Ma gandesc la ea non-stop – de Andreea Catalina-Editura Etnous
dedicată adolescenților, dar și oamenilor care vor să citească cărți despre o poveste între doi adolescenți
Mă gândesc la ea non-stop de Andreea Cătălina
Autor: Andreea Cătălina
Editura: Etnous
Anul apariției: 2015
Număr de pagini: 380
„Mă gândesc la ea non stop” scrisă de Andreea Cătălina este dedicată adolescenților, dar și oamenilor care vor să citească cărți despre o poveste între doi adolescenți. Titlul cărții este inspirat de un magazin din Sibiu care are același mesaj ca titlul cărți.
Romanul reprezintă o frumoasă poveste de dragoste între Andrei și Silvia, doi tineri care se reîntâlnesc după trei ani. Acea primă noapte în care s-au cunoscut a fost ceva ieşit puţin din tipar. Andrei împreună cu un prieten se aflau într-un magazin, când prietenului îi vine ideea să facă o mică nebunie: vandalizarea magazinului. Îşi opreşte prietenul, dar evident se iscă o mică bătaie. Cea care îl ajută pe Andrei, şi intervine în acest conflict este o fată pe nume Silvia. Andrei auzise numele când mama acesteia a strigat-o. Astfel a decurs prima lor „întalnire”. Din acel moment ceva s-a declanşat în el şi zile la rând se gândeşte numai la ea. Orice făcea nu reuşea să o uite. Încearcă chiar el să vandalizeze un magazin, scriind peste tot: „Mă gandesc la ea non stop”, dar inutil să uite acea fată ce poartă numele de Silvia … Dar timpul acoperă nebunia lui, şi estompează nebunia obsesivă pentru Silvia.
După 3 ani, timp în care Silvia a fost plecată, se reîntoarce în Sibiu. Ironia sorţii face ca ea să fie în aceeaşi clasă cu Andrei. La prima vedere tânărul nu îşi dă sema de unde o cunoaşte, dar în final îşi reaminteşte de fata care o perioadă nu i-a dat pace.
Andrei este stresat de fosta iubită, iar Silvia de un băiat dintr-o clasa paralelă, şi ca să scape amândoi de acele persoane îşi propun să se prefacă că au o relație. Fiecare simte o puternică atracție unul faţă de altul, chiar dacă nu sunt împreună în adevăratul sens al cuvântului. Şi totuşi, ei simt nevoia să stea împreună tot timpul, deşi nu vor aşa ceva. Dar ceva mai puternic îi îndeamnă şi nu se pot opune.
În cele din urmă îşi dau seama că sunt făcuți unul pentru altul și se decid să fie oficial un cuplu, nu doar să se prefacă. Trăind împreună clipe frumoase și de neuitat, în spiritul adolescentin al tutunului și al alcoolului, crezând că asta înseamnă adolescenţă, şi dorindu-şi să copieze pe alţii, ca fiind cool. Totul este frumos în relaţia lor nebună şi cred că aşa va fi toată viaţa.
Însă nimic, nu este veșnic, nu-i așa? În urma unui accident Silvia va fi rănită grav, cum şi despre ce este vorba vă las pe voi să aflaţi, dar cert este un lucru: Andrei nu va putea să o uite nici după cinci, nici după 10 ani.
O poveste foarte frumoasă, bine scrisă și structurată. Se citește foarte ușor și repede și chiar merită descoperită. Dacă doriți o carte cu final tragic și o iubire frumoasă, aceasta este una ce se încadrează în tipar.
Legătura dintre personaje, iubirea celor doi adolescenți și întâmplările petrecute fac să fie o carte foarte frumoasă și specifică spiritului adolescentin din zilele noastre. Lectură plăcută!
imi plac povestile cu adolescenti, dar nu-mi plac finalurile tragice, ma fac sa plang 🙁 , poate pe viitor o voi citii.
Frumoasa recenzie! Cred ca este o carte sensibila si cu mesaj, daca nu era finalul tragic, m-ar fi tentat, dar asa…
Interesantă carte! Evit si eu carţile care au un final tragic, dar nu ştiu cum se face că oricât le ocolesc tot dau peste câte una. 🙂
Am citit-o si va anunt ca FINALUL nu este tragic. E o lectie de viata, dragele mele, despre pierdere si castig, despre suisuri si coborasuri intampinate de doi tineri indragostiti. Denisa, care a scris aceasta recenzie, a stricat putin treaba spunand despre accidentul acela, iar in recenzii nu-ti permiti sa dezvalui punctul culminant al romanului. Sunt sigura ca autoarea se simte extrem de prost cand vede numai comentarii de genul „eu nu o vreau pentru ca o sa plang”, iar voi nici macar nu stiti stilul ei de a scrie (usor si placut, pe intelesul tuturor, fara detalii despre perdele sau ceva de genul acesta, ci detalii despre emotiile personajelor). E o prejudecata destul de grava si am intalnit carti mult mai triste care sunt apreciate. Nu pierdeti o lectura frumoasa doar pentru ca ati primit un spoiler.
Va asigur ca nu acela este finalul. Finalul este realist, placut. Capitolele sunt bine structurate, personajele bine conturate. Imi pare rau ca aceasta este singura recenzie pentru aceasta carte, caci nu e una chiar foarte buna.
Denisa, o recenzie nu inseamna un rezumat. Mai aveai nevoie de doua propozitii si deja ai fi spus tot ce se intampla in carte. Stiu ca Etnous este o editura de self publishing, deci presupun ca autoarea a platit ceva pentru a tipari cartea si o sa ramana in paguba pentru ca oamenii deja stiu ce se intampla…
Cumparati cartea, sustineri autoarea tanara (aproape 18 ani) si nu lasati o recenzie de incepator sa va distruga dispozitia.
O seara placuta in continuare 🙂
De unde pot comanda cartea ?
Comenzile se fac pe blogul autoarei: http://fangirl-problems.blogspot.ro/p/ma-gandesc-la-ea-non-stop.html
„Spiritul adolescentin” nu piere cu trecerea anilor…….cred eu……multumesc de recenzie!!!!!
E foarte frumoasa cartea! Mi-o doresc de foarte mult timp, insa autoarea a zis ca nu se vor mai tipari alte volume. Nu am gasit pe nimeni disponibil sa o vanda. 🙁
Pare o carte chiar interesanta. Finalurile in carti sunt de obicei fericite, dar trebuie sa constientizam faptul ca in viata, finalurile nu sunt mereu fericite, asa ca ar trebui sa acceptam si finaluri triste sau care nu sunt asa cum am vrea noi. Cred ca merita citita cartea. Pacat daca intr-adevar nu se va mai tipari, poate pe viitor, totusi se revine cu tiparirea ei…
Cartea pare interesanta si palpitanta. Dragostea dintre doi adolescenti este un subiect aparte. Te face sa retraiesti clipe din propria adolescenta 🙂 . Pacat ca nu se mai publica cartea.