Luciditatea dintre orgasme - Rubrica La vie en noir

Luciditatea dintre orgasme – Rubrica La vie en noir

Luciditatea dintre orgasme

  Femeia și sexul ocazional. Veșnic pregătită doar parțial să experimenteze o aventură de o noapte, luptându-se constant să își dozeze entuziasmul față de posibilitatea de a-și dori ceva mai mult decât o partidă de sex. Cât de mult le afectează impresia pe care o lasă în urma lor?

  Puține sunt partidele de sex în care să nu îți pese absolut deloc de rezultatul final. Balanța puterii tinde să tragă mai greu în partea ta dacă reușești să creezi o poveste interesantă, să oferi momente intense, pasionale și să îți păstrezi simultan o doză de mister. Sexul nu se reduce doar la actul fizic în sine, ci se axează pe modalitatea în care reușești să menții interesul partenerului și după ce partida s-a încheiat,  indiferent dacă intenția ta este de a-l revedea sau nu. Dar ce faci în momentul în care ești extrem de hotărâtă să creezi o impresie bună? Să lași amprenta în carnețelul plin de cuceriri al celui cu care ai decis să faci următorul pas?

  Adesea, încercând să proiecteze o imagine favorabilă despre sine, femeia se afundă treptat pe un teren minat, lăsându-se condusă de semnalele pe care le primește din partea partenerului, care de cele mai multe ori nu pretinde ceva anume, dar aruncă pe drum firmituri de informații menite să dea de înțeles că este pregătit să fie uimit. Să trăiască ceva inedit, pasional, ceva ce nu a mai experimentat de mult, deoarece nimeni nu a reușit să îl descifreze în asemenea măsură ca aici și acum. Și presiunea crește. Devine din ce în ce mai greu ca femeie să te raportezi strict la propria plăcere, deși poate întâlnirea a pornit de la ideea clară de a te rezuma doar la o noapte în compania celui cu care ai decis să faci sex. Orgoliul îți dă avânt, convingându-te să faci tot ce îți stă în putere să îl cucerești. Să-I demonstrezi că ești amanta perfectă. Să-i lași impresia că nu va mai găsi pe nimeni ca tine, să îl determini să își dorească mai mult, chiar dacă nu te-ai decis în favoarea unei relații serioase. Să fii tu cea care îi schimbă busola relațiilor și îl ajută să descopere ce înseamnă cu adevărat un orgasm trăit pe toate planurile: fizic, mental, emoțional.

  Pentru că la asta se rezumă totul, nu? La instinctul de vânător al bărbatului, pe care i-l poți activa oferindu-i senzații pe care crezi că nu le-a mai experimentat, dându-i ocazia să fie el cel care să își dorească mai mult. Un fel de variantă demo a unei posibile relații.

  Ceea ce nu iei în calcul de cele mai multe ori este faptul că ei cunosc deja, instinctiv, aceste pattern-uri. Au descifrat de ceva vreme faptul că tentându-te suficient de mult, vei face tot posibilul să îi impresionezi chiar dacă refuzi să recunoști acest lucru. Și astfel, activitatea lor se poate reduce oricând la a te direcționa din umbră, păstrând un echilibru între tandrețe reținută și mister incitant.

  Atunci când inconștient te-ai setat să îți demonstrezi abilitățile tantrice, va deveni din ce în ce mai greu să te dezici de imaginea sigură pe tine, pe care te-ai chinuit să ți-o creezi, iar în momentul în care îi conferi puterea de a te domina în pat, te vei trezi în ipostaze pe care nu le aveai neapărat în plan. Dorința ta de a părea deschisă la sugestii și indicații, fără a cere neapărat ceva la schimb, te va poziționa pe o scară submisivă încă de la început.

  Majoritatea aventurilor de o noapte nu se finalizează cu orgasme de calitate pentru reprezentanta sexului feminin. Ba mai mult de atât, femeia pasională care se chinuie să își demonstreze priceperea în pat, rămâne adesea nesatisfăcută și îmbrățișează minciuna conform căreia data viitoare va fi mai bine. Că a meritat efortul depus pentru a pune bazele unei relații de încredere, cu valențe pasionale, menite să îi asigure un loc în  agenda ocupată a partenerului, care va pleca acasă mulțumit și relaxat. În câte aventuri pasagere reușește femeia să bifeze două sau mai multe orgasme? În extrem de puține, atât de puține încât o astfel de relatare are toate șansele să trezească reacții sceptice.

  În cazurile fericite în care ai căpătat deja deprinderea de a te concentra mai mult pe nevoile tale decât pe cele ale partenerului, de ce devine dificil să spui stop partidei după ce ai atins climaxul?

