Decor de toamna

Decor de toamnă în casa mea

   Se spune că dacă schimbi locul, schimbi norocul, probabil de aceea se schimbă anotimpurile, să fie diversitate și noi să ne facem de lucru. Toamna ar putea să ne ducă cu gândul la frunzele ruginii, la minunatul gust al strugurilor tămâioși sau la vremea când se termină vacanța și ne trezim la realitate. Așa că dacă tot vine vremea răcoroasă, să ne folosim de culorile toamnei și să aducem modificări în locuință. Avem de unde alege, din gama diversificată de nuanțe și cred că este imposibil să nu regăsim printre ele idei inovatoare. În mod normal am alege culori neutre, însă acum ar trebui să ne dorim altceva, să aducem în locuință liniștea dintr-un decor de toamnă.

  Știu că nu-s singura în pană de idei, însă când mă plictisesc de ce am prin jur mă pun pe schimbat. De obicei mut mobilierul, donez vechiturile sau le reciclez, aranjez cărțile și la final intru pe favi.ro să văd ce este nou.

   În acest moment sunt interesată de ceva modern, util şi eficient pentru locuință, iar pentru început am găsit 5 lucruri care-mi sunt necesare. Dacă tot sparg pușculița cu economii, atunci să fie cu stil, să aleg ce-mi place.

Canapeaua – un accesoriu indispensabil

Decor de toamnă în casa mea - Favi.ro - Literaturapetocuri.ro - canapea

   Confortul din propria locuință este important și mereu alerg după soluții de îmbunătățire. De data aceasta vreau ceva deosebit, iar utilitatea trebuie să se plieze pe dorințele familiei. Am ales ceva practic și mătăsos, perfect pentru zilele răcoroase când vreau să beau un ceai aromat și să vegetez cu o carte romantică alături. Pijamalele și pufoșeniile să-mi țină companie atunci când visez la momente liniștite. Partea bună este că dacă avem invitați, avem loc suficient și putem conversa liniștiți, nu stăm stresați pe unde apucăm. Ce bine că am găsit această culoare, se potrivește de minune în spațiul disponibil, plus că ies din zona de confort. Ador nuanța aceasta și numai când o văd, îmi vine să o iau acasă.

Tablou ruginiu

Decor de toamnă în casa mea - tablou

   Pe lângă fotografiile de familie puse strategic pe unde avem loc, un tablou este perfect pentru a îndulci atmosfera și de a da o tentă de acasă. Deși la început aveam intruși în zonă cu oroare de găuri în pereți, acum am devenit creativă și pe oriunde merg, trebuie să pun ochii pe ceva colorat și bun de afișat. Tabloul ruginiu se încadrează perfect în sufragerie și dacă mă voi plictisi de el la un moment dat îi mut locul.

Lenjerie de pat din bumbac

Decor de toamnă în casa mea - Favi.ro - Literaturapetocuri.ro - lenjerie de pat din bumbac

   Numai când mă uit la combinația de nuanțe, îmi vine să merg să ,,somnic” și să mă răsfăț puțin în lenjeria de bumbac. Dacă ar fi după mine, aș cumpăra săptămânal câte o lenjerie de pat, însă cobor cu picioarele pe pământ și mă temperez. Așa am ajuns să aleg modele înflorate, relaxante care să mă facă să visez frumos. Este important să ai lenjerie de calitate și un stoc considerabil pentru a le schimba periodic.

Pătura pufoasă din microfibră

pătură pufoasă

   Dacă este pufos atunci trebuie să fie călduros, așa mi-am făcut rezervă de pături pufoase/colorate pentru a sta cât mai confortabil. Unele le-am primit cadou de la mame (știu ele mai bine ce ne trebuie), dar altele efectiv mi s-au lipit de mână atunci când mergeam la cumpărături. Cum poți rezista unei asemenea ispite?

Cană de porțelan pentru ceaiurile fierbinți din zilele răcoroase

 cană porțelan

   Ador cănile, iar cei dragi știu de această manie. Este plăcerea mea nevinovată să am la dispoziție multe recipiente din care să pot bea o apă rece, un ceai fierbinte sau să mă răsfăț cu o explozie de cafea cu mult lapte. Orice aș alege, importante este să fie colorat și inedit.

Dacă ar fi să cumpărați 5 lucruri pentru casă și să pregătiți casa de toamnă, voi ce ați alege? Nu vă sfiiți, sunt destule ispite pe favi.ro. 

 

Surse foto: favi.ro și unsplash.com

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.