Meniu: (ciorbă de măcriş, mâncare de salată verde, salată de fructe cu mentă)
1.Aperitiv: crochete de cartofi cu brânză
-2-3 cartofi fierţi daţi pe răzătoarea fină
-100 gr brânză telemea dată pe răzătoarea fină
-le amestecăm cu 1-2 ouă întregi, sare, piper, 1 lingură de făină
-formăm biluţe pe care le dăm prin pesmet şi le prăjim
-le scoatem pe şerveţele să se absoarbă uleiul
-se pot servi şi fierbinţi şi mai reci
2.Ciorbă de măcriş
-măcrişul spălat, tăiat fideluţă îl călim puţin, adăugăm apă şi-l punem la fiert
-adăugăm sare, piper, praf de chimen, şi orez (spălat în prealabil)
-punem în ciorbă mărar sau pătrunjel (după preferinţe) tăiat foarte fin
-puteţi servi simplu sau cu smântână
3.Mâncare de salată verde:
-o căpăţână de salată verde o curăţăm, o spălăm şi o tăiem fideluță, apoi o punem la călit în puţin ulei
-adăugăm apă (cât e nevoie pentru un sos), sare, piper, usturoi granulat (sau tăiat foarte fin) şi lăsăm să fiarbă
-când salată e moale adăugăm mărar tăiat fin
-într-o cană de lapte amestecăm 2 linguri de făină, turnam compoziţia peste salată amestecând tot timpul şi mai lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi cu ouă ochiuri sau kaizer, cârnaţi prăjiţi
4.Salată de fructe cu mentă
-căpşuni, piersici, caise tăiate bucăţele
-cireşe şi vişine fără sâmburi
-banane tăiate felii şi stropite cu lămâie
-puneţi toate fructele într-un bol, adăugaţi zahăr după gust, un păhărel de coniac, nuca de cocos şi amestecaţi bine
-presăraţi deasupra frunze de mentă proaspătă tăiată foarte fin şi puneţi la rece
-puteţi servi cu fulgi de ciocolată sau cu frişcă
Poftă Bună!
un meniu foarte interesant
Numai bunătăți 🙂