Interviu cu autorul Tudor A. Ursente

Interviu cu autorul Tudor A. Ursente (Renert Dusout) – Ce-ai făcut în ultimii 4 ani?

 

În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi,Tudor A. Ursente (Renert Dusout)

    În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși noi te-am urmărit) vrem să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

  Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ți s-au împlinit( cărţi traduse, concursuri, publicat afară, premii, înfiinţare de editură).

Tudor: E ușor ciudat să privești în spate, către trecut, în această perioadă și să vorbești despre împlinire. Dacă ar fi să fac o foarte scurtă recapitulare a ultimilor 4 ani însă, mi-aș aduce aminte că în 2016 îmi propuneam să înființez o agenție de strategie de comunicare și să scriu mai des. Ambele lucruri s-au împlinit. Îmi propuneam însă și să „ies” mai rar. Bănuiesc că s-a împlinit și asta. Ai grijă ce îți dorești uneori însă, cred.

Arci: Ce cărţi ai mai publicat?

  Tudor: Am publicat un micro-roman, „Tuturor ne place iadul” și apoi, mai recent, „Minus Infinit”, un roman care e încă suficient de aproape de sufletul meu. Interviu cu autorul Tudor A. Ursente (Renert Dusout)

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele

  Tudor: Dacă în cazul primului e vorba despre vicii, „Minus Infinit” vorbește mai multe despre cele 5 stări ale fricii și pierderii, povestea plecând de la premisa că toate personajele află încă de la primele pagini că au murit deja, în perioade diferite ale secolului nostru. Exact ce vrei să citești în perioada asta „veselă”.

Arci: Să știi ca mie mi-a plăcut!😊

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

  Tudor: Surprinzător de bine. Ceva e în neregulă cu Universul, probabil. Glumesc. Sunt recunoscător, îți dai seama. Ar fi absurd și injust să nu fiu.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piaţa de carte? În bine, în mai puţin bine? 

   Tudor: Aș zice că s-a păstrat un status quo. Ne plângem că nu se citește dar nu investim real în marketing pentru a ne apropia de alți cititori. Există însă și o doză de speranță, în „persoana” generației tinere și foarte tinere. De când a apărut și la noi conceptul ”Bookstagram”, am avut privilegiul să cunosc o mulțime de tineri, adolescenți de multe ori chiar, pasionați de citit. Oameni tare faini care chiar promovează lectura, de multe ori mai abil și mai profesionist decât multe edituri. În ei mi-aș pune speranța, cu mențiunea că ar fi lipsit de etică să așteptăm doar de la ei schimbarea.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

  Tudor: Urmează un roman despre depresie (știu, poate nu e anul potrivit pentru asta dar poate tocmai că este) care e finalizat și care își așteaptă pur și simplu „casa” cea mai potrivită. Plus multă muncă și gândul că va fi mai bine, mai degrabă mai devreme decât mai târziu.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

  Tudor: Aveți grijă de voi, oameni  faini și citiți. Citiți cât de mult, experimentați și continuați mai apoi să citiți. Cu fiecare ocazie. E cel mai bun mod de a salva țara asta, prăbușită sub atâtea fake-news-uri care-s tocmai consecința lipsei de antrenament într-ale cititului și educației. Și purtați mască, pentru a avea grijă și de cei dragi vouă, căci ei primează. Nu vă îmbrățișez pentru că distanțarea sociala nu o permite dar mă înclin în fața voastră.

Arci: Mulţumim Tudor și mult succes în continuare în tot ce îţi propui!Interviu cu autorul Tudor A. Ursente (Renert Dusout)

Verifică disponibilitatea cărților în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Diverta librărie.net şi cărtureşti

Interviuri autori români

Interviu cu autorul Tudor A. Ursente (Renert Dusout)

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.