Iubire de nisip de Maria Timuc

Titlul: Iubire de nisip
Editura: Tracus Arte
Nr. de pagini 125
Anul apariției: 2015
Categoria: Versuri
Nota mea: 10/10

De ce ai citi cartea Iubire de nisip, de Maria Timuc

Trebuie să recunosc două lucruri extrem de importante încă de la început. Primul adevăr este faptul că nu am mai făcut, până acum, recenzie la o carte de versuri, iar al doilea adevăr este că atunci când am ales cartea pentru recenzie, nu știam că sunt versuri. Am ales doar după titlul ei.
Nu mă deranjează că am citit poezii. Și nici că acum trebuie să scriu părerea mea despre acestea. Dimpotrivă, mă bucur, căci uite așa am reușit, fără să vreau să fac și ceea ce făceam foarte rar – să le citesc, dar mai ales să fac recenzii la niște versuri. Tot răul spre bine este întotdeauna. M-a scos foarte elegant din zona de confort.
Acum, după parcurgerea lor, pot să spun doar că am citit această carte pentru a-mi depăși o limită în privința lecturii, pentru a mă autoconvinge de faptul că pot citi și recenza orice gen de carte.

Despre carte. Spune-ne ceva despre subiect/acțiune

Toate versurile din această carte descriu perfect stări sufletești, momente din viața unui om, creionează perfecțiunea prin ochii profunzi ai iubirii. Sunt versuri care pictează frigul, ploaia, înghețul, teama, neîncrederea din sufletul celui ce iubeşte cu adevărat. Toate, dar absolut toate descriu atât de bine tabloul din viața unui om- care a iubit, iubește sau își dorește să iubească cu toată ființa lui pe cineva.
De exemplu, în versurile poeziei ”Imposibil să ajung” am simțit și trăit teama de a nu iubi, de a nu simți niciodată fiorii dragostei, teama de a nu avea pe cine iubi, dea nu reuși să atingă nici un suflet, chiar dacă iubești acest suflet.
În ”Și în tristețe îngerii există”, am simțit speranța, o brumă de încredere în faptul că, după ploi și tristețe, urmează întotdeauna o bucurie, căci o rază de speranță va străluci din nou. În toate sunt exprimate iubirea, tristeţea, pierderea, regăsirea, recunoașterea, conștientizări, singurătatea, emoții puternice.
Toate versurile sunt bucăţi de suflet așezate pe hârtie. Sunt răni ce își doresc să vindece, iubiri ce-și doresc să fie exprimate, auzite și simțite, tristeți care nu vor altceva decât să iasă la suprafață pentru a se putea înălța acolo unde găsesc mângâiere.
Sunt iubiri neîmplinite, cele care au săpat adânc în suflet, sunt momente în care iertarea a întârziat să apară. E dragostea care a simțit amarul iluziilor și cea care-și plânge puținul noroc pe care îl are mereu.
Sunt multe visuri neîmplinite. Sunt frumoase, dar mereu rămân în acest stadiu, căci are loc trezirea și întrerupte – niciodată nu mai pot continua.
Sunt nevoi interioare, nevoi de a simți, de a dărui din prea plinul propriului suflet. Credința că va veni și ziua în care singurătatea nu va mai fi singură, ci va fi împărțită, iubită, va fi frumoasă și ușor de suportat.
Sunt rugăciuni către cer, sunt scrisori către suflet, scrisori în care nu faci altceva decât să exprimi ceea ce simți, chiar dacă nu interesează pe nimeni. Sunt chemări disperate și alungări rapide, de teama unui nou eșec.

Ce ți-a plăcut mai mult? Ce nu mi-a plăcut?

Dacă spun faptul că mi-a plăcut totul și nu a fost nimic care să nu-mi placă, pare clișeu? Chiar și cu acest risc, o să spun asta: Mi-a plăcut fiecare vers, fiecare poezie, fiecare stare. Atunci când sufletul exprimă ceea ce simte, exact așa cum simte, este imposibil să nu-ți placă. Este imposibil să-ți displacă fie chiar și un cuvânt.

Recomandări

Citiți versuri. Citiți măcar din când în când poezie și lăsați-vă inima să simtă, să râdă, să plângă, să danseze. Lăsați-vă sufletul să fie mângâiat de emoție pură.

Editura Tracus Arte

Cartea  Iubire de nisip de Maria Timuc fost oferită pentru recenzie de către Editura Tracus Arte. Poate fi comandată de pe site-ul Editura Tracus Arte. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de Facebook.

Cartea poate fi achiziționată din librăriile online

Autor: Laura Apetroaie

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.