Lansare de carte-Dresoarea de Cristina Nemerovschi

Lansare de carte-Dresoarea, de Cristina Nemerovschi

  Pe data de 10 mai am fost prezentă la lansarea cărții Cristinei Nemerovschi-“Dresoarea” apărută la Editura Herg Benet.

  Citisem cartea, i-am făcut și o prezentare imediat după apariție și mi-era dor să mă întâlnesc cu Cristina și Alex.

  Lansarea a avut loc la Irish Pub –Arad, un bar  plăcut și frumos amenajat mai ales pentru tineret.

  Participanții de toate vârstele au ascultat cu atenție cuvintele Cristinei despre carte și mai ales fragmentele bine alese, pe care le-a citit.

Eram împreună cu Eugenia Crainic, autoarea cărții “Studentă Criminală”.

  S-au pus întrebări, s-au dat autografe, iar Eugenia și Alex au dezbătut puțin subiectul editurilor și condiția scriitorului.

  Am întrebat-o pe Cristina dacă s-a gândit la o continuare a cărții “Dresoarea” pentru că mi s-ar părea interesantă evoluția personajului Liudmila și mai ales spre ce se va orienta ca meserie. Menționez că acțiunea se petrece în momentul când în România apărea legea interzicerii folosirii animalelor sălbatice la circ. Deocamdată Cristina vrea să scrie un roman “Răzvrătiții”, pe care “îl gândește” de ceva timp, unde vom reîntâlni și personaje din alte romane cu adolescenți ale autoarei.

  Întrebată de Eugenia  despre procesul de scriere al unei cărți Cristina ne-a explicat cum gândește povestea, cum “o lasă la dospit” adăugând noi elemente și când totul este oarecum fixat în mintea ei începe să scrie.

Mi-am amintit că la un interviu l-am întrebat pe Alex cum e să fii cu Cristina când scrie.

Mi-a spus că atunci ea nu vede, nu aude, vorbește, rade și suferă cu personajele ei, până scrie cartea.

  Cristina ne-a mai spus că-i este dor să scrie un nou roman, în ultimul timp ocupându-se mai mult de traduceri, și că pare mai dificil să traduci decât să scrii. Atunci când traduci  ești foarte atent inițial la sensurile și cuvintele autorului, abia apoi îi dai formă, e ca și cum ai rescrie o carte.Dresoarea

Și pentru că pe 10 Mai a fost ziua de naștere a Cristinei am fost serviți cu tortul “Dresoarea”.

Mulțumim Cristina, felicitări și mult succes în continuare!

La mulți ani și cât mai multe cărți Cristina!

Recenzie-Dresoarea

Lansare de carte-Dresoarea de Cristina Nemerovschi

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.