Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de legume – Cartofi la cuptor înveliți...

Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de legume – Cartofi la cuptor înveliți în bacon – Foi de napolitane cu cremă

by -
1
Chifteluțe de ciuperci - Ciorbă de legume - Cartofi la cuptor înveliți în bacon

 Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de legume – Cartofi la cuptor înveliți în bacon – Foi de napolitane cu cremă

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

  • ciupercile se curăță, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
  • 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
  • punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, cury, boia)+pesmet cât e necesar și amestecăm bine
  • dacă vă place puteți adăuga verdeață pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
  • se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură

2. Ciorbă de legume

  • 2 morcovi +1 pătrunjel+1 păstârnac = dați pe răzătoarea fină
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 2 cartofi tăiați cubulețe mici,1 dovlecel tăiat mărunt, codițe de ciuperci tăiate feliuțe subțiri (cele congelate)
  • punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul dat pe răzătoare le călim puțin, adăugăm restul de legume și apă
  • potrivim de sare, piper, curry, boia-opțional și lăsăm să fiarbă
  • când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață și lăsăm până e gata
  • se poate servi așa sau dreasă cu iaurt sau smântână

3. Cartofi la cuptor înveliți în bacon. (Iliuţa)

  • 200 g bacon tăiat feliuțe îl așezăm într-o tavă rotundă, fiecare felie având unul dintre capete la mijlocul tavii și celălalt îndreptat spre exteriorul acesteia.
  • după ce am acoperit întreagă suprafață punem mai multe straturi de cartofi tăiați feliuțe subțiri, condimentați cu sare, piper, boia dulce și busuioc verde și cașcaval răzuit.
  • ultimul strat trebuie să conțină cartofi.
  • aducem feliuțele de bacon spre interior și pentru o acoperire completă, dacă mai este nevoie, adăugăm câteva feliuțe în centru.
  • aspectul final va aduce cu cel al unei plăcinte rotunde.
  • în cuptorul preîncălzit în prealabil lăsăm compoziția rezultată pentru 50-55 minute la 180 grade Celsius.
  • excesul de grăsime trebuie scurs periodic.

4. Foi de napolitane cu cremă:

  • crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom
  • punem crema caldă între 2 foi de napolitane
  • deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt
  • se taie rece
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.