Copyright by UJMAG.ro

Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării avocatnet.ro, de Alin Popescu

 

Titlul: Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării avocatnet.ro

Editura: Evrika Publishing

Colectia: Colectia Business

Număr pagini: 150

    Înainte să citești impresiile mele despre carte, aș avea pentru tine o întrebare: Tu de ce ai citi cartea Totul pentru o ciocolată cu rom? Ce răspuns ai la această întrebare, dar fără să citești nimic altceva despre ea? Răspunsul meu îl vei afla mai târziu.

   Acum, după răspunsul tău lăsat la comentarii, poți să citești prezentarea. Nu-ți uita răspunsul la întrebarea mea.

    Alin Popescu scrie o carte, Totul pe o ciocolată cu rom, folosindu-se de propria lui poveste în ale antreprenoriatului, se dă pe sine drept exemplu, căci nu există profesor mai bun ca experiența.  Dar să știi că în carte nu vei citi povești din viața antreprenorului Alin Popescu în care el se laudă din cale afară, se pune pe sine într-o lumină bună sau pe vreun piedestal și îndeamnă pe ceilalți să-i urmeze exemplul, să facă așa cum a făcut el, să urmeze întocmai deciziile pe care el le-a adoptat și aplicat pentru afacerea lui.

   Dacă nu-l știi pe Alin Popescu – așa cum e foarte posibil să se întâmple și în cazul tău, îți spun că el este în spatele site-ului Avocat.net. Și dacă nici de site-ul cu pricina nu ai auzit (nu l-ai accesat vreodată), atunci îl vei cunoaște prin intermediu cărții pe care a scris-o.

   A scris o carte plină de povețe, sfaturi utile, o carte pe care a simțit-o – se vede și se simte asta, de la început până la ultima pagină. Este o carte ce pune la dispoziția cititorului fiecare lecție pe care Alin Popescu a învățat-o în toată acestă perioadă. O carte scrisă pe înțelesul tuturor. Unii ar spune că e scrisă banal, eu spun că e simțită. E scrisă cu sufletul, așa cum poate ar fi vrut și autorul să citească o carte.

   Chiar Alin Popescu, spune la final, faptul că acestă carte nu a fost scrisă într-un timp scurt, ci în decursul anilor, că a scris exact atunci când a simțit că mai are o poveste frumoasă, care merită să fie scrisă, dăruită și împărtășită tuturor.

   Totul pe o ciocolată cu rom este o carte de afaceri, o carte care vorbește foarte deschis despre ce înseamnă și cum este să fii antreprenor în România. Înainte să închizi site-ul – doar pentru că tu nu citești cărți de acest gen, înainte să spui ”nu mă interesează, eu nu citesc pentru că nu sunt și nici nu intenționez vreodată să devin unul”, am să-ți spun că Alin Popescu vorbește altfel despre mediul de afaceri autohton. Nu, nu mă refer la faptul că doar încurajează pe cititori să devină antreprenori, ci la faptul că vorbește despre el – un antreprenor cunoscut, folosindu-se de povești.

   Dacă te interesează subiectul, în cartea aceasta vei găsi foarte multe date, detalii și sfaturi utile – testate, aplicate, dar și rezultatele obținute. Vei citi povești scurte care te vor introduce în lumea afacerilor, te va plasa în miezul  problemei, vei găsi și foarte multe idei, sugestii pe care să le aplici și în afacerea ta. Vei găsi și ce anume să NU faci, să nu aplici, dar și cum anume să nu pici într-o extremă periculoasă, cum să nu lași munca ta să alunece, să o lași să se ducă pe apa sâmbetei. Vei înțelege și de ce să nu renunți atunci când vei avea de înfruntat probleme serioase.

   Dacă nu te atrage domeniul afacerilor, ai putea crede că această carte nu merită timpul tău, că nu e pentru tine, că va fi pierdere de timp sau că nu te va învăța nimic, simt nevoia să te contrazic. Aceasta carte de afaceri este despre afaceri, dar totul, absolut totul e trecut prin filtrul emoțional al omului Alin Popescu: om, prieten, soț, tată.

   Cartea asta de afaceri, nu este doar despre afacerea Avocat.net, este despre viața, despre momente de cumpănă, despre nopți nedormite, despre influența problemelor de la job în familie, despre neputință, greutăți, căutări.

    Dar dacă în paginile cărții nu s-ar fi povestit așa frumos despre fiecare pas făcut de autor pentru a reuși, ar rămâne pur și simplu o carte despre un om care a trăit, a experimentat, a eșuat, s-a ridicat, a continuat, a evoluat, a reușit, s-a blocat, a ieșit din impas, a crescut, s-a cramponat de mii de gânduri, probleme, dar cum a făcut mereu să nu-și abandoneze afacerea, dorința de la 20 de ani

   De ce susțin că sfaturile sunt utile și pentru viață, nu doar pentru o afacere prosperă și de succes? Pentru că fiecare are momente în viața sa în care simte că ratează, simte că nu mai poate, simte că se prăbușește, dar găsește mereu o cale, cel puțin, să-și ajute familia, să restabilească echilibrul și să readucă armonia în realitatea sa.

