Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă – Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză – Clătite
Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă – Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză – Clătite
1.Aperitiv: Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă (Iliuţa):
- 12 ouă, 400 g făină, 200 ml ulei (sau unt topit, devine mai pufos și se păstrează mai mult timp), 2 pliculețe praf de copt, sare, piper, busuioc verde (opțional), 300 g cârnați de casă puțin afumați, 300 g cașcaval răzuit, 3-4 ardei în funcție de dimensiune, 150 g măsline tocate feliuțe, 100 g mix de semințe (cele de la Lidl sunt excelente).
- separăm albușurile de galbenușuri, în ultimele punem sare pentru o culoare mai intensă, lăsându-le pentru 5 minute, după care adăugăm treptat uleiul până obținem o compoziție cu textura maionezei (amestecăm viguros 2-3 minute).
- mixam albușurile până capătă o consistenţă spumoasă în care vom adăuga galbenușurile amestecate cu ulei sau unt, sarea, piperul, busuiocul, cașcavalul, feliuțele de cârnat și legumele tocate.
- amestecăm ușor înainte de fiecare ingredient.
- la final adăugăm treptat făina în care am pus praful de copt și ulterior jumătate din cantitatea de semințe.
- așezăm aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, presăram deasupra semințele rămase.
- se lasă în cuptorul preîncălzit (este necesar să aibă această temperatură când introducem tava) la 180 grade pentru 40-50 minute. Este delicios!
2. Ciorbă cu tăiței:
- o ceapă mică o tăiem mărunt,o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apa în care au fiert cartofii și punem la fiert
- potrivm de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez
- când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză (Vero):
-se pune cotletul de porc condimentat în tava cu apă și se bagă la cuptor pentru 40 de minute la foc mic.
- se fierb cartofii , se scurg, se mixează cu lapte și o lingură de unt.
- condimentăm cu sare.
- se servește cu salată de varză sau murături.
4. Clătite (Vero):
- 300 gr făină, 3 ouă de casă, 2 linguri zahăr , esență de vanilie , puţină sare, 100 ml lapte, se completează cu apă minerală pana la consistenţa dorită.
- se ung cu Nutella sau dulceață de casă.
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Super idei! Mulțumim pentru rețete!