Pui fript

Salată de pui – Pui fript – Salată de fructe – Meniu

Pui fript delicios.

1. Aperitiv: salată de pui

-tăiem mărunt zarzavatul și carnea din supă și le punem în castron

-2-3 cartofi fierți în apă cu sare îi tăiem mărunt și-i adăugăm în castron

-2 castraveți murați îi tăiem mărunt (sau gogoșari murați sau țelină murată)

-1 linguriță muștar, piper și sare după gust

-amestecăm bine toate ingredientele și adăugăm  maioneză (cu cartof), amestecăm bine, punem în caserolă și dăm la rece

2. Supă de pui

-adăugăm în zeamă tăiței, tășcuțe sau șurubele (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare, le scurg și le pun în supă, le mai las puțin și sting focul)

3. Pui fript (Vero)

-se face un mix de condimente: sare, piper, vegeta, boia  și un pic de ulei = cu care se unge bine puiul

-punem puiul în tavă adăugăm ½ cană apă ,

-acoperim tava cu folie și dăm la cuptor

-când carnea este moale, luăm folia și lăsăm puiul să se rumenească

-serviți cu cartofi piure sau natur

4. Salată de fructe

  • 250 gr căpșuni +200 gr zmeură +200 gr afine = le punem într-un castron și presăram deasupra zahăr

-1 pepene galben îl curățăm îl tăiem bucățele, îl punem într-un castron, presărăm zahăr vanilinat și puțin alcool (coniac, vodka, gin sau rom)

-amestecăm ingredientele împreună, potrivim de zahăr și zahăr vaniliat, eventual un pic de lămâie și punem la rece

-servim în boluri sau cupe cu frișcă sau înghețată și ciocolată rasă deasupra

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.