   Am citit cărți de diferite categorii, din genuri diferite, chiar și de afaceri, care erau scrise bine, elaborate, dichisite cu tot ce le trebuie pentru a deveni cele mai bune cărți de afaceri din toate timpurile. Cu toate astea, tocmai acele cărți sunt citite, apreciate, dar atât. Prea puțini le înțeleg, le aplică și foarte puțin obțin rezultate.

    De ce ai citi o carte despre antreprenoriat dacă nu te atrage gândul să devii un antreprenor?

   Ai citi o astfel de carte pentru autorul ei? Da, este foarte posibil și asta. Ai citi o astfel de carte pentru că titlul ei te atrage ca un magnet și ceva din tine te îndeamnă să o citești? Da, iată că și acesta poate fi un răspuns.  Sau poate că te întrebi la ce anume mai poate fi utilă o carte de genul? Ca să te relaxezi după muncă sau după o lectură solicitantă. Da, e un răspuns bun și motivant pentru unii. Care e concluzia: citește orice. Numai citește o carte!

    Dar la întrebarea- De ce ai citi cartea ,,Totul pe o ciocolată cu rom”, ce răspuns mi-ai da? Răspunsul tău eu l-am aflat, iată și răspunsul meu:

   Răspunsul meu ar fi unul singur: pentru că din acea carte ai ce învăța și ceea ce înveți poate fi aplicat de oricine și în viața lui de zi cu zi. Din acest motiv am citit eu Totul pe o ciocolată cu rom, scrisă de Alin Popescu. Pentru a afla cum este Alin Popescu, cine este el cu adevărat, dar și să văd dacă-mi pot forma imaginea acestui om citindu-i cuvintele, poveștile, simțindu-i emoțiile. Am continuat să citesc pentru a vedea dacă găsesc sufletul care a scris, nu persoana care a scris-o.

   Pentru că antreprenoriatul înseamnă viață, şi uneori e necesar să fii antreprenorul vieții tale, familiei tale și a celor care te iubesc. Antreprenoriatul înseamnă echilibru și împlinire, iar acesta începe din familie, nu de la job și nu de la birou.

   Merită să citești această carte. Merită tot timpul tău. Merită fiecare minut, merită atenție. Merită, căci te răsplătește cu multe idei. Te inspiră, oferă multe răspunsuri, dar și sugeștii. Merită pentru că poți alege ceea ce ți se potruvește.

   Dacă nu ești antreprenor, ești om, iar omul are o singură viață pe care ar fi bine să știe să o trăiască, să o iubească, să o respecte, să o aprecieze și s-o prețuiască la justa sa valoare. Știi care este factorul comun dintre viață și antreprenoriat? Fix valoarea! Iar valoarea ambelor poate fi dată numai și numai de om. Fii ce vrei tu, dar dă-ți mereu valoarea reală.

   Totul pe o ciocolată cu rom este o carte deloc ușoară, deloc banală, foarte incomodă. Care va spune adevăr după adevăr, oricât de dureros ar fi pentru cititor, oricât de frustrant și supărător ar deveni omul care-ți servește adevărul pe o tavă – fără ocolișuri și fără pregătire. Ești pregătit?

Lectură plăcută!evrika-publishing

Cartea a fost Totul pe o ciocolată cu rom sau cum am trăit povestea fondării avocatnet.ro,de Alin Popescu, a fost oferita pentru recenzie de Editura Evrika Publishing. Poate fi comandata de pe site-ul Editura Evrika Publishing

9 COMMENTS

 1. Mersi frumos Laura pentru recomandare 🙂 ! . Ce sa zic??!! . De site am auzit dar de autor nu 😛 . Cartea chiar mi se pare interesanta. Pana cand si titlul mi se pare unul atractiv 😀 . Nu refuz lectura ei 🙂

 2. Nu pare o carte specifica gusturilor mele. Adica cel putin in acest moment nu prea se adreseaza eului meu locco_smiley_38 Oricum, citisem recenzia acum doua ore si chiar ma impresioneaza maniera de redare! felicitari locco_smiley_37

 3. Inainte sa citesc articolul, voi face asa cum ai cerut, si anume, voi raspunde la intrebare. As citi cartea din curiozitate, pentru ca titlul ei ma face de-a dreptul curioasa sa aflu despre ce este vorba.

 4. Multumesc pentru recenzie si cuvintele frumoase pe care le-ai spus despre Ciocolata cu rom :).
  Ma bucur ca ti-a placut cartea. Si ma bucur de faptul ca simti ca-i o carte utila si celor care nu au o afacere.
  Seara buna.

  • Multumesc si eu pentru cuvintele frumoase, pentru povesti, pentru lejeritatea cu care a fost scrisa cartea si lejeritatea cu care am citit-o. Multumesc pentru faptul ca mi-ai permis sa te cunosc, sa intru in viata ta, prin intermediul cartii. Succes pe mai departe!

 5. felicitari laura!imi place ce ai scris despre carte!felicitari autorului,auzisem despre site dar nu despre carte.

 6. Imi plac aceste genuri de carti. 😀 O vreau pe aceasta. :))
  Felicitari pentru prezentare! locco_smiley_10 Ajunge in wishlist.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.