Magie furata de Mary Jo Putney-Colectia Carti Romantice

Magie furată de Mary Jo Putney-Colectia Carti Romantice

Titlul original: Stolen Magic
Seria Guardians: 1. Sărutul sorţii (Kiss of Fate-2004), 2. Magie Furată (Stolen Magic-2005), 3.A Distant Magic (2007)-Magie indepartata
Cotaţie Goodreads: 3.69

DETALII CARTE

Historical romance paranormal!

   Magie furată (Stolen Magic) a fost inclus printre primele zece romane ale anului de Booklist, revista American Library Association, şi a fost nominalizată pentru premiul cel mai bun roman de historical romance paranormal de către Romantic Times.

   Cu personaje imaginare bogate şi poveşti fascinante, New York Times bestseller autor M.J. Putney a câştigat laude şi comentarii de apreciere din partea cititorilor din întreaga lume. Noua fantezie romantică ne va purta prin păduri misterioase din Ţara Galilor, prin strălucitoarea şi amenitatoare lume a Angliei anilor 1700, ne vom confrunta cu pasiuni şi întâlniri care vor sfida soarta.

   Moştenitorul unui titlu vechi, Simon Malmain, conte de Falconer, este bine cunoscut printre Gardienii, el fiind cel care îi protejează împotriva magiei negre şi a vrăjitorilor necinstiţi. Este cunoscut de toţi, de unii este iubit, de alţii nu, în special de cei care încalcă legea magiei şi a protecţiei. Este trimis de Consiliu să-l înfrunte pe lordul Drayton. Acesta este cercetat pentru deturnarea puterii, fiind cunoscut ca un personaj malefic.

   Simon consideră această misiune o treaba uşoară şi nu se aşteaptă ca, atunci când se furişează în castelul lordului să fie luat prin surprindere şi prins în plasa unei magii incredibil de puternice. Vraja este puternică şi Simon este transformat în Unicorn.

   Dar unicornul trebui să fie şi prins. Aşa că, Lordul Drayton se foloseşte de asul lui puternic din mânecă. Fata pe care o ţine ascunsă de zece ani, fata cu puteri magice, pe care nici măcar ea nu şi le cunoştea cu exactitate şi nu ştie să le administreze-Meg. Dar lordul … ştie. Ea este sursa puterilor lui.
Se spune în popor că: pentru a captura un unicorn este nevoie de o fecioară. Unicornii sunt atraşi de puritate. Aşa că, Meg este folosită ca momeală, şi îl atrage pe unicorn. Este prins şi se află acum în mâinile maleficului lord.

   Meg este consternată când îşi dă seama că a fost folosită să prindă acea creatură puternică şi frumoasă. Vrea să repare cumva ceea ce a făcut şi îl ajută să fugă până nu este prea târziu. Lordul avea de gând să-l omoare. Vor fugi împreună, şi atunci când amândoi sunt răniţi, iar sângele lor se amestecă, se întâmplă o minune-Simon îşi revine la forma umană. Se pare că sângele unei fecioare amestecat cu sângele lui îl poate readuce la normal, dar …

   Atunci când devine furios Simon se transformă iarăşi în unicorn. Are nevoie ca Meg să îi fie aproape, nu numai pentru tranformarea lui, dar şi pentru siguranţa ei, şi nu în ultimul rând trebuie să rupă definitiv vraja şi să-l învingă pe Lordul Drayton.

   Meg se pare că este legătura puternică dintre toate acestea, numai că trebuie să descopere şi puterile ei. Ea însăşi trebuie să îşi decopere puterile. Drayton o ţinuse ascunsă şi o folosise, dar ceva se întâmplase, ceva era la mijloc, deoarece Meg nu avea nicio amintire. Pe măsură ce fug împreună, Simon recunoaşte că Meg este, de asemenea, o victimă a vrăjitoriilor lui Drayton, iar el încerca să refacă şi să descopere magia ei înnăscută. Deşi memoria ei este încă întunecată, ea este eliberată de lord într-o lume sumbră plină de frică şi cu o identitate pierdută. Este de acord să-l ajute pe Simon în lupta cu Drayton.

   Să o ţină aproape, singura soluţie este căsătoria- o căsătorie de convenienţă, asta pentru că Meg trebuie să rămână virgină până când Drayton va fi învins.

   Relaţia dintre Simon (unicorn) şi Meg este fascinantă. Este atras de ea, plin de dor, bucurie şi mulţumire în preajma ei şi singurul lucru pe care îl poate face este să îşi pună capul în poala ei şi să îi asculte glasul. În tot acest timp atracţia lor reciprocă (umană şi magică) devine din ce în ce mai puternică, cu fiecare zi care trece.

   Împreună vor porni într-o lupta împotriva răului, dar vor avea şi o lupta a propriilor dorinţe înăbuşite, Magia, pasiunea, îi uneşte, dar dorinţa nu poate fi satisfăcută până când lordul malefic nu este oprit. Pentru că, Drayton are un plan diabolic care va modifica profund cursul viitorului Angliei. Chiar puterea combinată a lui Simon şi Meg nu poate fi suficientă pentru a preveni o catastrofă. Doar un act disperat de dragoste poate câştiga în viitor – sau poate să distrugă tot ceea ce este mai de preţ.

Totul depinde de ei, dacă vor reuşi să învingă.

   Cartea Magie furată de Mary Jo Putney, apare în colecţia „Cărţi Romantice” şi poate fi achiziţionată împreună cu revista Libertatea pentru femei în data de 24.07.2015

Extras din carte:

    „Monmouthshire
     1748
   As the Earl of Falconer, Simon Malmain traveled with an entourage of carriages and coachmen and most certainly his valet. As the chief enforcer of the Guardian Council, he walked alone, a darker shadow in the night.

   The sky was dark with clouds, perfect for secret deeds. Simon wore black, even his fair hair covered by his tricorne hat. Not that he feared Lord Drayton, whose powers were less impressive than his ambitions, but a wise hunter left nothing to chance.

   His horse had been left in a convenient field so Simon could approach Castle Drayton unnoticed. He’d studied the castle from the distance and spoken with a former servant who had fled Drayton’s service in fear of his soul. The master of the house was in residence, recently returned from London, where Drayton held a cabinet post. Simon had considered confronting him in the city before deciding that this remote area was better. If there was a magical battle, the fewer who might be affected, the better.

   The castle stood on a rocky rise cradled in the bend of a small river that ran into the Severn. The original building had been updated and expanded over the centuries, but underneath it was still the imposing hill chosen to repel attacks. Soldiers would have a hard time penetrating the castle. Simon didn’t ……

Cărţi scrise de Mary Jo Putney

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant

Autor: Iasmy

7 COMMENTS

  1. Recenzia ta este ca intotdeauna superba! Abia astept sa cumpar cartea vineri si sa o citesc! Ador cartile scrise de Mary Jo Putney! Multumim Iasmy! Sarutul sortii mi-a placut foarte mult si dupa ce am citit recenzia ta la cartea Magie furata, locco_smiley_10 stiu ca si pe aceasta o voi adora!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.