Iluzii de femeie - Silvia Kațz Ianăși - fragment

Iluzii de femeie de Silvia Kațz Ianăși

Iluzii de femeie – Silvia Kațz Ianăși

   Seara de Crăciun am petrecut-o în jurul pomului. Am băut şampanie, am dansat şi am spus glume. Într-un fel încercam amândoi să uităm de nefericirea noastră şi m-am bucurat că el nu a încercat nici un gest care să mă deranjeze. S-a purtat ca un gentleman adevărat. Eu îmbrăcasem o rochie albastră de catifea iar el un smoching de-al soţului meu. După miezul nopţii am deschis uşa masivă de la intrarea castelului şi din prag am privit amândoi fulgii de zăpadă care cădeau pe pământ. Stăteam la distanţă unul de celălalt ca două statui şi minute întregi a fost tăcere între noi. În clipele acelea m-am gândit cât de singuri eram amândoi şi ce feste ne jucase destinul care făcuse să ne urâm atât de mult şi tot el apoi ne-a adus împreună. Am întors capul şi l-am privit. Era atât de frumos din profil, cum stătea acolo în prag. Înalt, cu părul lui negru căzut pe frunte şi îmbrăcat în smoching, arăta ca un adevărat conte. El, simţindu-mi privirea,  a întors capul şi am văzut că avea ochii plini de lacrimi. M-a privit cu dragoste şi mi-a spus.

 – Ai fi putut fi soţia mea şi am fi fost fericiţi, dacă nu eram atât de prost. Am pierdut şansa vieţii mele şi mi-am distrus viaţa. Regret enorm că te-am făcut să suferi şi mă doare că este prea târziu să mai pot face ceva. Nu vreau nimic de la tine, poţi să te căsătoreşti, să ai copii care să trăiască mai departe în acest loc. Tata a ştiut de ce te-a ales pe tine ca să moşteneşti castelul. Eşti o femeie extraordinară şi îţi mulţumesc pentru tot ce faci pentru mine. …..

  Impresionată de vorbele lui, am întins mâna şi l-am mângâiat pe obraz, apoi i-am spus zâmbind.

 – Să închidem uşa. Îmi este frig.

  Luca a închis uşa masivă şi în timp ce eu m-am aşezat pe sofa, el a turnat şampanie în pahare şi mi-a întins unul, apoi a luat loc pe un fotoliu din apropiere. Un timp am tăcut amândoi, privind gânditori flăcările focului …..

   Eu l-am cuprins cu braţele după gât şi buzele noastre s-a întâlnit. La început timid, dar apoi sărutul pasional a adus flăcări de dorinţă în corpurile noastre. Ne-am iubit acolo jos, pe covor, în faţa flăcărilor din șemineu şi a pomului împodobit, apoi am urcat treptele, ţinându-ne de mână până în camera mea. Aici am adormit unul în braţele celuilalt.

Titlul: Iluzii de femeie

An apariție: 2015

Autor: Silvia Kațz Ianăși

Categoria: Literatură contemporană

Editura: AIUS

Iluzii de femeie – Silvia Kațz Ianăși

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.