Pateuri cu brânză – Ciorbă de porc – Friptură la cuptor –...

Pateuri cu brânză – Ciorbă de porc – Friptură la cuptor – Salată de fructe – Meniu

by -
5
Pateuri cu brânză

Pateuri cu brânză – Ciorbă de porc – Friptură la cuptor – Salată de fructe – Meniu

   Pateuri cu brânză pufoase şi delicioase.

1. Aperitiv: pateuri cu brânză

  • 1 pachet de aluat congelat foietaj (eu prefer Morărița că are 2 foi și e mai ușor de lucrat)
  • întindem aluatul pe tabla presărată cu puțină făină, mai întindem puțin și tăiem pătrate cât de mari vrem
  • umplutură: am mixat cașcaval ras cu brânză feta (se poate și telemea sau dulce)
  • am pus pe fiecare pătrat umplutură, le-am formatat și le-am pus la copt pe hârtie pergament

2. Ciorbă de porc

  • punem la fiert oasele de porc în apă cu sare până carnea e fiartă
  • 2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac = îi dăm pe răzătoarea fină
  • punem legumele în oală, adăugăm carnea curățată de pe oase și zeama (strecurată) și punem la fiert, potrivim de sare și piper
  • când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • serviți simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Friptură la cuptor

  • punem bucata de carne (cotlet sau ceafă) cu o zi înainte la macerat cu condimente + 2 roșii tăiate mărunt,1 ceapă tăiată mărunt,1 ardei tăiat mărunt = într-un castron în frigider, din când în când o mai frământăm
  • punem carnea într-o tavă sau cratiță mai adâncă, puteți pune și legumele lângă ea, adăugăm apă cât s-o acopere și o punem în cuptor
  • când friptura e aproape gata o ungem cu un amestec de miere cu 1 linguriță de muștar și o mai punem în cuptor 20 de minute
  • puteți servi cu garnitură de cartofi sau orez

4. Salată de fructe

  • 2 pere +2 mere = le tăiem bucățele sau le dăm pe răzătoarea mare și le stropim cu puțină lămâie
  • 3-4 piersici +câteva prune = le curățăm și le punem într-un castron
  • adăugăm perele și merele + boabe de strugure și amestecăm
  • punem după gust zahăr și zahăr vanilinat și un păhărel de alcool (coniac, rom, gin, vodka) = amestecăm și punem la rece măcar o oră
  • se poate servi simplu sau cu frișcă
  • Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.