Crima in pozitie de ofsaide

Crimă în poziţie de ofsaid de Ioana Dumitrăchescu, Mircea Gavriluţ-recenzie

Autor spiritual şi life coach. Sunt aici sa aduc iubirea, pacea, lumina şi bucuria în sufletele oamenilor www.ioanadumitrachescu.com.”

 „Ivan Marinescu are de rezolvat un caz al vieţii lui. Un fotbalist mort pe teren. Nu este pasionat de fotbal, chiar nu poate înţelege cum oamenii se uită la 11 trişti ce aleargă după o minge.”

  O poveste poliţistă şi nu numai, foarte interesantă!

  Ivan Marinescu dintr-o familie cu un tată poliţist, căzut la datorie, mama, o femeie simplă care încearcă din răsputeri să fie şi mamă şi tată, dar îl “scapă din mână”. Intră într-o gaşcă cu dealeri de droguri, bea, se bate, dar se trezeşte la realitate în clasa a 12-a când cei din jurul lui sunt arestaţi. Se adună, termină şcoala, face armata, merge la academia de poliţie, termină şi ajunge comisar, se îndrăgosteşte, mai mult de fizicul Cameliei, fără să ştie mare lucru despre ea şi se căsătoreşte.

   Viaţa lor se desfăşoară normal sau monoton până la moartea pe stadion, în timpul unui meci, a unui tânăr footbalist. Ivan Marinescu primeşte cazul şi abia în cursul cercetărilor ni se relevă dualitatea firii comisarului, care îmbină de fapt modul de-a fi al unui “miliţian” cu cel al unui poliţist, convingerea că prin constrângere şi uneori bătaie poţi rezolva problemele şi găsi vinovaţii, că numai el pentru că este comisar are dreptate. Cercetările îl pun în diferite situaţii neplăcute, dar are tenacitatea unui bulldog şi cu toate piedicile moartea unui al doilea footbalist, în aceleaşi condiţii ca şi primul, îl fac să caute cu determinare ucigaşul. Asta îl face să-şi neglijeze puţin soţia, care lucrează ca şi psiholog .

   Autorii ne spun o poveste fără înflorituri, fără descrieri inutile, acţiunea curge firesc, elementele se îmbină cu un oarecare umor amar pe alocuri, viaţa comisarului îmbină serviciul cu căsnicia, cercetările lui intersectează vieţile altor oameni: colegi, suporteri sportivi, footbalisti, relevă răzbunări vechi şi rivalităţi şi ascunse poveşti de iubire, vorba francezilor “cherchez la femme”!.

   Comisarul este surprins de ceea ce descoperă, de lucrurile din jurul lui pe care nu le observase, de oamenii pe care credea că-i cunoaşte şi mai ales de criminal.

   Cartea nu este doar un roman de acţiune este şi o frescă a societăţii din ziua de azi, ne relevă fapte şi caractere pe care dacă privim atent în jurul nostru le putem cu uşurinţă remarca (vezi ascensiunea comisarului şi a soţiei acestuia).

  Şi după ce citeşti romanul ajungi să-ţi pui şi tu întrebarea ”cât de departe ai merge pentru persoana iubită?!!”

   Dacă v-am făcut curioşi şi vreţi să ştiţi cine e criminalul citiţi cartea.

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

16 COMMENTS

  1. Mie imi plac mai mult cartile romance, dar citesc si din toate genurile daca au subiecte interesante.Multumesc!

  2. roxana multumesc pentru recomandare,dar am citit cartea lui andrei(inca cind era in manuscris) si da merita citita

  3. a si inca ceva cartea lui andrei si cartea aceasta sint genuri total diferite.ambele merita citite carina

  4. Arci felicitari pentru recenzie
    Inca nu qm citit nimic de autoare. Remediez curand acest lucru

  5. Recunosc, nu mă prea pasionează romanele polițiste, însă dacă cumva încep vreunul, e musai să-l termin… că e suspans și curiozitatea e mare…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.