Cerul roșu al amiezii de Simon Sebag Montefiore-Editura Trei

Cerul roșu al amiezii de Simon Sebag Montefiore-Editura Trei-prezentare

Număr pagini: 424

Titlul original: Red Sky at Noon

Limba originală: engleză

Traducere de: Alexandra Fusoi

Anul apariţiei: 2018

Trilogia Moscova

 

O misiune sinucigașă în spatele liniilor inamice și o poveste de dragoste tulburătoare într-o Rusie devastată de război.

  Încarcerat în Gulag pentru o crimă pe care nu a comis-o, Benia Golden se alătură unui batalion disciplinar alcătuit din cazaci și condamnaţi, ce urmează să lupte împotriva naziștilor. Într-o zi caniculară din iulie 1942, el și camarazii lui sunt trimiși într-o misiune sinucigașă în spatele liniilor inamice. Dar oare e vreun trădător printre ei? Singurele două certitudini ale lui Benia sunt că înaintarea trupelor lui Hitler către răsărit va fi necruţătoare și că se poate încrede orbește în iapa sa, Șosete Argintii.
Alternând între bătăliile la care ia parte Benia pe câmpiile din sudul Rusiei și planurile pe care le trasează Stalin la Kremlin, între povestea de dragoste a lui Benia cu o infirmieră italiană și aventura fiicei lui Stalin cu un jurnalist aflat și el pe Frontul de Est, romanul lui Montefiore este o poveste plină de pasiune și curaj, în care supravieţuirea e o luptă de zi cu zi, trăda¬rea e omniprezentă, iar moartea pândește la fiecare pas.

  „Un povestitor înnăscut, care aduce la viaţă cunoașterea sa enciclopedică asupra istoriei ruse într-o proză sclipitoare. Montefiore dovedește că istoricul care caută adevărul trebuie să apeleze nu doar la cercetări minuţioase, ci și la creativitate.“ – The Washington Post 

  „Montefiore, apreciat în întreaga lume pentru lucrările lui de istorie, dovedește un talent literar desăvârșit, construind personaje memorabile și scene pline de pasiune și melancolie.“ – The Wall Street Journal 

  „Fascinant, puternic, emoţionant și tragic. Montefiore e un scriitor extraordinar și un povestitor foarte înzestrat, care știe să dozeze suspansul, făcându-l pe cititor să aștepte cu nerăbdare dezlegarea misterului.“ – The Seattle Times

  Simon Sebag Montefiore este un celebru istoric britanic, om de televiziune și autor de succes, multe dintre scrierile sale fiind traduse în peste 40 de limbi.
A studiat istoria la Gonville and Caius College, Universitatea Cambridge, unde a primit titlul de doctor, și este Fellow al Royal Society of Literature din Marea Britanie.
Într-o noapte de iarnă a fost desemnat Cel mai bun roman politic al anului 2013 și a fost nominalizat la Premiul Orwell.
De același autor, la Editura Trei au apărut celelalte două volume ale Trilogiei Moscova, Într o noapte de iarnă și Sașenka, precum și lucrările de nonficţiune Romanovii 1613–1918, Ecaterina cea Mare & Potemkin, Discursuri care au schimbat lumea și Ierusalim. Biografia unui oraș. De asemenea, la Editura Pandora M au apărut primele două volume din seria pentru copii Ordinul Iepurilor Regali din Londra, semnată de Santa și Simon Sebag Montefiore.

Sursa Editura Trei

Recenzii cărţi 

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.