floare-de-zapada-si-evantaiul-secretRecomandare de carte

1. Floare-de-zăpadă şi evantaiul secret-Lisa See

„Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret” este povestea a două femei extraordinare care au supravieţuit într-o vreme a regulilor stricte şi a tradiţiilor străvechi. Cu ochiul unui istoric şi talentul unui povestitor, Lisa See a scris un roman cu adevărat uimitor, plin de culoare şi de sensibilitate, presărat cu detalii fascinante.
„Lisa See a scris cea mai bună carte a ei de până acum… dureros de frumoasă, o minune a imaginaţiei despre o lume reală şi secrete care au supravieţuit până aproape de zilele noastre.” – Ami Tan, autoarea romanului „The Joy Luck Club”
„Numai cei mai buni romancieri pot face tot ceea ce a reuşit Lisa See: să dea viaţă nu numai unor personaje, ci unei întregi culturi şi unei sensibilităţi atât de uimitor de diferite de a noastră… cuceritoare şi absolut convingătoare.” – Arthur Golden, autorul romanului „Memoriile unei gheişe”

Sa nu vinzi inger pazitor-Jutta Richter

2. Să nu vinzi înger păzitor-Jutta Richter

Sa nu vinzi înger păzitor! este o povestire curajoasă, un basm citadin modern despre un copil de nouă ani, Nono, care cunoaşte de timpuriu greutăţile vieţii. După ce mama lui ajunge la spital în urma violenţelor domestice de care n-a reuşit să-l protejeze nici pe Nono, acesta va trebui să se descurce complet singur. Nono se împrieteneşte cu o haimana simpatică, Corsaru, care-i promite că-l va ajuta să-şi împlinească visul – acela de a vedea marea. Dar pentru o asemenea călătorie îţi trebuie bani. Aşa ajunge Nono să-i vândă Reginei unicul său lucru de preţ – propriul înger păzitor. Dar, cum fără înger păzitor, fireşte, n-ai cum să răzbaţi în viaţă, lucrurile iau o întorsătură cât se poate de dramatică pentru Nono… Cine este Regina şi de unde vine ea, cum e să ai prieteni amuzanţi şi descurcăreţi alături de care să trăieşti un basm cu final fericit şi cât e de important să crezi cu putere în ceva veţi afla urmându-l pe Nono până la capăt în aventura vieţii lui.“ (Alexandru Al. ŞAHIGHIAN)
„Ei, da, sunt şi zile din alea bune. în zilele bune, Corsaru şi Nono se-aşază pe-o dună de nisip la mare. Şi hrănesc pescăruşii. Valurile mari au creste înspumate. Iar aerul are gust foarte sărat, şi cerul e pe de-a-ntregul albastru, şi undeva, departe, unde se-ating cerul şi marea, soarele apune intrând în apă ca o uriaşă portocală incandescentă. Şi jos, pe plajă, un căţel alb latră la valuri. îl cheamă Brutus şi are o fundiţă albastru-deschis prinsă în păr.“

JUTTA RICHTER (n. 30 septembrie 1955, Burgsteinfurt, Germania) este o cunoscută autoare de literatură pentru copii şi tineret. La vârsta de cincisprezece ani, a locuit un an la Detroit, unde a scris şi a publicat prima ei carte. A studiat teologia, literatura germană şi comunicarea

3. Ruşinea-Karin Alvtegen

Când un tragic accident rutier aduce laolaltă două femei care nu se cunoşteau, nici una nu are habar cum i se va schimba viaţa.Violente secrete de familie, aflate în centrul vieţii amândurora, ameninţă să iasă la suprafaţă şi, încetul cu încetul, cele două sunt forţate să facă faţă secretului pe care l-au purtat cu ele în permanenţă. O dramă existenţială despre puterea fricii şi capacitatea minţii de a reprima lucrurile care sunt prea dureroase pentru a fi reamintite; despre consecinţele fatale atunci când o fată, crescută într-un cămin excesiv de religios, este obligată să-şi nege sexualitatea. Şi despre cea mai mare ruşine dintre toate: – sentimentul că nu eşti iubit de unul din părinţi.

