Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de legume – Cartofi la cuptor înveliți în bacon – Foi de napolitane cu cremă
Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de legume – Cartofi la cuptor înveliți în bacon – Foi de napolitane cu cremă
1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci
- ciupercile se curăță, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
- 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
- punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, cury, boia)+pesmet cât e necesar și amestecăm bine
- dacă vă place puteți adăuga verdeață pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
- se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură
2. Ciorbă de legume
- 2 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac = dați pe răzătoarea fină
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 2 cartofi tăiați cubulețe mici,1 dovlecel tăiat mărunt, codițe de ciuperci tăiate feliuțe subțiri (cele congelate)
- punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul dat pe răzătoare le călim puțin, adăugăm restul de legume și apă
- potrivim de sare, piper, curry, boia-opțional și lăsăm să fiarbă
- când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață și lăsăm până e gata
- se poate servi așa sau dreasă cu iaurt sau smântână
3. Cartofi la cuptor înveliți în bacon. (Iliuţa)
- 200 g bacon tăiat feliuțe îl așezăm într-o tavă rotundă, fiecare felie având unul dintre capete la mijlocul tavii și celălalt îndreptat spre exteriorul acesteia.
- după ce am acoperit întreagă suprafață punem mai multe straturi de cartofi tăiați feliuțe subțiri, condimentați cu sare, piper, boia dulce și busuioc verde și cașcaval răzuit.
- ultimul strat trebuie să conțină cartofi.
- aducem feliuțele de bacon spre interior și pentru o acoperire completă, dacă mai este nevoie, adăugăm câteva feliuțe în centru.
- aspectul final va aduce cu cel al unei plăcinte rotunde.
- în cuptorul preîncălzit în prealabil lăsăm compoziția rezultată pentru 50-55 minute la 180 grade Celsius.
- excesul de grăsime trebuie scurs periodic.
4. Foi de napolitane cu cremă:
- crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom
- punem crema caldă între 2 foi de napolitane
- deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt
- se taie rece
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Numai bunătăți! Mulțumesc pentru rețete!