  Ce te determină să mimezi în continuare interesul dacă ai bifat orgasmul de care aveai nevoie? O posibilă variantă ar fi să te îmbraci și pleci zâmbind de reușită, fără a mai fi dispusă să optezi pentru poziții care nu te mai satisfac, în timp ce mintea ta rătăcește aiurea. Poate părea amuzant uneori să constați că ești o actriță bună, dar analizând la rece, rolul asumat este doar trist. Bărbații identifică cu mai multă ușurință detalii și contexte favorabile pentru a-și stimula imaginația și este mult mai posibil să fie atrași sexual de o parteneră care își cunoaște și își revendică plăcerea care i se cuvine. Care se bucură intens de partidă fără a pretinde că știe ce își dorește cel de lângă ea.

  Ce nevoie avem să ne fie recunoscute meritele în pat în cazul sexului ocazional? Oricum povestea de a doua zi, relatată la cafea, va fi subiectivă și nu va coincide cu realitatea, căci nu ne axăm cu toții pe aceleași detalii și senzații. Avem experiențe diferite și nu suntem atrași sau inspirați de același lucru. Și chiar dacă partida ar decurge impecabil, nu există garanția rememorării doar a detaliilor plăcute la fel cum nu există certitudinea că partenerul a apreciat tehnica sau efortul depus.

  Poate mințim în cadrul micilor noastre aventuri pentru că tindem spre un CV cât mai bogat în cuceriri și un palmares care să nu lase loc de defecte. Ne dorim perfecțiunea în pat și ne închipuim că suntem în stare să o oferim la schimb. Refuzăm să acceptăm faptul că uneori, pentru partener, sexul reprezintă doar o descărcare fizică și atât, indiferent de scenariile noastre pre-stabilite de amante fără cusur.

  Varianta în care prietenul de pat își dorește mai mult de la tine datorită modului în care ai ales să îți prezinți cauza, nu este o garanție nici pentru o relație împlinită, nici pentru o recomandare călduroasă către alți posibili parteneri, iar aparențele nu pot fi menținute prea mult timp, căci intervin plictisul și frustrarea.

  La un moment dat, inconștient, vei spera că vei fi prinsă că mimezi, doar ca să tragi un semnal de alarmă subtil că ți-ai dori ca lucrurile să se îndrepte și în altă direcție. Dar pentru asta ar trebui să recunoști că meniul prezentat nu mai face parte din ofertă.

Rubrica La vie en noir

Facebook Literatura pe tocuri

Lifestyle

foto pexeles

 

 

***Dana Nichițelea (Dana)*** – sunt absolventă de studii psiho-sociale, mamă, devoratoare de cărți, pasionată de filme și cești de cafea aromată, îmi plac plimbările lungi și singuratice pe care le alternez cu reuniuni vesele între prieteni dragi, prăjiturile cu ciocolată și diminețile leneșe. Aleg să mă mențin mereu ocupată desfășurând simultan activități diverse. Mă relaxează conversațiile cu persoane lipsite de false pudori, pentru care sarcasmul, ironia si o doză de cinism, nu reprezintă un punct de cotitură. Am debutat în februarie 2020 la Editura Heyday Books, Bacău cu volumul de proză scurtă “Povestea funcționarului care a devenit cuier”, sunt co-autor în cadrul colecţiei de nuvele "Nuanţe de piper şi ciocolată" - Editura Siono, Bucuresti, lansată în septembrie 2020, iar în februarie 2021 am publicat primul meu roman – La răsărit e ceață – Editura Heyday Books, Bacău. Pentru mine, Literatura pe tocuri reprezintă o comunitate de prieteni, un spațiu în care libertatea și curiozitatea se întrepătrund și un nou început alături de oameni pasionați de lectură.

7 COMMENTS

  1. Multumesc! Sunt curioasa, totusi, cate femei au invatat de-a lungul timpului sa se axeze mai mult pe propria persoana din punct de vedere sexual si sa descopere placerea de a imparti intimitatea cu partenerul ales?

    • Multumesc. Cred ca avem nevoie cat mai des de articole „fara perdea” pentru a capata curajul necesar de a ne asuma trairile si opiniile pe care le ascundem sub pres, din teama de a nu deranja…

  2. Adevarul este incomod pentru multe femei si sigur nu le vine usor sa vada prin ochii tai.
    Ai punctat foarte bine, imi place onestitatea cu care iti iei avant.

  3. Multumesc. Pentru mine este suficient daca un articol de acest gen trezeste macar un moment sincer de reflectie… e primul pas spre „mai bine”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.