Salată de pui – Pui fript – Salată de fructe – Meniu
Salată de pui – Pui fript – Salată de fructe – Meniu
Pui fript delicios.
1. Aperitiv: salată de pui
-tăiem mărunt zarzavatul și carnea din supă și le punem în castron
-2-3 cartofi fierți în apă cu sare îi tăiem mărunt și-i adăugăm în castron
-2 castraveți murați îi tăiem mărunt (sau gogoșari murați sau țelină murată)
-1 linguriță muștar, piper și sare după gust
-amestecăm bine toate ingredientele și adăugăm maioneză (cu cartof), amestecăm bine, punem în caserolă și dăm la rece
2. Supă de pui
-adăugăm în zeamă tăiței, tășcuțe sau șurubele (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare, le scurg și le pun în supă, le mai las puțin și sting focul)
3. Pui fript (Vero)
-se face un mix de condimente: sare, piper, vegeta, boia și un pic de ulei = cu care se unge bine puiul
-punem puiul în tavă adăugăm ½ cană apă ,
-acoperim tava cu folie și dăm la cuptor
-când carnea este moale, luăm folia și lăsăm puiul să se rumenească
-serviți cu cartofi piure sau natur
4. Salată de fructe
- 250 gr căpșuni +200 gr zmeură +200 gr afine = le punem într-un castron și presăram deasupra zahăr
-1 pepene galben îl curățăm îl tăiem bucățele, îl punem într-un castron, presărăm zahăr vanilinat și puțin alcool (coniac, vodka, gin sau rom)
-amestecăm ingredientele împreună, potrivim de zahăr și zahăr vaniliat, eventual un pic de lămâie și punem la rece
-servim în boluri sau cupe cu frișcă sau înghețată și ciocolată rasă deasupra
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim pentru rețete Arci