Împlinirea de Sylvia DayImplinirea de Sylvia Day

Titlul original: Entwined with You
Editura: Litera
Anul apariţiei: 2013
Traducerea: Florenţa Simion
Număr de pagini: 474

Seria Crossfire: 1.Atracția-Bared to You(2012) 2. Revelația-Reflected in You(2012) 3. Împlinirea-Entwined With You(2013) 4. Fascinația– Captivated by You (2014)

RECENZIE CITITOR
Prezentare carte

Aşa cum ne-am obişnuit, autoarea începe acest roman cum au fost şi celelalte, cu o straşnică partidă de sex. Dar partea bună e că avem şi discuţii sincere, sentimente, dragoste, dor.
Gideon şi Eva trebuie să mai aştepte cu împăcarea publică, el se mută în apartamentul de vizavi de al Evei, începe să-i urmărească telefonul, chestie cu care ea este de acord, în mod surprinzător. Iar Gideon face şi el o concesie în această privinţă: îi lasă instrucțiuni despre cum să-i urmărească şi ea telefonul.
Tu eşti ceea ce mă face să exist, Eva! Poţi pricepe asta? Eşti inima şi sufletul meu. Dacă ai păţi vreodată ceva, aş muri şi eu de îndată. Faptul că te ţin în siguranţă e autoapărare, fir-ar să fie! Suportă pentru mine, dacă nu vrei şi pentru tine!”

Implinirea de  Sylvia DayCu aceste cuvinte a convins-o Gideon să se lase urmărită. Ca să va spun drept, cu aceste cuvinte şi pe mine m-ar fi convins!
Dar cum în ochii tuturor ei sunt încă despărţiţi, Eva este contactată de fostul iubit, Brett, care o invită la lansarea hit-ului său (a cărei Muza a fost Eva), şi datorită faptului că se simţea vinovată de bătaia pe care o luase acesta de la Gideon, acceptă să meargă, doar ca prieteni. Când îşi adună curajul şi îi spune lui Gideo, acesta reacţionează incredibil de bine. Asta da schimbare.
Şi pentru că toate mergeau prea bine, Eva are o ceartă cu mama sa când află că îi pusese un dispozitiv de urmărire în ceasul Rolex primit cadou de la ea şi tatăl ei vitreg, ceas care avusese o mare însemnătate. Acum era doar durere, dezamăgire. Printre discuţii cu Gideon, în urmă cărora cei doi devin din ce în ce mai apropiaţi, atât fizic cât şi sentimental au loc partide de sex fantastice.
Tatăl Evei află adevărul despre ceea ce i s-a întâmplat pe vremea când era mică. O sună, vine să o vadă şi stau de vorbă. Eva realizează că tatăl ei are resentimente faţă de mama, o condamnă că nu a observat mai repede şi că i-a ascuns trauma prin care a trecut fata. Cumva, Eva se simte prinsă la mijloc, iar unicul punct de sprijin şi refugiu este Gideon.

Poliţia are un suspect în cazul uciderii fratelui ei vitreg. Inima îi stă în gât şi nu mai poate respiră până îi spune Gideon că nu este el acela.
Cu tatăl ei, are o discuţie, îi spune că a trecut cu bine peste perioada aceea, şi că-i e recunoscătoare că a pus-o în legătură cu unicul psiholog în faţa căruia a reuşit să se deschidă. Dar mai ales, că aşa l-a cunoscut pe Cary, care-i e mai mult un frate decât prieten şi coleg de apartament.
Când totul pare să meargă bine sau spre bine, mai cade una: apar cei doi detectivi. Simte că intră în panică, dar totul se termină cu bine.
Vine momentul când Eva trebuie sa meargă cu Brett la concert. Este prima dată când se vor reîntâlni în public Eva şi Gideon după despărţirea oficială. La lansare totul e ok, până vede videoclipul piesei şi nu-i place că viaţa ei intimă a fost expuse aşa. Lui Gideon şi mai puţin. La finalul serii lămureşte lucrurile atât cu Brett, cât şi cu Gideon. Apoi are o discuţie cu mama ei, dar tot nu reuşesc să lămurească lucrurile.
Pleacă cu Gideon în weekend, iar călătoria începe cu sex ca de obicei. Şi printre atâtea şi atâtea partide de sex, diferite în toate sensurile, cei doi mai reuşesc o performanţă: se căsătoresc în secret. Înapoi în realitate, în New York adică, Eva se vede la prânz cu Cary, vorbesc, Eva scoate la iveală unele adevăruri, printre care şi că Cary va avea un copil.
La un eveniment de caritate ies pentru prima dată în public că logodnici: Eva şi Gideon. Nunta lor încă nu e făcută public. Şi aşa se termină o carte bună, interesantă, care a reuşit să mă impresioneze mai mult decât primele două volume din serie.

Nota 9,5

Recenzie cititor: Geo

10 COMMENTS

  1. Bravo Geo, tentanta prezentare! Imi voi lua maine cu siguranta cartea, buna ideea celor de la carti romantice de a reedita aceasta serie!

  2. Tocmai ce am achizitionat si volumul trei din seria Crossfire si sper sa il citesc cat mai curand. Sunt curioasa daca va fi la fel de frumos precum primele doua.
    Geo, felicitari pentru recenzie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.