Curcubeie sfaramate-Mary Jo Putney

4. Curcubeie sfărâmate-Mary Jo Putney

Deprins cu primejdiile şi bântuit de propriul trecut, lordul Michael Kenyon nu ezită să-şi rişte viaţa în vâltoarea războiului. Acum însă se vede pus în faţa unui pericol mult mai mare: acela de a-şi pierde inima, îndrăgostindu-se iremediabil de frumoasa infirmieră de pe front care i-a salvat viaţa, dar care nu poate fi a lui.
Considerată o adevărată sfânta pentru virtutea, altruismul şi curajul sau, Catherine Melbourne are un secret care o macină de multă vreme. În Michael vede forţa şi blândeţea după care tânjeşte, însă, de dragul onoarei, trebuie să-şi ascundă iubirea şi să-l îndepărteze. Chiar şi atunci când se eliberează dintr-o căsnicie care i-a adus numai nefericire, nu-i mărturiseşte adevărul lui Michael, deoarece ştie prea bine că n-ar mai putea fi soţia altcuiva.
Soarta îi oferă însă posibilitatea de a capăta o avere, un titlu şi o moştenire pentru fiica sa – cu condiţia ca Michael să joace rolul soţului ei în cursul vizitei pe o insula sălbatică din Cornwall. Ceea ce începe ca o simplă călătorie se transformă însă într-un vârtej nebun de pericole şi trădări şi dragoste – o dragoste pătimaşă, care nu mai poate fi negată.

Leandrul alb-Janet Fitch

5. Leandrul alb-Janet Fitch

LEANDRUL ESTE UNEORI OTRĂVITOR. CA ŞI DRAGOSTEA UNEI MAME Astrid Magnussen este o fetiţă de 12 ani care locuieşte în California cu mama ei, Ingrid, o poetă cu spiritul liber. Într-o zi, Ingrid se îndrăgosteşte de un bărbat care îi frânge inima şi îi distruge viaţa. Pentru a se răzbuna, Ingrid îl ucide cu otrava florii ei preferate: leandrul alb. Ea este trimisă la închisoare pe viaţă, iar Astrid începe peregrinările prin nenumărate orfelinate. Timp de aproape un deceniu, ea cunoaşte dragostea interzisă, religia, ameninţarea morţii, drogurile, foametea şi sentimentul de a fi iubita. În toţi aceşti ani, ea ţine legătura cu mama ei prin scrisori. Şi, în timp ce Ingrid îi insuflă fiicei ei puterea de a supravieţui, Astrid îşi învaţă mama ce înseamnă dragostea adevărată. Extrem de emoţionantă… de-a dreptul seducătoare.- Boston Globe
Cartea a fost tradusă în 24 de limbi, fiind ecranizată în 2002 de Warner Bros. Printre protagoniste se numără Michelle Pfeiffer şi Renee Zellweger.

6. Un simplu geniu-David BaldacciUn simplu geniu-David Baldacci

ÎNTR-O LUME A SECRETELOR, GENIUL UMAN ÎNSEAMNĂ PUTERE. ŞI UNEORI ESTE PUR ŞI SIMPLU O PUTERE MORTALĂ…  În apropiere de Washington D.C., există două instituţii clandestine: cel mai neobişnuit laborator din lume şi o tabără de antrenament secretă aparţinând CIA. Atras în aceste locuri de o crimă, fostul agent al Serviciului Secret Sean King întâlneşte o lume întunecată a matematicienilor, codurilor şi spionilor. Căutarea răspunsurilor îl coduce însă spre alte violenţe şocante – şi spre o tânără autistă de un geniu ieşit din comun. Acum, doar împreună cu partenera sa, Michelle Maxwell, îl poate prinde pe criminal… şi rezolva un mister uluitor care a meninţă întreaga naţiune.

6 COMMENTS

  1. Cred ca n-ar mai fi cazul sa intru la astfel de postari, serios :)) Ma omorati cu zile cu recomandarile…. Pe prima o am de ceva vreme pe TBR, oare cand o sa ajung la ea?! 😐

  2. Multumim pentru recomandari. Nu am citit niciuna din cartile prezentate mai sus dar ma tenteaza „Leandrul alb”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.