Pastă de ficat – Ciorbă de burtă – Ficat de pui la cuptor – Foi de napolitane cu cremă
Pastă de ficat – Ciorbă de burtă – Ficat de pui la cuptor – Foi de napolitane cu cremă
1.Aperitiv: pastă de ficat
- 500gr ficat de pui fiert în lapte și măcinat
- 1 piept de pui fiert în apă cu puțină sare și măcinat
- se mixează ficatul+carnea+200 gr unt+2 -3 lingurițe muștar+condimente (sare+piper+coriandru praf+ curry)+2-3 linguri smântână
- pasta astfel rezultată se servește pe feliuțe de pâine proapată sau prăjită
2.CIORBĂ DE BURTĂ
- spălăm burta și o punem puțin la fiert în apă cu sare și oțet, apoi o mutăm în altă oală cu apă fierbinte
- adăugăm în apă boabe de piper, 2 morcovi, 2-3 căței de usturoi și lăsăm să fiarbă bine
- când burta e fiartă o scoatem și dacă nu e tăiată o tăiem fideluţă
- într-o oală punem 2 morcovi dați pe răzătoarea fină și-i călim în puțin ulei,adăugăm burtă și zeamă strecurată și lăsăm să fiarbă
- dregem ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3.Ficat de pui la cuptor
- 1 kg de ficat de pui îl curățăm îl spălăm bine, îl condimentăm cu piper, curry, lemon gras, praf de chili și boia (opțional)
- în tavă punem ulei +ficatul și apă (în funcție de cât sos vreți)
- eu pun și puțin alcool (vodkă, coniac, gin)
- lăsăm tava la cuptor până ficatul e gata
- servim cu cartofi piure
-
4.Foi de napolitane cu cremă
crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom
- punem crema caldă între 2 foi de napolitane
- deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt
- se taie rece
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumim pentru idei! Sunt binevenite, mai ales când suntem în perioade de lipsă de inspirație!