În timpul liber, profit cât pot de mult și scriu. Dar îmi place și să călătoresc, să mă uit la filme, să ascult muzică, să ies cu prietenii.

Interviu cu autoarea Rodica Mijaiche-Anotimpul iubirii, Doar un sărut

      Hello. Numele meu este Rodica Mijaiche, dar asta deja știți. Prietenii îmi spun Rodi. Am 33 ani, aproape 34 🙂 Sunt o persoană directa, extrovertită şi mă bucur să am în jurul meu o familie minunată și prieteni pe măsură. Sunt secretară într-un birou notarial. Pe timpul zilei sunt prinsă cu munca, apoi familia este cea care are toată atenția mea, cățelușa mea bătrânică de 16 ani, dar și prietenii mei. Însă noaptea este pentru cărțile mele. Scris și citit.

      Pasiunea pentru scris a fost dintotdeauna, dar de vreo zece ani au fost mai multe încercări, iar în ultimii cinci ani am luat totul foarte în serios. Astfel, la începutul acestui an a apărut Anotimpul Iubirii, o poveste de dragoste contemporană, ca la câteva luni să apară și Doar un sărut, o poveste de dragoste a cărei acțiune este plasată în Anglia 1815, în Perioada Regentă.

    În timpul liber, profit cât pot de mult și scriu. Dar îmi place și să călătoresc, să mă uit la filme, să ascult muzică, să ies cu prietenii.Anotimpul Iubirii

     1.Cum şi de ce te-ai apucat de scris?

     Întotdeauna mi-au plăcut poveştile. Ce e mai frumos decât să creezi o poveste? Aşa că, încă din timpul liceului, la orele de lingvistică sau literatură, compunerile erau la ordinea zilei. Îmi place să citesc şi asta a fost şi un imbold şi o sursă de inspiraţie pentru mine.
    Faptul că imaginaţia mea este foarte bogată mă ajută să-mi conturez poveştile.

   2. Cine e cel mai mare critic al tău?Doar un sărut

     Cel mai mare şi mai dur critic al meu sunt EU. Cred că dacă nu aş fi spus stop la un moment dat, nici în ziua de zi Anotimpul Iubirii nu s-ar fi publicat. Tot timpul mai găsesc câte ceva care necesită îmbunătăţiri.

 3. Ce părere au colegii, cunoscuţii, prietenii când află că eşti publicat?

     Au fost foarte încântaţi când au aflat că-mi public prima carte. Alţii se aşteptau să pornesc pe acest drum.

   4. Ai sau ai avut jurnal personal?

    Nu am avut niciodată un jurnal personal. Consider că a scrie într-un jurnal nu mă caracterizează, deoarece eu sunt o persoană extrovertită.

   5. Te-ai gândit şi la apariţia cărţii în format ebook?

   Cartea mea Anotimpul Iubirii a apărut prima dată în format ebook.

   6. Ce surse de inspiraţie ai avut la scrierea romanului?

      Anotimpul Iubirii are o poveste că orice carte. Deşi o serie de evenimente nefericite au stat la baza cărţii, am vrut că finalul să fie unul pozitiv şi plin de speranţa, spre deosebire de realitate.

   7. Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta?

     Este un roman ce prezintă povestea de dragoste dintre Anamaria şi Adrian, două suflete aflate în derivă, aduse laolaltă de scrisoarea lui Mihai, cel mai bun prieten al Anamariei şi fratele lui Adrian.
Cartea este despre acordarea unei a doua şanse la viaţă, la dragoste.

   8. Ce planuri/visuri/dorinţe mai ai în afară de scris?

     În afara scrisului, o pasiune care s-a dovedit un vis devenit realitate, dorinţa mea cea mai mare este să vizitez ţara care mă inspiră cel mai mult şi poate să şi locuiesc acolo, de ce nu? ha ha, Anglia. Şi nu are nicio legătură cu faptul că sunt o mare fană a lui Henry Cavill. 

Mulţumesc Rodica că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări! Arci!

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

14 COMMENTS

  1. Felicitari pentru acest interviu frumos. Multa bafta in continuare. Abia astept si eu sa cumpar cartea si sa o citesc.

  2. Felicitări Rodica,vreau si eu ambele cărții,abia aștept!sper sa mai scoți cărți locco_smiley_37

  3. Felicitari pentru interviu 🙂
    Am facut cunostinta cu Rodica pe wattpad, prima data. Mi-a placut cum scrie si de atunci imi doresc sa ii citesc cartea Anotimpul iubirii. De abia asteptam sa apara si in format tiparit 🙂 . Inca nu am luat-o dar cu siguranta o voi face, e chestie de timp. Pana atunci citesc New York Chase pe wattpad.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.