Triplu H de Corina Cîndea

  Interviu cu autoarea Corina Cîndea

Carte de debut: Triplu H

„Uneori, viața îți dă mai mult decât ai cerut. Îți dă posibilitatea să alegi.

  Kim Larsen dorește să își schimbe viața și să devină o studentă obișnuită. Își face un plan pentru următorii ani și este determinată să îl urmeze. Un singur lucru nu l-a prevăzut: întâlnirea cu cei trei frați Morgan – Hayden, Heaton și Holden – și modul în care vor reuși să își schimbe unii altora cursul vieții.”triplu H corina cindea

1.Cum şi de ce te-ai apucat de scris?

  Printr-un concurs de împrejurări. Căutam ceva pe internet și am ajuns să intru pe platforma wattpad, un site în care amatorii în ale scrisului își „încearcă puterile”. A fost dragoste la prima vedere! Eram încântată ca un copil mic care a primit o jucărie nouă! Întotdeauna mi-a plăcut extrem de mult să citesc și site-ul mi s-a părut ceva minunat. O lună de zile am citit cât de mult am putut, când am putut. Impulsul de a scrie a fost ceva de moment și mă bucur că am făcut-o. Idei aveam, îmi mai trebuia curajul să le leg între ele și să formez o poveste. A fost greu până am scris prima propoziție, restul a venit de la sine. Nu o să uit niciodată emoția pe care am avut-o când am postat primul capitol și nici cât de tare îmi tremurau mâinile!

2. Cine e cel mai mare critic al tău?

  Cititorii sunt cei mai mari critici și, totodată, cei mai sinceri. Faptul că, prin intermediul wattpad-ului, sunt mereu în legătură cu ei, este un ceva uimitor. Citesc fiecare comentariu și încerc să răspund tuturor, pe cât posibil. Îi simt aproape de mine și asta mă inspiră și mă face să continui.

3.Ce părere au colegii de liceu/facultate/cunoscuţii-prietenii când află ca eşti publicat?

  Aproape un an de zile, nimeni din jurul meu nu a știut că scriu, cei din familie crezând că mă joc pe tabletă. Nici acum nu știe prea multă lume din anturajul meu, dar cei care știu mă susțin extrem de mult. Au fost uimiți la început, unii aproape că nu m-au crezut deși țineau cartea în mână. Am fost chiar întrebată dacă nu cumva e coincidență de nume între autoare și mine.

4. Ai sau ai avut jurnal personal?

Nu am avut niciodată un jurnal personal, nu am simțit nevoia să îmi aștern gândurile sau trăirile într-un caiet.

5. Te-ai gândit şi la apariţia cărţii în format ebook?

  Inițial m-am gândit la acest format, dar pasiunea mea pentru cărți și-a spus cuvântul și am optat pentru varianta tipărită. Bineînțeles că una nu o exclude pe cealaltă și s-ar putea ca, în viitor, cartea să apară și în format ebook.

6. Ce surse de inspiraţie ai avut la scrierea romanului?

  În general, inspirația îmi vine când mă aștept mai puțin și din cele mai variate locuri. Ideea de bază a cărții Triplu H  mi-a venit când am văzut pe stradă o tânără pereche cu tripleți. Fiind mamă la rândul meu, primul gând a fost cât de greu trebuie să le fie acum, apoi cum va fi când vor fi mai mari. Și de acolo a pornit totul! Până am ajuns acasă aveam deja povestea trasată în mintea mea. A suferit modificări pe măsură ce scriam la ea, dar idea de bază a rămas aceeași.

7. Spune-ne câteva cuvinte despre cartea ta?

  Este o comedie romantică în care se pune preț pe conceptul de familie și de unitate. Printre glume și povești de dragoste, protagoniștii ne arată că totul este posibil atunci când iubești cu adevărat, când există respect și sinceritate pentru cel de lângă tine. Că a fi o familie înseamnă să fii alături de cei dragi atât la bine cât și la rău și să speri întotdeauna că totul se termină cu bine.

8. Ce planuri/vise/dorinţe mai ai în afară de scris?

  Îmi place enorm de mult să citesc însă, din păcate, din cauza scrisului nu prea mai am timp de citit. Și mi-ar plăcea să vizitez Egiptul, piramidele și Valea Nilului dar, momentan, din cauza situației socio-politice actuale, va rămâne la stadiul de vis.

Mulţumesc, Corina că ai acceptat să răspunzi la câteva întrebări! Arci! 

Mulţumim şi noi, Mili şi Iasmy! Succes pe viitor!

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

24 COMMENTS

 1. Nu am citit cartea Corinei dar sunt convinsa ca, mai devreme sau mai tarziu, o voi face. Am citit numai impresii foarte bune despre „Triplu H” si mi-o doresc foarte mult 🙂
  Felicitari pentru interviu si succes pe viitor Corinei

 2. Am citit ambele volume Triplu H si mi-au placut extrem de mult. Corina scrie foarte frumos. Ma bucur ca ati inclus-o in aceasta rubrica! locco_smiley_4

 3. Imi place foarte mult autoarea ! Felicitari pentru interviu ! Succes in continuare ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

 4. Trebuie sa recunosc faptul ca am vorbit cu Corina destul de tarziu, adica acum cateva zile, dar inca de la inceput am simtit caldura sufletului ei. O singura discute si mi-a devenit draga. De ce? Pentru ca e frumoasa pe interior si in exterior, e amuzanta, vorbeste frumos, rade cat poate de mult, scrie minunat – voi afla asta curand. Nu stiu alte motive, dar am simtit-o ca find SPECIALA prin ceea ce este, nu prin ceea ce face sau scrie! Multumesc mult, Corina pentru tot! Esti minunata, sa nu uiti asta niciodata!

 5. Imi place foarte mult autoarea ! Felicitari pentru interviu ! Mult succes in continuare ! locco_smiley_10 locco_smiley_10

 6. Felicitări Corina 🙂 si te asteptam cu alte si alte carti sa ne incanti! Fie ca Izvorul de inspiratie sa nu sece niciodata!

 7. Corina, ai felicitarile mele pt cartile publicate! Apreciem faptul ca ne-ai lasat sa te cunoastem. Pupici

 8. multumesc corina ca ne-ai dat ocazia sa te cunoastem!mult succes si inspiratie in continuare! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10

 9. Eu va multumesc frumos ca v-ati gandit la mine, chiar daca sunt o incepatoare, si pentru sustinerea voastra!

 10. I-am citit cartile Corinei pe Wattpad si pot spune ca sunt foarte reusite. Sper sa le recitesc candva.

 11. Multumesc ARcidalia! Felicitari Corina! Mi-a facut placere sa descopar o particica din gandurile tale. Te admir ca autoare . Te stimez pentru ceea ce esti . iti doresc multa inspiratie in continuare!

 12. Felicitări, Corina! Sper să am ocazia să-ți citesc cartea. Îți doresc mult succes! Mulțumim, Arci, pentru oamenii frumoși cu care ne faci cunoștință!

 13. Minunat interviu! Mi-a placut tare mult, cartile inca nu le-am citit dar recenziile le-am citit de pe toate site-urile posibile, :))) sunt super. Sper sa le citesc si eu cat mai repede! Felicitari pentru interviu!

  • Da, se intampla. Autoarea a stat sub acoperire si cred ca s-a bucurat sa descopere ca a intinerit peste noapte 🙂

 14. Care colegi ca a tetminat liceul de o vesnicie. Iar facultatea …facuta la batrete pe bani.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.