Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă – Friptura de porc...

Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă – Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză – Clătite

by -
1
Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă - Friptura de porc - Clătite

Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă – Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză – Clătite

1.Aperitiv: Chec aperitiv cu cașcaval și cârnați de casă (Iliuţa):

  • 12 ouă, 400 g făină, 200 ml ulei (sau unt topit, devine mai pufos și se păstrează mai mult timp), 2 pliculețe praf de copt, sare, piper, busuioc verde (opțional), 300 g cârnați de casă puțin afumați, 300 g cașcaval răzuit, 3-4 ardei în funcție de dimensiune, 150 g măsline tocate feliuțe, 100 g mix de semințe (cele de la Lidl sunt excelente).
  • separăm albușurile de galbenușuri, în ultimele punem sare pentru o culoare mai intensă, lăsându-le pentru 5 minute, după care adăugăm treptat uleiul până obținem o compoziție cu textura maionezei (amestecăm viguros 2-3 minute).
  • mixam albușurile până capătă o consistenţă spumoasă în care vom adăuga galbenușurile amestecate cu ulei sau unt, sarea, piperul, busuiocul, cașcavalul, feliuțele de cârnat și legumele tocate.
  • amestecăm ușor înainte de fiecare ingredient.
  • la final adăugăm treptat făina în care am pus praful de copt și ulterior jumătate din cantitatea de semințe.
  • așezăm aluatul într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, presăram deasupra semințele rămase.
  • se lasă în cuptorul preîncălzit (este necesar să aibă această temperatură când introducem tava) la 180 grade pentru 40-50 minute. Este delicios!

2. Ciorbă cu tăiței:

  • o ceapă mică o tăiem mărunt,o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apa în care au fiert cartofii și punem la fiert
  • potrivm de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste ca bobul de orez
  • când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Friptura de porc cu cartofi piure și salata de varză (Vero):

-se pune cotletul de porc condimentat în tava cu apă și se bagă la cuptor pentru 40 de minute la foc mic.

  • se fierb cartofii , se scurg, se mixează cu lapte și o lingură de unt.
  • condimentăm cu sare.
  • se servește cu salată de varză sau murături.

4. Clătite (Vero):

  • 300 gr făină, 3 ouă de casă, 2 linguri zahăr , esență de vanilie , puţină sare, 100 ml lapte, se completează cu apă minerală pana la consistenţa dorită.
  • se ung cu Nutella sau dulceață de casă.
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.