Înainte de ploi

Înainte de ploi – Dinah Jefferies – Editura Nemira

Înainte de ploi

Titlu original: Before the rains

Autor: Dinah Jefferies

Colecţia: Damen Tango

Traducător: Monica Serban

Număr pagini: 368

Data apariţiei: 16 oct. 2018

Un amestec luxuriant şi îmbătător de culoare şi gusturi din India

   Detalii – Înainte de ploi – Dinah Jefferies – 1930, Rajputana, India. De la moartea soțului ei, tânăra ziaristă Eliza s-a refugiat doar în pasiunea pentru fotografie. Când guvernul britanic o trimite să fotografieze familia regală la palatul de pe marginea unui lac, îl cunoaște pe Jay, fratele extrem de atrăgător al prințului.

   Deși ea îi reproșează sărăcia în care trăiește poporul indian, iar el îi amintește de nedreptățile comise de britanici, cei doi descoperă că au surprinzător de multe în comun. Dar familiile și societatea dezaprobă relația care se înfiripă. Așa că trebuie să ia o hotărâre: își ascultă inima sau fac ce așteaptă ceilalți de la ei?

Un roman fascinant, care duce cititorii în vremea când Imperiul Britanic încă influența puternic India, cu amestecul ei de tradiții, obiceiuri, locuri seducătoare și festivaluri pline de culoare.

   „Jefferies descrie emoții complexe cu o sensibilitate deosebită, combinată cu peisaje fierbinți și o eroina de forță.“ Culturefly.co.uk

Sursa Nemira

   Dinah Jefferies s-a născut în Malaysia, dar s-a mutat în Anglia când avea nouă ani. De-a lungul timpului, a călătorit mult și a rămas foarte atașată de Asia de Sud. Pe vremuri, a trăit într-o comunitate mică, alături de o trupă rock și a lucrat ca artist. În 2014 i-a apărut la Penguin primul roman,The Separation. Soția plantatorului de ceai este al doilea volum pe care l-a publicat. În prezent locuiește în Gloucestershire împreună cu soțul.

Cărţi scrise de Dinah Jefferies

   Roman de atmosfera, Fiica negustorului de mătase spune povestea spectaculoasă a unei supravieţuiri, a unei moşteniri şi a unei iubiri.

   ,,O carte excepțională, o dramă de familie, ororile unui război parcă fără capăt. Victimele colaterale și nevoia de putere care a frământat Indochina ani de zile mi-au lăsat un gust amar. Sylvie, o ființă pur și simplu bolnavă mintal, o Nicole mult prea naivă în încercarea sa repetată de a-și crede sora că îi vrea binele. Un tată vicios, doi iubiți, alegeri greșite, multă suferință în acele greșeli. Ce mi-a plăcut la micuța metisse? Puterea de supraviețuire.”-Nicol-Literatura pe tocuri

“Soţia plantatorului de ceai” este o carte cu adevărat valoroasă, un roman minunat şi încântător. Mi-a plăcut mult de tot, acţiunea menţinându-mă în alertă până la final. Încă trei cuvinte mai spun despre “Soţia plantatorului de ceai”: SPLENDID, EXCEPŢIONAL, FERMECĂTOR.-Robert Badică-Literatura pe tocuri

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Editura Nemira

3 COMMENTS

  1. Am citit Sotia plantatorului de ceai si mi-a placut enorm de mult, desi nu ma asteptam. La inceput mi-a parut plictisitoare, dar dupa vreo 50 de pagini nu stiam cum sa fac sa o citesc mai repede. Prin urmare, voi bifa si acest roman semnat Dinnah Jefferies.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.