Invitație lansare O cale îngustă spre nordul îndepărtat 21 septembrie 2015

Avem plăcerea să vă invităm luni, 21 septembrie, de la ora 18.30, la evenimentul de lansare a cărții „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan.

Evenimentul are loc la Biblioteca British Council (Calea Dorobanților, nr. 14, București).

Vor vorbi:
Laura Câlțea, blogger literar Blogul unei cititoare de cursă lungă
Alis Vasile, Arts Project Manager British Council
Bedros Horasangian, critic literarInvitatie lansare O cale ingusta spre nordul indepartat-21 septembrie 2015

Romanul „O cale îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan spune o poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut.

Descriere

În mijlocul lagărului de prizonieri de război condamnați să construiască o cale ferată între Birmania și Thailanda, cunoscută sub numele de Calea ferată a morții, chirurgul Dorrigo Evans, comandantul lagărului, este torturat de povestea de dragoste pe care a trăit-o cu tânăra soție a unchiului său cu doi ani în urmă. În strădania lui de a-și salva oamenii de înfometare, de holeră, de persecuții, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții.

O poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut.

„Romanul lui Flanagan reprezintă un moment de cotitură în literatura australiană.”   (Peter Carey)

„O adevărată capodoperă.”   (The Guardian)

editura-litera

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.