Expoziție și conferință Ștefan Luchian (1868-1916)

    Biblioteca Academiei Române vernisează marți, 28 iunie 2016, ora 12, expoziția „Ștefan Luchian – Desenator“, comemorând astfel centenarul morții artistului, membru post-mortem al Academiei Române. În aceeaşi zi, Secția de arte, arhitectură și audiovizual şi Institutul de Istoria Artei „George Oprescu“ din cadrul Academiei Române, în colaborare cu Universitatea de Arte București, organizează Conferința Națională „Ștefan Luchian și epoca sa“. Conferinţa se va desfăşura în Aula Academiei Române, între orele 9-17.

     Expoziția cuprinde peste 100 de lucrări de grafică, fotografii (imagini de familie, portrete, lucrări ale pictorului) și o serie de scrisori selectate din Colecțiile Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române. Pe simeze se vor afla desene în cărbune, litografie şi pastel – tehnică în care artistul a excelat şi pe care a transformat-o într-o artă majoră – precum şi acuarele, caracterizate deopotrivă de forţă şi delicateţe. Acestea vor fi completate cu lucrări ale unor pictori cu care artistul a colaborat în diferite întreprinderi culturale sau societăţi artistice, cum ar fi Cercul artistic, Tinerimea artistică, Societatea artiştilor independenţi, precum și cu opere ale artiştilor pe care Ștefan Luchian i-a admirat şi care i-au influenţat activitatea artistică. În expoziţie se vor afla, de asemenea, documente inedite referitoare la familia sa, corespondență, fotografii care îi ilustrează biografia, câteva dintre ele lucrate de fotograful Hr. Duratzo.

    Timp de o lună de zile, în perioada 28 iunie – 29 iulie 2016, expoziția va fi deschisă în sala „Theodor Pallady“ a Bibliotecii Academiei Române și poate fi vizitată de luni până vineri, în intervalul orar 10-16.

     Intrarea la ambele evenimente este liberă.

     Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați:  Cătălina Macovei-Curator expoziție-Coordonator Cabinetul de Stampe al Bibliotecii Academiei Române/tel: 021.212.82.84

comunicate de presa.ro

2 COMMENTS

  1. As vrea sa locuiesc si eu in Bucuresti. Ei au atatea evenimente interesante si atatea lucruri de vazut.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.