Gustul seducției de Nadia A. Linette – Editura Petale Scrise - recenzie

Gustul seducției, de Nadia A. Linette – Editura Petale Scrise – recenzie

Gustul seducției

Nadia A. Linette 

Editura: Petale Scrise

Anul apariției: 2021

Numărul de pagini: 166

Colecția HOT 18+

Gen: 18+ hot, erotic, romance

  După ce am terminat de parcurs “Petale Scrise. Povestiri cu final neașteptat”, o antologie de proză scurtă, care m-a făcut să trec printr-un adevărat carusel de sentimente, mi-am propus să schimb genul, dar și starea de spirit, așa că m-am gândit să citesc o poveste incitantă și, totodată, relaxantă. M-am uitat in bibliotecă, să văd ce aș putea să aleg, apoi mi-am amintit că, tot la Editura Petale Scrise, a apărut “Gustul seducției”, un nou roman semnat de Nadia A. Linette.

  Nu știu ce impresie o să vă facă vouă această carte, dar mie mi-a creat o stare de bine și, mai presus de toate, a fost exact ce aveam nevoie în această perioadă. Mi-a plăcut modul în care a fost scrisă, fără niciun detaliu plictisitor, personajele au fost ușor de îndrăgit, limbajul foarte accepsibil, iar faptul că nu are un fir al acțiunii foarte complicat, m-a ajutat să o parcurg  rapid. Singurul cusur pe care i l-am găsit, ar fi acela că e relativ scurtă, iar eu aș fi vrut să stau mai mult în compania celor doi protagoniști.

  Mă bucur că, și de această dată, am descoperit o poveste de dragoste senzuală, amuzantă și cu o tentă de dramă. Am savurat tachinările dintre personaje, pasajele picante, momentele emoționante, dar și scenele de gelozie. Mi s-a părut un pic mai “cuminte” decât “Terapie senzuală”, romanul de debut al autoarei, însă are un personaj principal masculin carismatic, simpatic, deși un pic cam arogant.

  Atracția dintre protagoniști se simte de la bun început, cu toate că, atât Cristina, cât și Victor, încearcă să-și ascundă simțămintele, implicându-se într-un joc subtil de-a șoarecele și pisica. De fiecare dată când se întâlnesc ies scântei, el flirtează și o ațâță, însă ea nu-și permite să aibă încredere în el și nu are de gând să fie jucăria lui.

 

​“Victor o atrage ca un magnet. Îl dorește, e curioasă ce plăceri poate să îi ofere, mai multe decât i-a oferit până acum. Ea nu ştie ce ar putea să îi dăruiască, în afară de dragoste. Dar ştie că el nu o iubeşte.

  Are nevoie de ea, se folosește de ea. Are tot ce îşi dorește și ce nici nu a visat vreodată, pe latură financiară. Dar cu inima ei cum va rămâne? Va reuși să se mai regăsească, după ce o va călca el în picioare?”

   Gustul seducțieio poveste incitantă, relaxantă, numai bună de citit în vacanță sau atunci când treci printr-o perioadă mai neplăcută. Atunci când vezi viața numai în alb și negru, Nadia A. Linette vine și îți oferă puțină culoare.  

   Cristina este o fată venită de la țară și provine dintr-o familie săracă. Părinții ei nu aveau de unde să îi plătească ore particulare, așa că a învățat foarte mult ca să intre la facultate. Nu-i plac petrecerile și nici nu prea socializează, tot ce o interesează este să învețe cât mai mult, să termine cu brio facultatea de Științe economice.

  Viața ei ia o cu totul altă turnură din momentul în care este răpită din campusul universitar. Se trezește într-un dormitor ce “pare a fi aranjat în grabă, cu tot ce e deschis la culoare în contrast cu mobilierul care era acolo de mai multă vreme. În fața patului lat, pe o etajeră goală, stă o plasmă cu ecran supradimensionat”. Se pipăie și îşi dă seama că hainele îi sunt schimbate și că nu poartă lenjerie. Nu se sperie, nu intră în panică, convinsă fiind că este vorba de o farsă pusă la cale de către colegii ei de facultate, însă este foarte indignată și vrea să știe cine este persoana care a răpit-o și ce vrea răpitorul de la ea.

“- Vrei să zici că m-ai urmărit?  

  – Da.

  – Şi ți-ai pus ochii pe o toantă, pentru că poate lipsi fără să i se observe absența?

  – Ultima parte e adevărată. Însă toantă nu ești.”

   Pe de altă parte, Victor Mureșan este un băiat de bani gata, sau cel puțin așa pare la prima vedere, fiind unicul fiul al proprietarilor unui imperiu imobiliar. Nu are o relație prea bună cu părinții, pentru că planurile lor de viitor nu au coincis cu visurile lui. A fost vicecampion european la spadă, însă ai lui l-au retras din competiții, pentru că nu doreau ca el să își continue cariera sportivă, ci îl doreau cu orice preț în firmă. Practic, familia i-a plănuit viața personală și profesională în amănunt, fără să-i pese de ceea ce își dorea el. În momentul de față, are nevoie de ajutor pentru a demonstra părinților lui că se poate ridica la nivelul pretențiilor acestora.

  “-Vreau să ajung director pe o zonă pe care am pus ochii de ceva vreme și ar fi o mare realizare pentru firmă să se extindă în acea direcție. (…) Am un plan bine gândit cu mari șanse de împlinire, dar nu pot să reușesc singur. Am nevoie de timp să îl pun în funcțiune.”

  Învățat cu atenția feminină, considerând că poate aduce cu ușurință orice femeie în patul lui, el se lovește de încăpățânarea Cristinei, o tânără fără experiență, care se consideră cât se poate de ștearsă și lipsită de atractivitate.

“- Ce vrei să mă înveți cu astea?

– Mai schimbă-ți și tu garderoba, că te îmbraci ca bunica! se înfurie individul.

– Ai bunică?

Ăăă… a murit, se bâlbâie.

– Şi ai verificat ce chiloți purta?”

   Fiind genul de bărbat egoist care vrea să-și satisfacă propriile dorințe egoiste, a crezut că o va putea seduce, apoi va face cu ea tot ce dorea. Însă, combinația ei de calități va lua prin surprindere, așa că va trebui să-și schimbe planul. De ce are nevoie de Cristina? De ce a răpit-o? Ce rol va juca ea? Cine va ceda în acest joc al seducției? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.