Chiftele de vinete cu telemea – Cuş cuș cu carne – Terci...

Chiftele de vinete cu telemea – Cuş cuș cu carne – Terci de ovăz la rece cu fructe

by -
0
Chiftele de vinete cu telemea - Cuş cuș cu carne - Terci de ovăz la rece cu fructe

Chiftele de vinete cu telemea – Cuş cuș cu carne – Terci de ovăz la rece cu fructe

1.Aperitiv: Chiftele de vinete cu telemea (Iliuţa)

  • două vinete potrivite ca mărime tăiate rondele se așează într-o tavă pe  hârtie de copt.
  • se asezonează cu ulei de măsline și se lasă pentru 5-7 minute la cuptorul  preâncălzit. -după ce s-au răcit, le tocăm cubulețe.
  • într-un castron punem 3-4- căței de usturoi răzuiți, ,200 gr telemea grasă  , un ou, sare, piper și busuioc și vinetele tocate.
  • din compoziția rezultată se formează chiftelele pe care le punem la cuptor pe hârtie de copt și le lăsăm 40-45 minute la 180 gr sau le prăjim în tigaie la foc potrivit.
  • sunt delicioase.

2. Ciorbă de mazăre

  • tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei,punem mazărea ,apa și punem la fiert
  • adăugăm condimente: piper, boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
  • din 1 ou întreg bătut+făină +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru găluşcuţe
  • când mazărea e aproape fiartă punem găluşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
  • când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Cuş cuș cu carne (Vero)

  • 200 gr carne de porc, o ceapă, 1 ardei roșu, se pun în tavă cu 300 ml apa , se condimentează după gust , când carnea este aproape fiartă se adaugă 150 gr cuș cuș și se fierbe la foc mic.
  • dacă scade apa prea mult se mai adaugă apă fiartă.
  • eu mănânc mai picant și adaug la început un ardei iute sau sos picant.

4. Terci de ovăz la rece cu fructe (Robert)

  • ingrediente: 1 pahar cu fulgi de ovăz, 1 pahar cu lapte, 1 linguriță cu miere ,1/2 lingură cu semințe de chia ,70 g fructe congelate
  • toate ingredientele se amestecă bine într-un borcan.
  • se pune capacul borcanului.
  • apoi, terciul de ovăz se pune în frigider peste noapte.
  • când îl servim, îl puteam decora cu felii de căpșuni și cu fulgi de cocos.

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.