Pateuri cu brânză – Ciorbă de porc – Friptură la cuptor – Salată de fructe – Meniu
Pateuri cu brânză – Ciorbă de porc – Friptură la cuptor – Salată de fructe – Meniu
Pateuri cu brânză pufoase şi delicioase.
1. Aperitiv: pateuri cu brânză
- 1 pachet de aluat congelat foietaj (eu prefer Morărița că are 2 foi și e mai ușor de lucrat)
- întindem aluatul pe tabla presărată cu puțină făină, mai întindem puțin și tăiem pătrate cât de mari vrem
- umplutură: am mixat cașcaval ras cu brânză feta (se poate și telemea sau dulce)
- am pus pe fiecare pătrat umplutură, le-am formatat și le-am pus la copt pe hârtie pergament
2. Ciorbă de porc
- punem la fiert oasele de porc în apă cu sare până carnea e fiartă
- 2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = îi dăm pe răzătoarea fină
- punem legumele în oală, adăugăm carnea curățată de pe oase și zeama (strecurată) și punem la fiert, potrivim de sare și piper
- când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- serviți simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Friptură la cuptor
- punem bucata de carne (cotlet sau ceafă) cu o zi înainte la macerat cu condimente + 2 roșii tăiate mărunt,1 ceapă tăiată mărunt,1 ardei tăiat mărunt = într-un castron în frigider, din când în când o mai frământăm
- punem carnea într-o tavă sau cratiță mai adâncă, puteți pune și legumele lângă ea, adăugăm apă cât s-o acopere și o punem în cuptor
- când friptura e aproape gata o ungem cu un amestec de miere cu 1 linguriță de muștar și o mai punem în cuptor 20 de minute
- puteți servi cu garnitură de cartofi sau orez
4. Salată de fructe
- 2 pere +2 mere = le tăiem bucățele sau le dăm pe răzătoarea mare și le stropim cu puțină lămâie
- 3-4 piersici +câteva prune = le curățăm și le punem într-un castron
- adăugăm perele și merele + boabe de strugure și amestecăm
- punem după gust zahăr și zahăr vanilinat și un păhărel de alcool (coniac, rom, gin, vodka) = amestecăm și punem la rece măcar o oră
- se poate servi simplu sau cu frișcă
- Poftă Bună!
Imi ploua in gura. Pateuri cu branza – aceasta reteta o folosesc si eu, doar ca nu cu aceeasi umplutura. Mi-ai dat o idee tare buna.
Mm,super meniu! Vreau si Eu!
Mulțumim Arci
Pateuri vreau!
Toate rețetele din acest meniu sunt minunate! Mulțumesc pentru idei!