Print

Conan Barbarul de Robert E.Howard

Titlul original: Conan the Barbarian

Editura: Crux Publishing

Traducător: Andreea Sterea

Anul apariției: 2016

Număr de pagini: 63

Am citit această carte cu sufletul la gură căci pur și simplu am fost fermecată de povestea celor două surori: Taramis și Salome. Am fost fermecată de amploarea poveștii și de tumultul acțiunii. Mi-a plăcut acțiunea cărții și suspansul lăsat în timp ce dădeam pagină cu pagină.

Înainte de a vă îndruma spre paginile aceste povești acaparante haideți să descoperim câteva lucruri despre scriitorul acestui roman. La o simplă căutare pe google descoperim că Robert E. Howard s-a născut la 22 Ianuarie 1906 și a fost un autor american de succes. A devenit cunoscut tocmai personajului ce poartă numele cărții noastre: Conan Barbarul. Impactul pe care l-a avut personajul lui Howard poate fi comparat cu impactul pe care l-a avut Batman, Contele Dracula, James Bond, Sherlock Holmes sau chiar Tarzan. Prima sa poveste despre celebrul personaj Conan a apărut în anul 1932, în revista Strange Tales. S-a sinucis în data de 11 Iunie 1936 iar această sinucidere a fondat speculațiile deja create de ceva timp: Howard suferea de boli psihice.

 Conan Barbarul – o vrăjitoarea se va naște – este primul volum din Integrala Robert E. Howard și este pur și simplu din cale afară de captivantă.

Howard ne introduce într-o lume a fantasticului pur și ne prezintă un ținut autentic, ținutul Khauranului, condus de o regină demnă și iubită, regina Taramis. Liniștea locuitorilor și a reginei este tulburată de apariția unei creaturi malefice într-o noapte. Luată prin surprindere, Taramis uită că a avut o soră geamănă dar aceasta s-a întors pentru a se răzbuna. Salome, sora geamănă a lui Taramis, este hotărâtă să ia sub stăpânire Khauranul și își aruncă sora în temniță unde o va teroriza până la ultima suflare.

Acest lucru nu îl poate face singură și îl urcă pe tron pe Constantinus, regele răzvărtiților, care a fost alungat de regina Taramis și condamnat pentru tâlhărie și omor. Nedumeriți de decizia celei pe care localnicii Khauranului o credeau regină, pornesc o revoltă unde se lasă cu vărsare de sânge și stăpânirea ținutului de către așa zisa regină și concubinului ei.

Conan Barbarul, mâna dreaptă a lui Taramis și cel care bănuia că actuala regină nu este decât o impostare, este legat în pustiu de o cruce și lăsat pradă vulturilor. Este însă salvat de Olgred și banda lui de tâlhari.

În timp ce Conan se luptă din răsputeri să scape cu viață din chinurile pricinuite de Constantinus, Taramis se luptă din greu în temniță pentru a supraviețui abuzurilor la care era supusă. Atât tâlharii cât și Salome o hărțuiau zilnic, provocându-i răni adânci.

O singură greșeală a fost nevoie să facă Salome și tot ținutul avea să afle că Taramis trăiește în cea mai întunecată temniță a castelului. Un slujitor, surd dădea târcoale castelului pentru a se asigura că Salome este adevărata Taramis și nu mare i-a fost mirarea când a auzit că, defapt, regina lui se află în viață în altă parte. Vrăjitoarea Salome ar fi trebuit să știe că atunci, când surzii vor, pot auzi foarte bine.

Cât timp Valerius pregătea evadarea adevăratei regine. Conan își adunase o armată numeroasă și se pregătea să recucerească ținutul Khauranului și să-l nimicească pe Constantinus.

Sfârșitul? Îl aflați singuri dacă citiți cartea! Merită! E surprinzător!

Aflați singuri dacă Taramis revine pe tron și dacă Conan continuă să fie sub ordinile fermecătoarei regine!

O recomand cu drag tuturor!

Spor la citit!

Citatul care mi-a plăcut:

„Dar voi, oamenii civilizați, sunteți slabi. Viețile nu vă sunt pironite de coloana vertebrală, așa cum sunt ale noastre. Caracterul vi-l clădiți căznindu-i pe alții, nu călindu-vă pielea. Vei muri înainte de apusul soarelui.”

Crux Publishing logo

Cartea Conan Barbarul de Robert E.Howard a fost oferită pentru recenzie de către Editura Crux Publishing. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Crux Publishing. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Autor: Măli

12 COMMENTS

  1. Pare interesanta 🙂 . Desi nu citesc astfel de carti, in ultimul timp sunt tentata 🙂

  2. Mi-ar placea si mie sa citesc povestea celor doua surori. Cartea are doar 63 de pagini? Cred ca se citeste extrem de repede.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.