martisor handmade (4)Mărțișoare handmade

Sunt mămică de băiețel și în fiecare an cumpărăm o plasă de mărțișoare pentru colege, doamne profesoare, bunică, mătuși, verișoare, vecine, și pe cine mai găsim prin drumul nostru.
De o bucată de vreme ne-am făcut obiceiul să petrecem mai mult timp împreună, ba citind o poveste, ba câte o informație, ba ascultăm o muzică bună. Ei, fiind deja luna martie aproape, m-am gândit să facem mărțișoare, doar e drăguț să facem lucruri împreună și uite așa am făcut vreo douăzeci de mărțișoare. Şi să vă spunem un secret nici nu ne-au costat prea mult.
Am avut prin casă carton colorat, stickere, carioci şi ață albă și roșie. Ce simplu. Ne-am folosit timpul liber constructiv și tot odată am învățat și de unde vine acest obicei tradițional.
martisor handmade (1)Un vechi obicei tradițional, de 1 Martie băieții și bărbații oferă mărțișoare doamnelor și domnișoarelor, acestea purtând mărțișoarele pe toată perioada lunii martie, simbol al sosirii primăverii, floarea care simbolizează sosirea primăverii este ghiocelul, asta sărind peste faptul că în ultima perioadă mie mi-au răsărit ghioceii prin decembrie, și au supraviețuit eroi prin zăpadă.
Legenda spune că soarele a coborât pe pământ sub chip de prea frumoasă fată, a fost răpită de un zmeu și ținută în palatul său. Un voinic s-a încumetat să caute soarele și a reușit să găsească palatul după un an de zile. Voinicul a chemat zmeul la luptă și așa a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer și iarăși a luminat întregul pământ.
A venit primăvara şi oamenii au recăpătat soarele. Tânărul luptător zăcea în palatul zmeului rănit, sângele i s-a scurs pe zăpadă până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Așa că în fiecare an ne aducem aminte de tânărul curajos, legând cu o ață două flori: una albă, alta roșie. Culoarea roșie simbolizează dragostea către frumos și amintește de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii.
Și uite așa ne dedicăm timpul copilașilor noștri.

Vă dorim o primăvară minunată împreună cu puiuții voștri!

Idei de mărţişoare

Fluturaşi-se i-a un carton negru, se scrie sus cu marker alb sau pastă corectoare Martie. Se decupează cartonul sau hârtia colorată mai groasă în formă de fluturaş, se lipeşte o pană spre cap şi câteva perle spre coadă.
Se poate diversifica culorile la fluturaş lipind mărgeluţe cumpărate de la supermarket, acelea pentru brăţările pentru fetiţe.
Inimioare-se îndoaie beţe subţiri în formă de inimioare care se pictează. În interior se lasă goale sau se pot umple cu floricele uscate sau chiar cu hârtie creponată.
Şnurul-se pune aţă în mai multe rânduri, albă separat şi roşie separat, apoi se împletesc între ele, se înoadă aproape de capăt iar capătul se franjurează. Sau se poate cumpăra direct de la mercerie.

Dacă vă doriţi altceva, vă puteţi înspira de la prietena noastră Anca.

martisoare handmade 1

martisor handmade

Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

12 COMMENTS

  1. Foarte frumoase. Eu am mers pe tehnica quilling anul acesta cu buburuzele mele de la gradi. De 8 martie planuiesc niste flori din creponata…

  2. Si noi am inceput sa facem! Sunt mai personale, arata ca iti pasa si depus ceva efort pentru persoana căruia i-l daruiesti!

  3. asa e , desi nu arata comercial sunt facute din inima si mai mult e amuzant sa petrecem yimp impreuna
    va pupacesc 😀

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.