Pâine cu ou – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola...

Pâine cu ou – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Papanași

by -
1
Pâine cu ou - Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola - Papanași

Pâine cu ou – Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola – Papanași

1. Aperitiv: pâine cu ou

  • 2-3 ouă batute cu puțin lapte,sare și piper după gust
  • trecem feliile de pâine prin amestecul de ou (muiem bine) și punem la prăjit în tigaia cu puțin ulei
  • dacă pâinea e mai tare o muiem scurt în lapte pe urmă în ou

2. Supă cremă de ciuperci

  • 1/2 kg de ciuperci le curățăm, le spălăm, le dăm câteva clocote în apă cu sare și le scurgem bine
  • punem în oală 2 morcovi, un păstârnac,1 pătrunjel și 1 -2 cartofi, curățați și tăiați bucăți mari +apă și punem oala la fiert
  • adăugăm și ciupercile scurse și sare
  • când legumele sunt fierte strecurăm zeama separat
  • legumele le dăm prin blender
  • punem compoziția într-o oală și turnăm atâta zeamă cât de groasă vrem să fie supa
  • punem la foc, potrivim de sare, piper, chimen, curry și  dăm câteva clocote
  • dregem cu iaurt sau smântână frecate cu gălbenuș de ou
  • dacă vă place puteți presăra verdeață când serviți

3.Cartofi copți cu telemea, ceapă verde și rucola (Iliuța)

  • 6 cartofi potriviți se spală în coajă, se dau la cuptor la foc potrivit pentru 50 minute.
  • Se verifică cu furculița, aceasta trebuie să patrundă ușor.
  • Tocăm ceapă, adăugăm rucola  și telemeaua
  • Condimentăm cu sare, piper, busuioc și oregno.
  • Compoziția obținută o lăsăm la foc mic câteva minute până se topește telemeaua.
  • Cartofii îi curățăm de coajă îi tăiem pe lungime fără a se desprinde și adăugăm compoziția.
  • Punem cubulețe de unt și  cașcaval ras deasupra și dăm la cuptor cartofii pentru 10 minute până  obținem o crustă maronie.

4.Papanași (Iliuța)

  • 500 gr brânză de vaci grasă scursă bine de zer, 200 gr făină de grâu, 2 ouă, 100 gr zahăr pudră, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahăr vanilat.
  • Încorporăm toate ingredientele ( făină de grâu treptat ) și frământăm până obținem un aluat moale și pufos totodată pe care îl lăsăm pentru 20 minute înainte de a-l rula pentru a obține formele dorite.
  • Acestea se prăjesc în ulei pe ambele părți.
  • Se servesc cu smântână și dulceață după gust.
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

  1. Numai bunătăți! Pâinea cu ou e printre preferatele alor mei. Papanașii, la fel!
    Mulțumim pentru idei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.