Meniu-pastă de brânză, conopidă gratinată, tiramisu cu fructe

Meniu-pastă de brânză, conopidă gratinată, tiramisu cu fructe

1. Aperitiv: pastă de brânză

-200 gr brânză dulce (Ricotta) o mixăm bine cu 100-150 gr unt

-adăugăm sare, piper multicolor după gust, boia opțional și mărar tăiat fff fin

-se servește pe pâine prăjită

2.Ciorbă de conopidă

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim puțţn în ulei

-adăugăm o conopidă mică, spălată și desfăcută buchete și apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, curry, boia, praf de chimen și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt fierte punem verdeața care ne place și mai dăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Conopidă gratinată

-1 conopidă mare, desfăcută bucheţele și fiartă o lăsăm puțin să se scurgă

-ungem tava bine cu margarină, presăram pesmet, și punem conopida fiartă

-batem 2-3 ouă cu smântână și turnăm deasupra

-presăram cașcaval dat pe răzătoare și dăm la cuptor

-serviți cu salată de crudități

4.Tiramisu cu fructe

-fructe congelate: căpșuni, zmeură, mure, le presărăm cu zahăr, le lăsăm la decongelat și le scurgem bine

crema: mixăm 2 pachete de praf de cremșnit (cum scrie pe verso cutiei) apoi adăugăm 1-2 cutii de mascarpone

-punem pe tavă un rând de pișcoturi muiate în siropul de fructe +un strat de cremă+un strat fructe+pișcoturi+cremă+fructe+pișcoturi+cremă

-deasupra se poate presară nucă de cocos și dați la rece

-înainte de-a servi radeți ciocolată amăruie

Poftă Bună!

Perişoare cu sos (chiftele fierte)-Meniu

  -într-o cratiţă mai adâncă punem să fiarbă apă cu sare, piper, curry, un pic de chimen praf, un pic de coriandru, puţin oregano şi cimbru (eu v-am spus ce condimente folosesc, voi puneţi ce condimente vă plac) şi o ceapă tăiată foarte mărunt şi o lăsăm să fiarbă până se înmoaie ceapa
-1/2 kg carne de curcan măcinată (puteţi folosi şi vită, porc sau amestec) o amestecăm bine cu un ou, 2 linguri de făină, puţin piper şi sare
-când ceapa e moale formăm cu mâinile ude chiftele din amestecul de carne pe care le punem în cratiţă şi le lăsăm să fiarbă (apa se mai poate completa pe parcurs)
-pregătim într-o cană (sau bol) 1-2 linguri de făină amestecate cu 3-4 linguri de smântână şi diluăm amestecul cu apă fierbinte din cratiţă să nu facă cocoloaşe
-punem în cratiţă mărar tocat mărunt şi sosul din cană amestecând continuu să nu facă cocoloaşe
-lăsăm să dea 3-4 clocote, să se îngroaşe sosul (trebuie amestecat tot timpul)
-puteţi face ca şi garnitură cartofi piure, cartofi natur, orez fiert sau mămăligă

Reţete culinare

Prăjitură Congoleză

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci, toate-mi par deliocioase, dar mai ales conopida gratinata!
    Multumim pentru idei! Esti geniala!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.