă admirabilă. Felicitări! Ne înclinăm în fața dumneavoastră!

 Succes pe viitor tuturor! Echipa Literatura pe tocuri!echipa-lpt

 

11 COMMENTS

 1. Nu am sa uit toata viata ziua de 19.11.2016 🙂 Multe emotii, intalniri/ reintalniri cu prieteni dragi si autori talentati si foarte apreciati. Nicoleta Tudor este atat de lipicioasa, atenta, calda! Rodica Mijaiche este o fiinta adorabila, zambitoare.Ce sa mai vorbesc..O ador!!! Corina Cindea este atat de tonica…o indragesti din prima clipa! Mult succes in continuare si inspiratie la greu!
  VA IUBIM!
  Pupici multi pentru toti colegii mei!
  locco_smiley_37

 2. Ooo,ce frumos ați prezentat!Sper,da Sper la anul să nu ratez si eu Gaudeamus,sa mă întâlnesc cu echipa mea,cu autorii!! succes pe mai departe tuturor!

 3. Am si eu cateva carti pe care le doresc de mai sus. 🙂
  Felicitari intregii echipe pentru participarea la acest minunat eveniment. (Presupun ca a fost minunat :)) )

 4. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine! Alina, sa stii ca am fost la fel de emotionata sa te cunosc, la fel si pe celelalte doamne. Poate ca nu s-a vazut, dar si mie imi tremurau mainile! 😀 Ma bucur ca v-am cunoscut personal pe toate si sper sa ne mai intalnim si sa avem ocazia sa povestim mai mult! <3

 5. felicitari tuturor autoarelor si echipei de la editura librex.ma bucur ca am reusit sa cunosc oameni frumosi!mult succes in continuare!

 6. Felicitari tuturor pentru lansarile lor, si multa bafta in continuare. Am citit doar cateva dintre autoarele noastre, mai am multe de descoperit, insa am avut bucuria de a afla ca avem autoare cu adevarat talentate. Cu unele dintre ele, am vorbit pe Facebook, si sunt si persoane extraordinar de simpatice, de sufletiste. Le doresc tuturor multa inspiratie, si cat mai multi cititori! <3

 7. Ohooo, o groaza de carti 🙂 . Felicitari tuturor pentru lansare !!! Mi-am achizitionat si eu cateva (din pacate putine) desi nu am fost prezenta fizic acolo.
  Ma bucur pentru autorii nostri care merita promovati dar ma bucur si pentru voi ca ati fost prezente acolo 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.