Jane și magia iubirii de Rachel Givney – Editura Rao – recenzie

Jane și magia iubirii de Rachel Givney – Editura Rao – recenzie

Jane și magia iubirii de Rachel Givney - Editura Rao

Jane și magia iubirii, de Rachel Givney – Editura Rao – recenzie

Jane și magia iubirii de Rachel Givney 

Editura RAO,2020

Jane in Love

Traducere din limba engleză de Mihaela Neacșu prin Lingua Connexion

Despre autoare

  Rachel Givney s-a născut la Sydnei, în Australia. După o carieră impresionantă ca regizor de film și televiziune, Rachel Givney s-a întors la o mare pasiune a sa: scrisul. Jane și magia iubirii este primul său roman.

   Cred că toată lumea a auzit de Jane Austen, așa că, acest roman, sigur e bine-venit pentru fani și nu numai. Ați ghicit, personajul principal este Jane Austen și povestea ei de dragoste. O poveste originală între o tânără din anul 1803 și jumătatea ei din 2020. Sună interesant, nu?

   Jane, fiica pastorului George Austen, are 28 de ani și este încă necăsătorită. În urma unei noi dezamăgiri pe care o are cu o posibilă căsătorie pleacă din Bath spre Londra în căutarea unei pețitoare care i-a fost recomandată.  Aceasta îi cere un lucru care are valoare pentru ea, dar Jane are doar o mică bucățică de hârtie salvată din foc după ce mama ei i-a ars manuscrisul. Ajunsă înapoi în Bath se ascunde în cabana pădurarului și încearcă să descifreze scrisul bătrânei din Londra de pe bucățica ei de foaie. Odată rostită propoziția: „ Du-mă la iubirea mea cea adevărată”, Jane se trezește lângă cortina unui teatru. Acolo se făceau repetiții dintr-o piesă scrisă de ea, dar încă nescrisă în anul 1803. Jane descoperă că a ajuns în secolul XXI, în anul 2020.

  Sofia este actriță, fană a scrierilor autoarei, iar când aceasta se prezintă crede că i se pregătește o farsă cu camera ascunsă. Se hotărăște să intre în joc și o ascultă pe Jane și povestea ei incredibilă de teleportare. O duce în casa fratelui ei Fred care nu știe nimic despre trecutul tinerei. Se naște o poveste de dragoste plină de umor, dar pe măsură ce aceasta se minunează de diferențele de mentalitate, vestimentare și vocabular, cărțile ei încep să dispară una câte una.

   Sofia se convinge de identitatea femeii și încearcă să găsească o modalitate să o trimită înapoi. Între timp Fred și Jane petrec timp împreună, mai ales după un mic accident pe care tânărul profesor de literatură britanică îl are. Jane are grijă de el, mai ales că i-a mărturisit acestuia cine e cu adevărat. Este cerută în căsătorie și aceasta acceptă, dar problema e că vraja de călătorie în timp era făcută să aleagă între scris și dragoste. Ce alege Jane Austen?

  Jane și magia iubirii este un roman superb,cu o pove ste de dragoste emoționantă. Între întâmplările amuzante, poveștile de viață a fiecărui personaj, găsim interesant de comparat diferența dintre perioade. Cei 200 de ani distanță au adus multe modificări, atât în societate cât și în independența femeilor. Trebuie să recunosc că am plâns spre finalul lecturii. De multă vreme nu am citit o carte scrisă bine, elegant, sensibil și inteligent. E un must-read pentru fanii autoarei Jane Austen, dar și pentru cititorii care apreciază calitatea unei cărți bune.

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți de dragoste

 

 

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

4 COMMENTS

  1. Frumoasa poveste! In ultima vreme au aparut multe carti (povesti) despre viata autoarei.
    Multumim Vero!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.