Dansul morţii de Linda Fairstein

Dansul morții, de Linda Fairstein – Editura Tritonic – recenzie

Dansul morţii

Linda Fairstein

Editura: Tritonic

Colecția Crime Scene

Pagini: 368

Traducere și note de Irina Popa și George Manu

    Linda Fairstein – născută în 5 mai 1947, a condus timp de peste 20 de ani departamentul de infracțiuni sexuale al procuraturii din Manhattandin 1976 până în 2002. Din 1994 începe o serie de romane polițiste în care o aduce în atenția cititorilor pe Alexandra Cooper, procuror, un alter ego al autoarei.
Alte apariții ale autoarei-Likely to Die ((1997), The Dead House (2001) premiat cu Nero Award, The Kills (2004), Death Dance( 2006)  și  multe altele.
               „Aproape, aproape, în vîrtejuri și-n gloată
                Focurile morții dansau în noapte.
                      Samule Taylor Coleridge”

Alexandra Cooper este procuror în vârstă de 37 de ani, o femeie puternică, deșteaptă și bine educată. Împreună cu detectivii Mike Chapman 37 de ani și Mercer Wallace mai în vârstă cu 5 ani decât aceștia, lucraseră în aceeași echipă la mai multe cazuri decât vor avea cei mai mulți procurori în toată cariera lor. Mercer s-a transferat de la Omucideri la Victime Speciale, Alex-procuror la departamentul infracțiuni sexuale, amândoi fiind bucuroși când ajutau femeile să facă dreptate într-un sistem cu legi arhaice. Mike, un detectiv excelent se întoarse la muncă după o scurtă pauză, iubita lui murise într-un accident ciudat la schi cu câteva luni în urmă. Copleșit de durere  se îndepărtase de toată lumea, chiar și de cei mai apropiați prieteni.
Mi-a plăcut acest trio de oameni diferiți cu aceeași pasiune, munca și dreptatea. Această carte m-a dus într-un film în care eu asistam curioasă la ceea ce urmează, la cine mai apare suspect sau la ce decizii neașteptate ajung detectivii.

Alex Cooper anchetează un caz de viol, unde un doctor rezident se folosește de pastile pentru a profita sexual de două tinere turiste pe care aparent dezinteresat le cazează în apartamentul său câștigându-le încrederea. Este chemată de Mike și Mercer să li se alăture într-un nou caz.
Natalya Galinova–cea mai renumită balerină, care este chemată pe scenă într-o lună mai mult decât alții în toată cariera ei dispare în timpul unui spectacol de la Metropolitan Opera, Cadavrul este descoperit în sistemul de aerisire al Operei.
Mike a îngenuncheat lângă un foc plin de fire, a aprins o lanternă mică încercând să vadă capul Talyei. Nu era întreg. Nu contează câte cadavre am văzut. Momentul nu este niciodată ușor…Părul Talyei era lipit de scalp. Se pare că intrase mai întâi cu capul, sucindu-şi gîtul sub greutatea trupului ei suplu.”

Se pare că balerina noastră era foarte „sociabilă”  acest lucru generând mai mulți suspecți: Agentul Talyei,  producătorul de pe Broadway  și fiica lui, directorul artistic al Operei.
Citind cartea mă întrebam motivul din spatele oribilei crime, să fie un conflict de interese, gelozie, invidie, șantaj?… da știu am citit prea multe cărți polițiste, sau m-am uitat prea mult la CSI, NCIS. Carte e plină de specimene de tip,  hei ști cine sunt eu?, plini de ei, mincinoși, șarlatani, capabili de orice să își atingă scopul, să ascundă secrete, să calce în picioare orice sau pe oricine le stă în cale să își satisfacă propriul ego. Nu o să vă dezvălui adevăratul criminal sau criminali, Alex o să vi dezvăluie în anchetă, în timp ce e ținută ostatică.
Dacă aveți ocazia să cumpărați cartea sau să o citiți, dacă vă place misterul, istețimea și personajele puternice vă recomand această carte, e ușor de citit, scrisă bine și e interesantă.

Țin să precizez că la prima mea vizită pe site-ul editurii Tritonic am  spus că nu prea am ce să aleg să fie pe gustul meu, Doamne ce m-am înșelat, sunt la a doua carte a editurii și recunosc că ambele sunt cărți bune și chiar pe gustul meu. Mulțumesc  pentru șansa de a citi prima mea carte a autoarei.
     Alex, Mike, Mercer
„Mercer mi-a dat mâna și m-a ajutat să mă ridic.
– Ne e foame, i-a spus lui Mike. Hai să mergem.
– Fără bilete la teatru. Fără  Shakespeare, fără musicaluri, fără…
– Îți place Broadway-ul. Întotdeauna ți-a plăcut să mergi cu mine la spectacole.
– Asta a fost înainte ă le cunosc pe toate fantomele de acolo, Coop. Prea multe fantome în teatre- mult prea multe. Și încă nu am reușit să mă descurc cu a mea. „

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Cărţi poliţiste

Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

18 COMMENTS

  1. Am citit cartea si da, si mie mi s-a parut interesanta. Te tine cumva in priza pana la final. Felicitari pt prezentare!

  2. mi-a stirnit curiozitatea….acum ma uit in web de la biblioteca sa gasesc cartea…..multumesc de recenzie….imi place mult….:3

  3. Mersi frumos Vero pentru recomandare. Frumoasa prezentarea ta :). Clar imi place cum suna 🙂 si vreau sa o cumpar 🙂

  4. Stii de cat timp zace aceasta carte pe raft,Vero? Acum trebuie sa imi fac timp pt ea. M-ai ispitit maxim. Felicitari pt recenzie!

  5. Felicitari pentru recenzie! Mi-au fascinat intotdeauna cartile despre crime, investigatii, detectivi, mister. Aceasta carte este cu siguranta pe gustul meu.

  6. Felicitari, Vero ! O prezentare foarte frumoasa si interesanta ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  7. Felicitari, Vero ! O prezentare foarte frumoasa si interesanta ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

  8. felicitari vero!pare stilul meu de carte! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.