Ciorbă de macrou – Somon la cuptor – Mere coapte – Sandwich la cuptor cu ton, ceapă și cașcaval
Ciorbă de macrou – Somon la cuptor – Mere coapte – Sandwich la cuptor cu ton, ceapă și cașcaval
1.Aperitiv: Sandwich la cuptor cu ton, ceapă și cașcaval (Iliuţa)
- 6 felii de pâine toast se ung cu unt și se dau la cuptor pentru 5 minute.
- tonul de la o conservă se așează pe feliile de pâine, adăugăm feliuțe de la o ceapă roșie și 100 g cașcaval răzuit.
- lăsăm la cuptor reglat la temperatura de 180 grade, pentru încă 10 minute.
2.Ciorbă de macrou (Iliuţa):
- 3 bucăți de macrou se curaţă și se tăie bucăți potrivite ca dimensiune.
- în 3 litri apă punem la fiert 2 morcovi, o țelină,o ceapă, 2 ardei și 2 roșii tăiate toate cubulețe.
- adăugăm sare, piper și o lingură de ulei de măsline.
- lăsăm 20 minute la fiert ,după care adăugăm peștele și un cartof tăiat cubulețe mici.
- se lasă pentru 15 minute să fiarbă la foc mic.
- la final punem leuștean și puțină lămâie pentru un gust mai intens.
3.Somon la cuptor ( Vero):
- 1 kg somon se condimentează cu sare și piper
- într-o tavă unsă cu puțin unt se pune o foaie de copt și se pun feliile de somon.
- jumătate de lămâie o feliem și feliile le așezăm peste pește , iar zeama de la cealaltă jumătate se stoarce peste felii.
- se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor , la foc mediu, cam 30 de minute după care scoatem folia de aluminiu și lăsăm la rumenit.
- se servește cu mujdei de usturoi și mămăligă.
4. Mere coapte:
- este desertul cel mai rapid și mai ales când nu știi ce să faci
- 8-10 mere spălate le pun în tavă cu codița în sus și le bag la cuptor
- le las până încep să se înmoaie,le scot,le las să se răcească
- se pot mânca așa sau reci de la frigider simple sau cu înghețată alături
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri