Chemarea omului flămând de Kyle Perry - Editura Lebăda Neagră

Chemarea omului flămând, de Kyle Perry – Editura Lebăda Neagră – recenzie

Chemarea omului flămând

Autor: Kyle Perry

Editura Lebăda Neagră – 2022

THE  BLUFFS
Traducere din engleză Irina Moisoiu
Număr pagini: 503

  “Kyle Perry este consilier și asistent social pentru probleme de tineret. A lucrat în licee, adăposturi și instituții pentru dezintoxicare. Mama lui Kyle a crescut la poalele Great Western Tiers, în inima Tasmaniei, unde bunicul său era chemat pentru salvări în munți. Kyle însuși s- a pierdut în munții Tasmaniei de două ori și o dată a folosit pagini rupte dintr- un jurnal pentru a -și găsi drumul înapoi. A văzut lucruri ciudate în tufișuri, care sfidează explicațiile și despre care crede că este cel mai bine să nu se vorbească. Kyle își împarte timpul între micul său oraș natal din nord vestul Tasmaniei și Hobart. „Chemarea Omului Flămând” este romanul său de debut.”

“La capătul lumii e o insula, un ținut sălbatic și aspru, unde se spune că nu doar tigrii dau târcoale. Când un grup de adolescente dispare în sălbăticia izolată a Tasmaniei, locuitorii din Limestone Creek întră imediat în alertă. Cu trei decenii în urmă, alte cinci fete au dispărut în zona falezelor periculoase. Legenda Omului Flămând continuă să-i bântuie pe localnici. Detectivul Con Badenhorst știe mult prea bine că, în orășelul cu polițiști corupți și politici mărunte, toată lumea ascunde câte ceva.”

Această poveste misterioasă surprinde atât frumusețea, cât și brutalitatea naturii – îndeosebi a naturii umane.” ( Apple Books)

  O mică localitate,  Limestone Creek, înconjurată de munți semeți, poteci știute și neștiute, o școală, un grup aparte de elevi, cultivatori de cannabis, polițiști corupți, legende, mistere și multe, multe secrete, reușesc să se adune într-o poveste interesantă.

  “Muntele Speranţei”- Kooparoona Niara, reprezentând conexiunea aborigenilor cu pământul și apele, cultura acestora, poveștile șoptite despre “Omul Flămând”,  apărute după dispariția unor tinere, niciodată găsite, și perpetuarea lor de-a lungul anilor, întărește aura de mister. Unii cred superstițiile, alții se folosesc de ele pentru a limita accesul pe munte sau pentru a justifica accidente și sinucideri.

De toate acestea profită un grup de eleve din anii terminali, care au propria lor agendă.

  Sinuciderea unei eleve, nepoata profesoarei Ellis – Eliza, alimentează și mai mult fricile, dar și dorința unora de răzbunare.

  Grupul de eleve, constituit într-un club, era condus de Madison, cea care le impunea anumite teorii, le influența, le determina să facă ce voia ea. Totul pentru a filma și a posta pe canalul ei de youtube, unde cu miile de vizualizări pe care le avea  câstiga bani frumoși.

  Excursia în care pleacă elevele cu profesorii lor: Ellis, Tom și Jack, declanşează haosul. Pe munte se pierd unii de alții și patru eleve dispar efectiv. Căutările oamenilor și ale poliției vor scoate la iveală prietenii, dușmănii și resentimente.

Postările, vizualizările, nesimțirea și obrăznicia lui Madison vor încurca mult timp cercetările.

Vina va fi aruncată în cârca unuia sau altuia, în funcție de rivalitățile din localitate.

  Polițiști corupți încearcă să scape de rivalii cultivatori de cannabis, fără să le pese de adevăr, și comentariile lui Madison iscă controverse și presiune în rândul investigatorilor. Și totuși, mai ales după găsirea altor două cadavre, ghemul se deșiră. Reușesc să afle despre fetele care se mutilau, filmulețele înregistrate cu fiecare relevând anumite aspecte. Se află o grămadă de secrete începând de la adulter, sex cu minore, consum de droguri și alcool, mutilări cu lama, povești întunecate din trecutul părinților sau din viața de acum din interiorul caselor.

Și totuși cine este vinovatul?

Cine ucide fetele și de ce?

Ce s-a întâmplat cu Jasmine și Cierra(sora lui Madison)?

Ce va face până la urmă Madison?

Cum se va soluționa povestea?

Cum se vor rezolva problemele polițiștilor?

Veți afla totul citind cartea.

Scrierea cursivă, dialogurile multe, dau aparența unui film, așa că se citește ușor.

  Secretele, benigne sau întunecate, nu te pregătesc însă pentru adevăr, de aceea descoperirea vinovatului și a motivațiilor este surprinzătoare și halucinantă.

  Nu  vreau și nici nu pot să vă dezvălui mai multe, ar însemna să va povestesc totul, și știți deja că nu fac asta.

Trebuie să citiți cartea pentru că veți fi la fel de încântați și surprinși ca mine. Merită!!!

Așa cum bine spune  Heather Rose, autoarea bestsellerului The Museum of Modern Love

  “Proiect: Vrăjitoarea întâlnește aici Micuțele mincinoase, cu o doză zdravănă de Twin Peaks! Alt nou romancier impresionant, care spune o poveste tasmaniana gotică foarte modernă.

Și Christian White, autorul bestsellerului The Nowhere Child

Tulburătoare și plină de tensiune și mister, cartea vă va însoți mult timp după ce veți da ultima pagină și după ce veți stinge luminile.

sau – New Idea

“O poveste genial de încâlcită pentru toți fanii genului noir Australian”. 

Carte disponibilă pe site-ul Lebăda Neagră

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.