Impresii de la Webstock!

Impresii de la Webstock!

Impresii de la Webstock!

   După cum ştiţi, pe 2 octombrie am participat pentru prima la dată la Webstock, cea mai mare conferinţă locală dedicată platformelor sociale. Entuziasmul a fost foarte mare, drept dovadă că ne-am propus să nu fie un eveniment singular, ci să profităm la maxim că suntem bloggeri şi să onorăm alte invitaţii pe viitor. Anul acesta, evenimentul a fost organizat de Evensys împreună cu Vodafone Romania, iar totul a fost realizat impecabil.

     La începutul activităţii noastre nici nu visam la asemenea iniţiativă, ni se părea normal să scriem cât se poate de des şi să ne facem treaba cât se poate de bine, dar în timp am crescut, iar obiectivele noastre s-au schimbat. Mulţi bloggeri au ales să meargă la astfel de întâlniri pentru că descoperă lucruri noi, socializează, ies din zona de confort şi investesc timp.  În mare parte da, perfect adevărat, nu regretăm că am ales să ne trezim foarte de dimineaţă ca să fim la 08.00 pentru înscriere. Au fost şi momente când subiectele prezentate nu ne-au interesat, dar am înţeles că sponsorii trebuie să îşi prezinte produsele pentru a ne simţi răsfăţaţi şi importanţi întreaga zi. Sperăm acest efort să fie un beneficiu pentru viitorul proiectului Literatura pe tocuri şi să putem participa cu mândrie la alte evenimente de asemenea anvergură. 

   Vom prezenta pe scurt ce am aflat la conferinţa bloggerilor:

1. Cristina Manafu-Evensys a anunţat că au avut record de solicitări, iar cei mai mulţi participanţi sunt din Craiova şi Constanţa.

2. Cristian China Birta-blogger (doar îl ştiţi pe Chinezu) a împlinit 8 ani de activitate în mediul online.

3. Andrei Roşu-sportiv a avut multe de spus, doar că cele mai importante ar fi că schimbarea vine cu paşi mici, iar fiecare zi este o miniatură a vieţii. Susţine cauze şi se luptă pentru ele, iar pentru cei care încă nu s-au apucat de sport, trebuie să ştie că mişcarea este antidepresivul perfect.
A vrut să scrie o carte, în principiu a fost motivat de dorinţa celor 80% dintre români care vor să o facă. Dacă îi urmezi sfatul şi vrei să o termini repede foloseşte multe fotografii 🙂

4. Andrea Rossini-Vodafone România a vorbit despre puterea telefoniei, a internetului şi cum a evoluat în ultimii ani. Dacă în 2013 avea drept obiectiv un telefon pentru fiecare român, de data aceasta se pot lăuda cu alte aspecte extrem de importante. Studiile arată că Ploieşti se regăseşte în top 3 cu cel mai rapid internet din lume, în condiţiile în care nr. 1 este Singapore, iar 2 Hong Kong. După aproape un an, Supernet 4G, Vodafone România se situează pe locul 1 4G în Europa, iar locul 2 în lume. Rossini se implică în proiecte sociale şi face investiţii pentru că în mediul online oricine poate face diferenţa.
Dacă susţineţi sportivii români, atunci folosiţi cu încredere hashtagul #HaiSimona (noi l-am folosit aplicaţia şi avem amintire fotografie cu Simona Halep)

5. Cornel Ilie-Vunk a vorbit despre munca în echipă, muzică şi managerul fictiv pe care a ţinut să îl păstreze timp de 4 ani. A fost o metodă benefică ce i-a ajutat să evolueze.

6. Florin Georgescu-ciclist şi nevăzător. A alergat 2.000 de kilometri, din Arad până la Londra, în tandem. El este şi fondatorul unei asociaţii cu acelaşi nume. A fost pata de culoare de la Webstock, o persoană carismatică, veselă, genul de om care face haz de necaz, ce dă energie pozitivă celor din jur, fără să vrei, te emoţionezi şi îl apreciezi. Da, astfel de oameni fac diferenţa. Dacă doriţi să îi urmăriţi activitaţea îl găsiţi pe paginile Dincolo de limite şi Asociaţia Tandem.

7. Cabral Ibacka-blogger şi realizator TV. O persoană deschisă care nu se sfieşte să afirme că da, câştigă din blogging şi da, investeşte mare parte din ei pentru proiectele pe care le adminstrează împreună cu soţia sa.

8. Vloggingul în viziunea lui Ciprian Cătunescu/Unguru Bulan, Anne-Marie Chelariu, Mihai Ţăranu/Zmenta.ro pare ceva uşor şi accesibil oricui.

    Ei ne-au descreţit frunţile, au râs, au glumit, dar printre rânduri n-au informat că se poate. Au ajuns la un număr considerabil de abonaţi încât participă frecvent la astfel de evenimente, iar entuziasmul lor este contagios.

    Eram curioase ce secret au, ei bine, n-au nici unul, dar ţin cont de calitate, tehnlogie, carismă şi subiecte care să le aducă cât mai multe accesări.

  Printre punctele care trebuie reţinute sunt lumina naturală, un aparat video decent, o editare bună, perseverenţă, colaborări cu prieteni,  interviuri cu alţi vloggeri, iar de multe ori apelează cu încredere la subiectele fierbinţi din dotare. Au afirmat că au sponsorizări şi da, au venituri din vlogging. Sunt buni, dar vor să fie cei mai buni pentru că fac totul din pasiune, sunt motivaţi.

    Spre final vă recomandăm să experimentaţi şi să mergeţi cu încredere. Acolo nu contează că eşti un blogger începător sau un site cu renume, relevant este să participi. Nu vă faceţi multe speranţe pentru că nu vor explica de la zero ce trebuie să faceţi pentru a reuşi, dar poate aveţi noroc (aşa cum am avut noi) şi la anumite conferinţe vor ţine cont să vă dea câteva trucuri de culise.

     Dacă ei pot să schimbe ceva în blogosferă, noi de ce nu am putea face la fel?

Review overview
5
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

2 COMMENTS

  1. Părerea mea este ca deja schimbati ceva!
    Recenziile sunt mai mult decat interesante, oricine interesat de o carte afla din recenziile site-ului nu doar impresiile celui ce a scris recenzia, ci si despre ce este vorba in carte. Plus ca, din stilul recenziei iti cam dai seama daca recenzorului i-a placut cartea cu adevarat!

    • Geo, am evoluat si ne-a prins bine, dar stii si tu, schimbarea nu vine de azi pe maine, ci pe parcurs.
      A trebuie sa intervenim cu multe modificari de aspect la site, dar si de investiti pentru a va oferi calitate, nu cantitate. Speram sa avem mereu vesti de impartasit.
      Noi iti multumim ca esti alaturi, conteaza enorm cand mergi cu pasi mici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.